Сръбско...
Модератори: err0r, alpina-ma6inata
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Жоре, за убиване си- защо не пусна линка преди 1-2 часа
Забравих днес да си платя нета и в 00,00 часа ще ми го спрат- а познай от първият път дали ще успея да го изтегля за 1 час с мизерната скорост от 1024кбит/с.... Губи ми се половин час
Е, не че няма да гледам докъдето съм изтеглил, ама...

Е, не че няма да гледам докъдето съм изтеглил, ама...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS
100% съм сигурен, че удоволствието ще е гарантирано. Сега го свалям и довечера ще го тествам. Ако утре съм в състояние да пиша ще споделя изживяването 

- Pilgrim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525 TDS
- Penchev
- Сватбаря
-
Pilgrim написа:Нямам думи - просто много добро!!!

Милен,Елиана и другите любители къде стееееее

Георги Пенчев
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Penchev написа:Pilgrim написа:Нямам думи - просто много добро!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Милен,Елиана и другите любители къде стееееее![]()
Георги Пенчев
Aaaa Георги аз не съм любител на таз музика.. Пусах линковете, защото видях, че много хора я слушат. До няколко дни ще пусна още ако има нещо ново.

п.с. Май туко що видях Грешката на някакво награждаване по Нова тв

- Penchev
- Сватбаря
-

Няма друг ансамбъл на Балкана ,който да е сътворил такава уникална смесица от народна музика със съвременно звучене + леко ориенталски привкус

Perica е първият отляво с раираната блуза, от дясно човека с очилата е Sasa Popovic един от великите музиканти в групата "Slatki greh" с която Lepa Brena и компания оформиха една друга сила през 80-те години на миналия век

Роден е в Лесковац, но след това е живял дълго в Ниш.Като младеж обожавал Битълс.Но той не вижда себе си в този жанр и започва да се изявява като фолк композитор.През 1980 издава първата си сингъл плоча в която пее той.Съдържа две песни "Не иди" и "Припала си мени"(Изпята през 86 и от Кемал Маловчич).През 1981 година се явява като основател на ансамбъл Южни Ветар заедно със Сава Боич.Ако някой от вас се пита защо често по касетите е изписан Миодраг М. Илич, това е поради причината че в началото на 80-те се появява и текстописец с име Миодраг Илич, така Миле Бас съкращава бащитното си име Младен.През 80-те е най-популярният и хитов композитор в Югославия.Почти всяка втора написана песен от него става хит.В семейно отношение е женен, има син и дъщеря.27 години след като е започнал да композира професионално, Миле Бас го прави добре и до ден днешен.Все още марката с лого JV ражда нови певци и хитове.
Легендарния ансамбъл Южни Ветар е основан през далечната 1981 година, като в състава му основно влизат музикантите: Миодраг М. Илич - бас китара, Сава Боич - електрическа китара и Перица Здравкович - клавишни. От тук тръгва пътя на едни от най-великите звезди на народната музика.
Първите изпълнители, които записват с Южни Ветар са Душан Костич и Шемса Сулякович. След тях идват Синан Сакич, Миле Китич, Кемал Маловчич и Драгана Миркович. С тях пеят Шериф Коньевич, Ханка Палдум, Лепа Лукич, Гордана Стоичевич. Южни Ветар е познат по наистина добрите хитове, които ще останат завинаги във времето: Nek puknu dusmani, Svi gresimo, Mogao sam biti car, Pozeli nesto, Milo moje sto te nema, Caru ide carevo, Zasto si se napio, Sve je postalo pepeo i dim, Ozeni me babo, Nema srece bez tebe, Zauvek si ostala u meni, Nema kajanja, Kasandra, Simpatija и още, и още ...
А ето и други имена, които са записвали с тази ВЕЛИКА група: Бобан Здравкович, Бахтяр Брулич, Индира Радич, Сузана Йованович, Сречко Шушич, Луис, Драган Коич-Кеба, Шабан Байрамович, Снежана Бабич-Снеки, Мустафа Шабанович, Аница Миленкович, Гойко, Нехру Ром, Марта Савич, Иван Куколь-Куки, Яшар Ахмедовски, Вид Недич, Сандра Кацавенда, Зорица Минич, Дияна Миладинович, Светлана Юнгич, Ацко Незирович, Нермина Голубович, Йован Михалйица, Нерка Ходжич, Халил Курякович-Лиле.
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Надявам се, че приемате още гости(фенове) на сръбската музика
Певицата, която ужасно харесвам - Драгана
Глас Божи е това...
Нека се върнем в далечната 1986 година и всички бъдат поздравени с песента - Oprosti za sve
П.С. Пенчев, кога ще се повозя в е34ката на хубава музика

Певицата, която ужасно харесвам - Драгана

Глас Божи е това...

Нека се върнем в далечната 1986 година и всички бъдат поздравени с песента - Oprosti za sve

- Penchev
- Сватбаря
-
SummonedToDIe написа:Надявам се, че приемате още гости(фенове) на сръбската музика![]()
Певицата, която ужасно харесвам - Драгана![]()
Глас Божи е това...![]()
![]()
![]()
Нека се върнем в далечната 1986 година и всички бъдат поздравени с песента - Oprosti za sve![]()
Ей нямаш никакъв проблем, скоро може нещо да измислим

Драгана и на мен ми е такава слабост ,че направо излизам от кожата си ,като я чуя,видя и прочие

На концерта в НДК миналата година бях толкова щастлив ,че я видях и гледах на живо,че с това щастие не може да се измери нищо друго в живота ми,та дори и момента ,в който се сдобих с комбито

От филма вероятно си забелязал ,че най-много въпроси и поздрави има именно към нея

Харесвам и уважавам много изпълнители, не само петимата велики в ЮВ,но просто тяхната музика е нещо различно, нещо което няма скоро да се заличи ! Ставал съм свидетел на доста на куп хора купуващи стара/златна тяхна продукция в магазина за Сръбска музика в Цюрих,Швейцария на "Шафхаузерщрасе",който много дълго рекламираха по "Пинк" ТВ. Техните тиражи продължават да се продават

Ами сега

п.с. Очаквам и още коментари

Георги Пенчев
- ms
-
-
SummonedToDIe написа:....
Гледай да се повозиш като идва към Варна- то при него хубавата музика край няма

Жоро, предаването е страхотно- поиграх си, но си изкарах всички песни от там и тея дни само това се върти на компютъра...
- Penchev
- Сватбаря
-
ms написа:SummonedToDIe написа:....
Гледай да се повозиш като идва към Варна- то при него хубавата музика край няма![]()
Жоро, предаването е страхотно- поиграх си, но си изкарах всички песни от там и тея дни само това се върти на компютъра...
С Бат'Милен сме "пелетяли" доста километри заедно та сме "уживали" както казват Сърбите

Радвам се че предаването ви е харесало

Пък и виждам как постоянно расте броя на това колко пъти е отворена и прегледана темата

п.с. Жалко, че няма да видя коментар на GS_Varna или както всички я знаете otka4ena

Георги Пенчев
- ms
-
-
Ако някой може да ми изкара от някъде превода на песента на Мухарем Сербезовски "Сине мой" има няколко бири 

- Penchev
- Сватбаря
-
www.radiostanica.com
от тук можете да избирате и слушате радиа от всички републики на Велика Югославия , аз слушам от няколко дена "Антена" Крагуйевац и направо съм се разбил от кеф
Георги Пенчев

Георги Пенчев
Назад към Музикални предпочитания