Изпъване на геометрията - впечатления?
Модератор: Общи модератори
			16 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

Изпъване на геометрията - впечатления?
Според майсторите машината изпъва колата по въведени данни, специфични за нейното купе и след това тя придобива здравина, почти както е била преди това, защото и най - малките гънки се изправяли. Е тоя момент не ми стана ясен и реших да изчакам и да видя как ще се изправят гънките. 
Сега като я гледам си стои нагънато и определено ме притеснява. Мисля си дори за заварка на допълнителни профили към носещите греди... оправдано ли е според вас?
Имате ли впечатления и мнения от такава процедура?

Сега като я гледам си стои нагънато и определено ме притеснява. Мисля си дори за заварка на допълнителни профили към носещите греди... оправдано ли е според вас?
Имате ли впечатления и мнения от такава процедура?
- F-14
- младши ентусиаст
- 

братле глей са аз до къв ламерски извод стигнах вчера по същата тема :
мойта кола я праснаха маняшки и сега е крива.и за да се оправи трябва да се качи на тази машина за изправяне.
В бг не знам кви има ,ама тука има най-вече 20 тонни и 40 тонни.Поне така ми обясниха
качват я и със определената сила я опъват в посока противоположна на удара.Хубу де,ама тази кола дори да е права вече, според мен поне- то там където са се изправили гънките метала 100% е много по износен от колкото е бил преди.
СИРЕЧ колата е ПО-МЕКА!
И като та хлопне некой тъпан някаде тя много по лесно ще се изкриви отново.
Не съм специялист в областта но ще е трудно да ме убедят че от удрана силно кола отново може да се постигне нещо подобно на това което излиза от завода.
Колата е крива - изправяш я.Но според мен трябва да я доусилиш за да не се изкриви пак.
Това е като телта според мен.Гънеш я гънеш па накрая се скъса... 

аз поне не бих карал такава кола

мойта кола я праснаха маняшки и сега е крива.и за да се оправи трябва да се качи на тази машина за изправяне.
В бг не знам кви има ,ама тука има най-вече 20 тонни и 40 тонни.Поне така ми обясниха
качват я и със определената сила я опъват в посока противоположна на удара.Хубу де,ама тази кола дори да е права вече, според мен поне- то там където са се изправили гънките метала 100% е много по износен от колкото е бил преди.
СИРЕЧ колата е ПО-МЕКА!
И като та хлопне некой тъпан някаде тя много по лесно ще се изкриви отново.
Не съм специялист в областта но ще е трудно да ме убедят че от удрана силно кола отново може да се постигне нещо подобно на това което излиза от завода.
Колата е крива - изправяш я.Но според мен трябва да я доусилиш за да не се изкриви пак.
Това е като телта според мен.Гънеш я гънеш па накрая се скъса...

аз поне не бих карал такава кола
Прав си принципно, но случая не е такъв, а и въпроса не беше такъв  Колата е рядкост и има колекционерка стойност. Стендове в БГ за автомобили БОЛ и то все хубави и са пълни с поръчки!
 Колата е рядкост и има колекционерка стойност. Стендове в БГ за автомобили БОЛ и то все хубави и са пълни с поръчки!
Рали автомобилите в БГ например като ги халосат некъде, а те по 3 пъти на година поне на тренировките ги халосват, да не ги хвърлят? Ще се направи и ще се кара отново, въпроса беше дали има някой тук с опит...

Колата е рядкост и има колекционерка стойност. Стендове в БГ за автомобили БОЛ и то все хубави и са пълни с поръчки!
Рали автомобилите в БГ например като ги халосат некъде, а те по 3 пъти на година поне на тренировките ги халосват, да не ги хвърлят? Ще се направи и ще се кара отново, въпроса беше дали има някой тук с опит...
- krika
- ...и то хидравличен :)
- 

- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Батко пича пита за гредите  Кви карбони кви пластмаси те гонят немога да разбера ти ни прати в кокпита на Ф1 уе
  Кви карбони кви пластмаси те гонят немога да разбера ти ни прати в кокпита на Ф1 уе 
			 Кви карбони кви пластмаси те гонят немога да разбера ти ни прати в кокпита на Ф1 уе
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA  ---- http://www.formula1.bg ----
		- ms
- 

