скърцане на прозорците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

скърцане на прозорците

Мнение от Nasko_76 » 09 Окт 2008, 21:29

колеги,кажете с какво да намажа прозорците , за да не скърцат.направо е ужасно, като са затворени напълно.А идва зима.... :help: 320д,2000г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 09 Окт 2008, 21:59

Аз ги намазах с една вакса за гума, на сонакс, от лукойл за 7-8лв. Май сега е по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 09 Окт 2008, 22:15

Мам***та им джамска! И намен ми късат нервичките! Има няколко теми по въпроса, но ясен отговор по въпроса "Защо скърцат?" няма. До колкото разбрах, смяната на водачите на стъклата не помага, уплътненията на стъклата за сега никой за сега не е сменял, аз пробвах действието на силиконовия спрей - не помага кой зане колко, само дето цапа прозорците.
Остава прилагането на тефлонов спрей. Като ми остане малко свободно време ще икспериментирам и с него.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pehata » 09 Окт 2008, 23:01

Хм ... това скърцане ви става ,когато сваляте стъклото или по време на движение на колата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E71 4.0xd
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от Spoika » 09 Окт 2008, 23:27

на мен ми скърца по време на движение и наистина е ужасно... пробвах спрей за гумени уплатнения и без резултат :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е60 М5
Детайли за колата: 323-две порти

Мнение от kokoms2 » 09 Окт 2008, 23:42

Да нема отърване :bcry: :++
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 09 Окт 2008, 23:46

Pehata написа:Хм ... това скърцане ви става ,когато сваляте стъклото или по време на движение на колата?

Когато са затворени прозорците (предните). Малко да се отворят - и скърцането (даже прилича на тракане, но не е) изчезва. Но аз искам да карам със затворени прозорци по някога, поне през зимата :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pehata » 09 Окт 2008, 23:51

pazokolarov написа:
Pehata написа:Хм ... това скърцане ви става ,когато сваляте стъклото или по време на движение на колата?

Когато са затворени прозорците (предните). Малко да се отворят - и скърцането (даже прилича на тракане, но не е) изчезва. Но аз искам да карам със затворени прозорци по някога, поне през зимата :mhihi:

Яснооо ... ами при мен явно не е от прозорците ами от уплътненията и ги мазах със силиконов спрей и пак скърцат :/ ама за този проблем май ще поровя още малко и ако няма тема ще пусна :))

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 10 Окт 2008, 2:46

като гледам това май е масово,на мен сащо ми скърцат но само единия,при мен проблема е че се дига стъклото накриво и когато го дигна догоре после леко бутам копчето да тръгне машинката колкото да освободи леко напрежението и се оправя,но това е временно,мисля че трябва да си отворя кората и да видя каде е точно проблема.

VRPerformance

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 10 Окт 2008, 9:19

VRPerformance написа:като гледам това май е масово,на мен сащо ми скърцат но само единия,при мен проблема е че се дига стъклото накриво и когато го дигна догоре после леко бутам копчето да тръгне машинката колкото да освободи леко напрежението и се оправя,но това е временно,мисля че трябва да си отворя кората и да видя каде е точно проблема.
VRPerformance

Tи си за мсяна на водачите на стъклото. Четох такава тема, имаше малко подробности за цени и как става.
А за гадното проблемче със скърцането за сега не поствано решение :confused:
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 10 Окт 2008, 12:26

това скърцане при сваляне на прозореца изчезва като ходя на автомивка или я понавали дъжда иначе със спрея като напръскам уплътненията на вратите пукането изчезва за известно време , незнам тия водачи как са ама ме е страх да не изпочупя щипките на вратата , ако я махна кората :roll:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 10 Окт 2008, 12:27

В момента в който си отворя прозорците и ги затворя, и като мина през малко по-неравен път и се почва едно еб**но скърцане..., което за щастие изчезва, след като постоят известно време затворени ... ама то така не се живее. И аз мислех, ако си ги намажа уплатненията с нещо ... ама от вас разбирам, че явно няма да има резултат....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 10 Окт 2008, 12:48

Аз ги намазах с една вакса на VAULT или нещо такова беше и спряха да скърцат поне сега не ми е правило впечатление, но не скърцаха. Само дето пастата е скъпа 7/8лв е ама 50/100гр. май беше нз на майками от магазина я откраднах, ако някой иска мога да открадна и за него :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pehata » 12 Окт 2008, 21:28

bscsystem написа:Аз ги намазах с една вакса на VAULT или нещо такова беше и спряха да скърцат поне сега не ми е правило впечатление, но не скърцаха. Само дето пастата е скъпа 7/8лв е ама 50/100гр. май беше нз на майками от магазина я откраднах, ако някой иска мога да открадна и за него :mhihi:

Къде е този магазин да направим един масов обир :)) ... Определено трябва да се намери решение на този проблем. Направо е отврат този звучен ефект :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 12 Окт 2008, 22:25

Мойте докато ги затворя изкърцват един двапати в дупките и спират и на предната ми кола беше така нищо че не беше бмв

Следваща

Назад към E46