Сръбско...

Форум за меломани.

Модератори: err0r, alpina-ma6inata

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Юли 2007, 21:55

Жоре, за убиване си- защо не пусна линка преди 1-2 часа :( Забравих днес да си платя нета и в 00,00 часа ще ми го спрат- а познай от първият път дали ще успея да го изтегля за 1 час с мизерната скорост от 1024кбит/с.... Губи ми се половин час :evil:
Е, не че няма да гледам докъдето съм изтеглил, ама...
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Юли 2007, 13:31

Пичове, нищо не казвате за материала :?: :) ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS

Мнение от Pilgrim » 28 Юли 2007, 6:34

100% съм сигурен, че удоволствието ще е гарантирано. Сега го свалям и довечера ще го тествам. Ако утре съм в състояние да пиша ще споделя изживяването :drinking:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS

Мнение от Pilgrim » 29 Юли 2007, 9:05

Нямам думи - просто много добро!!!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Юли 2007, 10:14

Pilgrim написа:Нямам думи - просто много добро!!!

:bchug: :bchug: :drinking: :yes:

Милен,Елиана и другите любители къде стееееее :lol:

Георги Пенчев
Изображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 29 Юли 2007, 11:23

Penchev написа:
Pilgrim написа:Нямам думи - просто много добро!!!

:bchug: :bchug: :drinking: :yes:

Милен,Елиана и другите любители къде стееееее :lol:

Георги Пенчев

Aaaa Георги аз не съм любител на таз музика.. Пусах линковете, защото видях, че много хора я слушат. До няколко дни ще пусна още ако има нещо ново. :D

п.с. Май туко що видях Грешката на някакво награждаване по Нова тв :shock:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Юли 2007, 12:30

:shock: :shock: Яяяяя ма адаша да не е станал някоя ТВ звезда :?: :roll: :winky:

Няма друг ансамбъл на Балкана ,който да е сътворил такава уникална смесица от народна музика със съвременно звучене + леко ориенталски привкус :arrow: така както тяхно величество "Juzni Vetar"
:arrow:Sava Boijc

:arrow: Perica Zdravkovic
Изображение

Perica е първият отляво с раираната блуза, от дясно човека с очилата е Sasa Popovic един от великите музиканти в групата "Slatki greh" с която Lepa Brena и компания оформиха една друга сила през 80-те години на миналия век :D

:arrow: Miodrag Ilic "Mile Bas
Изображение

Роден е в Лесковац, но след това е живял дълго в Ниш.Като младеж обожавал Битълс.Но той не вижда себе си в този жанр и започва да се изявява като фолк композитор.През 1980 издава първата си сингъл плоча в която пее той.Съдържа две песни "Не иди" и "Припала си мени"(Изпята през 86 и от Кемал Маловчич).През 1981 година се явява като основател на ансамбъл Южни Ветар заедно със Сава Боич.Ако някой от вас се пита защо често по касетите е изписан Миодраг М. Илич, това е поради причината че в началото на 80-те се появява и текстописец с име Миодраг Илич, така Миле Бас съкращава бащитното си име Младен.През 80-те е най-популярният и хитов композитор в Югославия.Почти всяка втора написана песен от него става хит.В семейно отношение е женен, има син и дъщеря.27 години след като е започнал да композира професионално, Миле Бас го прави добре и до ден днешен.Все още марката с лого JV ражда нови певци и хитове.

Легендарния ансамбъл Южни Ветар е основан през далечната 1981 година, като в състава му основно влизат музикантите: Миодраг М. Илич - бас китара, Сава Боич - електрическа китара и Перица Здравкович - клавишни. От тук тръгва пътя на едни от най-великите звезди на народната музика.

Първите изпълнители, които записват с Южни Ветар са Душан Костич и Шемса Сулякович. След тях идват Синан Сакич, Миле Китич, Кемал Маловчич и Драгана Миркович. С тях пеят Шериф Коньевич, Ханка Палдум, Лепа Лукич, Гордана Стоичевич. Южни Ветар е познат по наистина добрите хитове, които ще останат завинаги във времето: Nek puknu dusmani, Svi gresimo, Mogao sam biti car, Pozeli nesto, Milo moje sto te nema, Caru ide carevo, Zasto si se napio, Sve je postalo pepeo i dim, Ozeni me babo, Nema srece bez tebe, Zauvek si ostala u meni, Nema kajanja, Kasandra, Simpatija и още, и още ...

