Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Е чакаш да я продадат ли, за да си кажеш - тя била 'убава и нищо й нямало бе

Колегите написаха останалото... По-добре е36 за тия пари, ама с фулл есктри, отколкото пълен сток, ама е46...
Или пък преди фейс-а и т.н.
Ама нее, всеки търси "'убаво и ефтину"... 'Ма нЕмааа... До сега не съм чувал някой човек да е никнал в саксия, пък не знам

Успех
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
uCnaHeTcA написа:Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
Е чакаш да я продадат ли, за да си кажеш - тя била 'убава и нищо й нямало бе![]()
Колегите написаха останалото... По-добре е36 за тия пари, ама с фулл есктри, отколкото пълен сток, ама е46...
Или пък преди фейс-а и т.н.
Ама нее, всеки търси "'убаво и ефтину"... 'Ма нЕмааа... До сега не съм чувал някой човек да е никнал в саксия, пък не знам![]()
Успех
е36 за 10 бона?

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
drllxr написа:е36 за 10 бона?![]()
![]()
Испанеца имаше предвид, че е по-добре Е36 за 6-7к отколкото Е46 за 9-10к и като гледам тази от обявата, май е прав

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Доста се отклонихте
И аз съм за Е30 за 10к
Като имаме предвит доста зле направената сервизна книжка, лепенка че е сменено маслото от некви си
Взел та купил и некви джанти, че за тая цена не върви.
Кой знае къв кош е била и си е казал айде едни джанти да взема някой може да се върже, нищо че за да си ги ползва джантите трябва да купува гуми
п.с. Всъщност идеята на 16ките не е ли да нямат кой знае какви екстри, да харчат малко и да струват що годе малко?

И аз съм за Е30 за 10к

Като имаме предвит доста зле направената сервизна книжка, лепенка че е сменено маслото от некви си

Кой знае къв кош е била и си е казал айде едни джанти да взема някой може да се върже, нищо че за да си ги ползва джантите трябва да купува гуми

п.с. Всъщност идеята на 16ките не е ли да нямат кой знае какви екстри, да харчат малко и да струват що годе малко?

K_Ilkov написа:kereza написа:колеги имам вапраос относно е46 330 хд обслужването колко струва на тази кола кви са му разходите и дали имат някви проблеми 4есто сре6тани
Обслужване е много общо ...
Ползвай търсачката има много писано за проблеми,
чест проблем са носачи тампони
при дизелите в зависимост от състоянието си има също спечифични проблеми
в продава има и цени на части и консумативи, тук има и тема за части
Ако си потърсиш сам ще научиш повече отколкото на готово
турсил сум секи ден търса но явно не кадето трябва.

ми примерно филтри масло ремаци горедолу това което се прави наи 4есто и една регистрация в кат колко ще е горе долу

- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Alexi написа:Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
колата е 316 а не 318 .. стоковица без грам екстра и с най малкия мотор ,10к са и много . отделно сервизната книжка изглежда фалшива - за 1 година са отбелязани близо 30к пробег но пък за 9 години са минати едва 150к ? по скоро са 250к .
Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор. Не бях забелязал, че книжката е фалшива(това с километрите и ан мен ми се видя стъранно), незснаех че ги правят толкова лесно, все пак работя в сферата с фалшивите пари

Хареса ми главно визуално(умирам за черно Е46 фейс), но искам да попитам теб и другите колеги зао колата да е стокова и да няма грам екстри.
Освен мулти волан(който мога да си сложа за 300-350лв), ксенон(не е цифра), подлакътник(евтин е) и кожен(полу-кожено рекато) салон без който мога, защото салона на тази не е лош каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?
п.п. Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение, съгласете се