- 

- Кара: Кенеф от Инголщат
Diablo написа:...Колата е рядкост и има колекционерка стойност. ...
Това е май единственият случай при който си заслужава да запазиш жестоко блъсната кола- както е и в случая явно...
Мисля си дори за заварка на допълнителни профили към носещите греди... оправдано ли е според вас?
Оправдано е ако искаш да си поне донякъде спокоен за колата и за себе си като седнеш да я караш
 една разпъвана вече кола се деформира много лесно и от недотам силен удар.Ако при неудряна кола се разминеш например със смачкан калник, в твоя случай е много вероятно отново да се сгъне някоя греда. Но от друга страна ако ще я изкарваш на пътя само за да и се порадваш от време на време може би не си струва
  една разпъвана вече кола се деформира много лесно и от недотам силен удар.Ако при неудряна кола се разминеш например със смачкан калник, в твоя случай е много вероятно отново да се сгъне някоя греда. Но от друга страна ако ще я изкарваш на пътя само за да и се порадваш от време на време може би не си струва  макар и отслабена конструкцията няма да се разпадне от минаване на 1000-1500 км. годишно. А и зависи колко ще ти струва подсилванети и колко качествено ще бъде изпълнено.
  макар и отслабена конструкцията няма да се разпадне от минаване на 1000-1500 км. годишно. А и зависи колко ще ти струва подсилванети и колко качествено ще бъде изпълнено.- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
- 

- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
- 

- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Е щом колата има колекционерска стойност кво ше заваряваш и кой ше ти я купи някои ден тая кола, кат легне под нея и то едни винкели заварени с електрожена. 

А тия танекиджииски глупости не ги слушаи те ще я изправят толко добре ,че никои нема да разбере ,че е блъскана.
 А тия танекиджииски глупости не ги слушаи те ще я изправят толко добре ,че никои нема да разбере ,че е блъскана.  Ама кат я караш зимата направо и тя остава 4 следи.
  Ама кат я караш зимата направо и тя остава 4 следи. 

А тия танекиджииски глупости не ги слушаи те ще я изправят толко добре ,че никои нема да разбере ,че е блъскана.
 А тия танекиджииски глупости не ги слушаи те ще я изправят толко добре ,че никои нема да разбере ,че е блъскана.  Ама кат я караш зимата направо и тя остава 4 следи.
  Ама кат я караш зимата направо и тя остава 4 следи. 
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
		+447733066030 англ. номер
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
доколкото разбирам от съпромат и механика материала веднъж деформиран намалява силно якостта си, а ти искаш да го деформираш втори път   намаля още по-силно якостта си, плюс това никога не могат да ти я изпънат така както е излязла от завода и като го направят пак ще си личи, че е удряна и ще си има разни кривини и подсилването е задължително според мен - може да пробваш да вкараш един []- образен профил в гредата (тя е куха нали ? като луфтовете да са максимално малки, капваш малко заварка където може да се стигне и няма да си личи "заздравянето" отвън..... не знам доколко е възможно ама мисля че е
 намаля още по-силно якостта си, плюс това никога не могат да ти я изпънат така както е излязла от завода и като го направят пак ще си личи, че е удряна и ще си има разни кривини и подсилването е задължително според мен - може да пробваш да вкараш един []- образен профил в гредата (тя е куха нали ? като луфтовете да са максимално малки, капваш малко заварка където може да се стигне и няма да си личи "заздравянето" отвън..... не знам доколко е възможно ама мисля че е  

намаля още по-силно якостта си, плюс това никога не могат да ти я изпънат така както е излязла от завода и като го направят пак ще си личи, че е удряна и ще си има разни кривини и подсилването е задължително според мен - може да пробваш да вкараш един []- образен профил в гредата (тя е куха нали ? като луфтовете да са максимално малки, капваш малко заварка където може да се стигне и няма да си личи "заздравянето" отвън..... не знам доколко е възможно ама мисля че е
- t_andonov
- ентусиаст
- 

- Кара: Е 30
			16 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2