А ето и други имена, които са записвали с тази ВЕЛИКА група: Бобан Здравкович, Бахтяр Брулич, Индира Радич, Сузана Йованович, Сречко Шушич, Луис, Драган Коич-Кеба, Шабан Байрамович, Снежана Бабич-Снеки, Мустафа Шабанович, Аница Миленкович, Гойко, Нехру Ром, Марта Савич, Иван Куколь-Куки, Яшар Ахмедовски, Вид Недич, Сандра Кацавенда, Зорица Минич, Дияна Миладинович, Светлана Юнгич, Ацко Незирович, Нермина Голубович, Йован Михалйица, Нерка Ходжич, Халил Курякович-Лиле.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 29 Юли 2007, 12:31

Надявам се, че приемате още гости(фенове) на сръбската музика :D
Певицата, която ужасно харесвам - Драгана :bowdown:
Глас Божи е това... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Нека се върнем в далечната 1986 година и всички бъдат поздравени с песента - Oprosti za sve :winky:
П.С. Пенчев, кога ще се повозя в е34ката на хубава музика :winky:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Юли 2007, 22:28

SummonedToDIe написа:Надявам се, че приемате още гости(фенове) на сръбската музика :D
Певицата, която ужасно харесвам - Драгана :bowdown:
Глас Божи е това... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Нека се върнем в далечната 1986 година и всички бъдат поздравени с песента - Oprosti za sve :winky:

Ей нямаш никакъв проблем, скоро може нещо да измислим :D :D :twisted:

Драгана и на мен ми е такава слабост ,че направо излизам от кожата си ,като я чуя,видя и прочие :bowdown: :bowdown: :bowdown:
На концерта в НДК миналата година бях толкова щастлив ,че я видях и гледах на живо,че с това щастие не може да се измери нищо друго в живота ми,та дори и момента ,в който се сдобих с комбито :!: :!: :!:

От филма вероятно си забелязал ,че най-много въпроси и поздрави има именно към нея :!: Тя е нещо ,с което неможе да се измери никой друг изпълнител комплексно :bowdown: Не съм чул никой никога,никъде да казва една лоша дума или да каже ,че тя е посредствена :!: Единствения човек на тая планета вероятно е Mira Skoric и то заради някакви мъже на времето,когато са си живяли живота без никакви претиснения :) Никой друг ...

Харесвам и уважавам много изпълнители, не само петимата велики в ЮВ,но просто тяхната музика е нещо различно, нещо което няма скоро да се заличи ! Ставал съм свидетел на доста на куп хора купуващи стара/златна тяхна продукция в магазина за Сръбска музика в Цюрих,Швейцария на "Шафхаузерщрасе",който много дълго рекламираха по "Пинк" ТВ. Техните тиражи продължават да се продават :twisted: Данни от рода 600 К копия на най-тиражния албум '86 на великия Кемал са от ... '87-ма година :mhihi: :mhihi:
Ами сега :?: 20 години по-късно,когато хората продължават да ги купуват и слушат :?: :twisted: :twisted: Няма смисъл от каквито и да било коментари :bowdown: :bowdown:

п.с. Очаквам и още коментари :D

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 29 Юли 2007, 22:36

SummonedToDIe написа:....

Гледай да се повозиш като идва към Варна- то при него хубавата музика край няма :twisted:

Жоро, предаването е страхотно- поиграх си, но си изкарах всички песни от там и тея дни само това се върти на компютъра...
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Юли 2007, 22:43

ms написа:
SummonedToDIe написа:....

Гледай да се повозиш като идва към Варна- то при него хубавата музика край няма :twisted:

Жоро, предаването е страхотно- поиграх си, но си изкарах всички песни от там и тея дни само това се върти на компютъра...

С Бат'Милен сме "пелетяли" доста километри заедно та сме "уживали" както казват Сърбите :mhihi: :mhihi:
Радвам се че предаването ви е харесало 8)
Пък и виждам как постоянно расте броя на това колко пъти е отворена и прегледана темата :twisted:

п.с. Жалко, че няма да видя коментар на GS_Varna или както всички я знаете otka4ena :( :( Тук, тя беше един от големите фенове на сръбската музика и по-специално на Драгана Миркович :angel:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 29 Юли 2007, 22:45

Penchev написа:...

Кога ще ме возиш към Варна :mhihi: :twisted: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raBpa » 06 Авг 2007, 22:02

Драгана си показа колко е голяма в НДК :bowdown:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 05 Сеп 2007, 18:50

Ако някой може да ми изкара от някъде превода на песента на Мухарем Сербезовски "Сине мой" има няколко бири :have one:
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 17 Сеп 2007, 22:17

www.radiostanica.com :arrow: от тук можете да избирате и слушате радиа от всички републики на Велика Югославия , аз слушам от няколко дена "Антена" Крагуйевац и направо съм се разбил от кеф :smoke:

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Музикални предпочитания