Маховик и съединител?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Маховик и съединител?
(bubsa) написа:Смених съединителя,но каръка ми продължава![]()
Преди малко,като прибрах колата в гаража се заслушах на отворена врата и се чува едно леко виене като на лагер.Като натисна педала на съединителя всичко утихва![]()
Какво може да бъде?Със стария съединител това го нямаше със сигурност.Аксиалния лагер доколкото знам ще вие при натиснат съединител,а при мен е обратното![]()
Комплекта който сложих е люк.Феродов,притискателен и лагер.
На старата е36ца имах същия проблем, виене което изчезва като натисна съединителя. Всички казваха, че било от аксиалния лагер, но аз си я карах така. В крайна сметка продадох колата без да сменям съединителя и не се разбра...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
bioz написа:(bubsa) написа:Смених съединителя,но каръка ми продължава![]()
Преди малко,като прибрах колата в гаража се заслушах на отворена врата и се чува едно леко виене като на лагер.Като натисна педала на съединителя всичко утихва![]()
Какво може да бъде?Със стария съединител това го нямаше със сигурност.Аксиалния лагер доколкото знам ще вие при натиснат съединител,а при мен е обратното![]()
На старата е36ца имах същия проблем, виене което изчезва като натисна съединителя. Всички казваха, че било от аксиалния лагер, но аз си я карах така. В крайна сметка продадох колата без да сменям съединителя и не се разбра...
Не знам кои са тия всички, но виене, което изчезва при натиснат съединител обикновено е от лагер на първичния вал на скоростната кутия.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dan-dam написа:bioz написа:(bubsa) написа:Смених съединителя,но каръка ми продължава![]()
Не знам кои са тия всички, но виене, което изчезва при натиснат съединител обикновено е от лагер на първичния вал на скоростната кутия.
Това е така,но защо се прояви след смяната му?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Да не са ти сменили и кутията?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:Да не са ти сменили и кутията?
Имам известни съмнения за това

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
на брат ми е36 328и автомата е гм, друго незнам... не го мисли, карай докато се строши... кутия ще си намериш, ма по натам и така...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Джи Ем са само автомати колега. 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:на брат ми е36 328и автомата е гм, друго незнам... не го мисли, карай докато се строши... кутия ще си намериш, ма по натам и така...
После ако остане време ще мина да я погледна на подемник.От моята кутия нямаше и грам омаслено или мръсно,99% ще я различа ако има нещо.
Не можеш да си представиш какви нерви ми образуват всякакви не нормални звуци по тея железа

За кутията имах предвид дали има с малка кутия 325-ци?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз доколкото помня, докато се разправях с тия таралясници
328/330 идват с ZF, a 323/325 с Гетраци. Общо взето е все тая щото предавателните числа са почти еднакви и разликата идва от главното предаване. И аз не бих го мислил първичния вал
Може, другите тракания и стържения да са го прикривали тоя шум донякъде ...

Ubi dubium, ibi libertas
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Getrag 250 е с по-малко гумено каре, съответно и друга предна част на кардана спрямо ZF 310/320
- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
Пичове, аз съм с дизелов таралясник 320d 150 hp, 5 speed и имам притрисане при потегляне на задна както и ламариненото почукване, за което споменахте. Демпферна шайба вече сменях, така че притрисане от нея не очаквам докато съм собственик на тази кола.
Бихте ли споделили откъде намирате такива евтини комплекти с маховик и съединител?
Че в някои сайтове само маховика за моята излиза да е 1100
+ съединител 500.
Като сложим и труда, ще трябва да си дам цялата месечна заплата за нейно величество.
Бихте ли споделили откъде намирате такива евтини комплекти с маховик и съединител?
Че в някои сайтове само маховика за моята излиза да е 1100

Като сложим и труда, ще трябва да си дам цялата месечна заплата за нейно величество.

Здравейте.
Aз съм с дизел м57 и при потегляне претриса, но не чувам звуци
.
Тия демпферни шайби и маховици, докато се счупи ли се кара
, или да сменям, за да не навреди на нещо друго ?
Aз съм с дизел м57 и при потегляне претриса, но не чувам звуци

Тия демпферни шайби и маховици, докато се счупи ли се кара

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
Kurtov написа:Здравейте.
Aз съм с дизел м57 и при потегляне претриса, но не чувам звуци.
Тия демпферни шайби и маховици, докато се счупи ли се кара, или да сменям, за да не навреди на нещо друго ?
Когато моята демпферна шайба се предаде просто изплю първо ремъка на климатика а след това и пистовия (демек оставаш без хидравлика на волана ,серво на спирачките, зареждане на акумулатора .. ). Чувал съм истории като от филми на ужасите, в които демпферната шайба потрошава пластмасите около водния радиатор и даже самия него.
За мое щастие когато изплю шайбата бях точно пред вкъщи и веднага угасих , та нямаше поражения.
За демпферния маховик съм по-притеснен, защото там нещо реши ли да изпатка оставаш на пътя, че може и някоя поразия на двигателя да направи.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
E.Alexandrov написа:Kurtov написа:Здравейте.
Aз съм с дизел м57 и при потегляне претриса, но не чувам звуци.
Тия демпферни шайби и маховици, докато се счупи ли се кара, или да сменям, за да не навреди на нещо друго ?
Когато моята демпферна шайба се предаде просто изплю първо ремъка на климатика а след това и пистовия (демек оставаш без хидравлика на волана ,серво на спирачките, зареждане на акумулатора .. ). Чувал съм истории като от филми на ужасите, в които демпферната шайба потрошава пластмасите около водния радиатор и даже самия него.
За мое щастие когато изплю шайбата бях точно пред вкъщи и веднага угасих , та нямаше поражения.
За демпферния маховик съм по-притеснен, защото там нещо реши ли да изпатка оставаш на пътя, че може и някоя поразия на двигателя да направи.
И при мен така първо изплюваше ремъците и след седмица 2 се потроши по време на движение, добре че беше с 20 км/ч и нямаше поражения.
До колкото разбрах демпферната шайба се намира отред някъде при радиатора, а маховика където е съединителя.
Правилно ли съм разбрал ?
Някой може ли да обясни каква работа вършат тези демпфери ?
Правилно ли съм разбрал ?
Някой може ли да обясни каква работа вършат тези демпфери ?
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3