скърцане на прозорците
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
скърцане на прозорците
колеги,кажете с какво да намажа прозорците , за да не скърцат.направо е ужасно, като са затворени напълно.А идва зима....
320д,2000г.

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Мам***та им джамска! И намен ми късат нервичките! Има няколко теми по въпроса, но ясен отговор по въпроса "Защо скърцат?" няма. До колкото разбрах, смяната на водачите на стъклата не помага, уплътненията на стъклата за сега никой за сега не е сменял, аз пробвах действието на силиконовия спрей - не помага кой зане колко, само дето цапа прозорците.
Остава прилагането на тефлонов спрей. Като ми остане малко свободно време ще икспериментирам и с него.
Остава прилагането на тефлонов спрей. Като ми остане малко свободно време ще икспериментирам и с него.
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
на мен ми скърца по време на движение и наистина е ужасно... пробвах спрей за гумени уплатнения и без резултат 

- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е60 М5
- Детайли за колата: 323-две порти
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Pehata написа:Хм ... това скърцане ви става ,когато сваляте стъклото или по време на движение на колата?
Когато са затворени прозорците (предните). Малко да се отворят - и скърцането (даже прилича на тракане, но не е) изчезва. Но аз искам да карам със затворени прозорци по някога, поне през зимата

pazokolarov написа:Pehata написа:Хм ... това скърцане ви става ,когато сваляте стъклото или по време на движение на колата?
Когато са затворени прозорците (предните). Малко да се отворят - и скърцането (даже прилича на тракане, но не е) изчезва. Но аз искам да карам със затворени прозорци по някога, поне през зимата
Яснооо ... ами при мен явно не е от прозорците ами от уплътненията и ги мазах със силиконов спрей и пак скърцат :/ ама за този проблем май ще поровя още малко и ако няма тема ще пусна

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
като гледам това май е масово,на мен сащо ми скърцат но само единия,при мен проблема е че се дига стъклото накриво и когато го дигна догоре после леко бутам копчето да тръгне машинката колкото да освободи леко напрежението и се оправя,но това е временно,мисля че трябва да си отворя кората и да видя каде е точно проблема.
VRPerformance
VRPerformance
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:като гледам това май е масово,на мен сащо ми скърцат но само единия,при мен проблема е че се дига стъклото накриво и когато го дигна догоре после леко бутам копчето да тръгне машинката колкото да освободи леко напрежението и се оправя,но това е временно,мисля че трябва да си отворя кората и да видя каде е точно проблема.
VRPerformance
Tи си за мсяна на водачите на стъклото. Четох такава тема, имаше малко подробности за цени и как става.
А за гадното проблемче със скърцането за сега не поствано решение

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
това скърцане при сваляне на прозореца изчезва като ходя на автомивка или я понавали дъжда иначе със спрея като напръскам уплътненията на вратите пукането изчезва за известно време , незнам тия водачи как са ама ме е страх да не изпочупя щипките на вратата , ако я махна кората 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
В момента в който си отворя прозорците и ги затворя, и като мина през малко по-неравен път и се почва едно еб**но скърцане..., което за щастие изчезва, след като постоят известно време затворени ... ама то така не се живее. И аз мислех, ако си ги намажа уплатненията с нещо ... ама от вас разбирам, че явно няма да има резултат....
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Аз ги намазах с една вакса на VAULT или нещо такова беше и спряха да скърцат поне сега не ми е правило впечатление, но не скърцаха. Само дето пастата е скъпа 7/8лв е ама 50/100гр. май беше нз на майками от магазина я откраднах, ако някой иска мога да открадна и за него 

bscsystem написа:Аз ги намазах с една вакса на VAULT или нещо такова беше и спряха да скърцат поне сега не ми е правило впечатление, но не скърцаха. Само дето пастата е скъпа 7/8лв е ама 50/100гр. май беше нз на майками от магазина я откраднах, ако някой иска мога да открадна и за него
Къде е този магазин да направим един масов обир