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Филтрите и маслата - към 400-450лв. с всичко оригинал и през една смяна. Иначе само масла, без горивен и маслен филтър - към 150лв. Ама второто не си е работа.
Маслата се сменят на около 15 000км, според преценката, някой хора се забравят и сменят на 20-25к, аз на 10-12.
Ремъци нямаш толкова да сменяш, това не е жигула. Не знам колко ремъка са при 30-ката, но към 100-120лв. за оригинални сигурно ще отидат.
И да - има доста писано, задълбочи се в търсенето и най-вече в четенето.
Маслата се сменят на около 15 000км, според преценката, някой хора се забравят и сменят на 20-25к, аз на 10-12.
Ремъци нямаш толкова да сменяш, това не е жигула. Не знам колко ремъка са при 30-ката, но към 100-120лв. за оригинални сигурно ще отидат.
И да - има доста писано, задълбочи се в търсенето и най-вече в четенето.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Mariga написа:Alexi написа:Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
колата е 316 а не 318 .. стоковица без грам екстра и с най малкия мотор ,10к са и много . отделно сервизната книжка изглежда фалшива - за 1 година са отбелязани близо 30к пробег но пък за 9 години са минати едва 150к ? по скоро са 250к .
Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор. Не бях забелязал, че книжката е фалшива(това с километрите и ан мен ми се видя стъранно), незснаех че ги правят толкова лесно, все пак работя в сферата с фалшивите пари![]()
Хареса ми главно визуално(умирам за черно Е46 фейс), но искам да попитам теб и другите колеги зао колата да е стокова и да няма грам екстри.
Освен мулти волан(който мога да си сложа за 300-350лв), ксенон(не е цифра), подлакътник(евтин е) и кожен(полу-кожено рекато) салон без който мога, защото салона на тази не е лош каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?
п.п. Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение, съгласете се
цитираните от теб екстри са "показни" и не са от особено значение за комфорта .. виж кожен волан и ск. лост ( съвсем други са на пипане а ръцете ти са постоянно там) ,подлакътник ,темпомат , парктроник ,лумбално регулиране на седалките , са доста по ценни .. сензора за дъжд не го подценявай много е удобен .. има и доста други дреболии които точно тази кола няма да ги има ,но най голямата екстра според мен е един по силничък мотор ...то всичко можеш да добавиш но цената ще отиде доста нагоре ,по добре дай парите за по добре оборудвана кола
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Mariga написа:Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор.
Е той мотора на 316i и 318i е един

Има разлика в няколко кончета.
Иначе за черен Е46 седан

Според мен не е толкова постна колата (като имаме предвит, че е най-слабия модел). Тука всеки говори за некви кожени рекарота, навигации, М пакети обаче половината си карат същите 16ки

За тая кола "най-нужните" екстри са:
- мулти волан много е удобно
- подлакътник също много удобно на дълъг път
- парктроник (заден) хубава екстра за София
- ксенон (кой ли няма вече)
- рекаро, полукожено, ако е кожено да има подгрев
- чейнджър
Общо взето това са екстрите които са минимума и са достатъчни (като изключим рекарото като може и без него да се прежалим), вече всичко нагоре е супер, но да има и по-силен мотор...

- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Bavarcho написа:Mariga написа:Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор.
Е той мотора на 316i и 318i е един![]()
Има разлика в няколко кончета.
Иначе за черен Е46 седанВ момента имам едно 316i само че преди фейса, дето го продавам, черно с лети джанти, също толкова "постно" като това което си харесал, и гледам постоянно други 46ци... обаче черното си е черно
![]()
Според мен не е толкова постна колата (като имаме предвит, че е най-слабия модел). Тука всеки говори за некви кожени рекарота, навигации, М пакети обаче половината си карат същите 16ки![]()
За тая кола "най-нужните" екстри са:
- мулти волан много е удобно
- подлакътник също много удобно на дълъг път
- парктроник (заден) хубава екстра за София
- ксенон (кой ли няма вече)
- рекаро, полукожено, ако е кожено да има подгрев
- чейнджър
Общо взето това са екстрите които са минимума и са достатъчни (като изключим рекарото като може и без него да се прежалим), вече всичко нагоре е супер, но да има и по-силен мотор...
Абсолютно! Търся точо това което си описал(с тези екстри), само че 143к.с. след фейса. Просто това го гледам и реших да попитам за мненията ви. Спира ме това че е толкова малък мотора и знам че след някой месец или година ще ме е яд че не съм си купил по-големия мотор и сам направил компроми с себе си.
Пуснал съм и тема в купува(за 143к.с.) така че очаквам предложения, ако някой е готов да се раздели с колата си

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Bavarcho написа:За тая кола "най-нужните" екстри са:
-
Браво!

Бих добавил и хубави джанти, защото много отварят колата и придобива съвсем друг вид (тази от обявата май върви с някви не лоши).
Mariga написа: каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?
Колега въпроса е, че тука сме ентусиасти и знаем всичките екстри, които се предлагат за моделите. Много се смеем на обяви или колеги, които казват колата е със всички екстри, а пък тя гола като циганска каручка

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- bobiminkov
- Потребител
-
- Кара: 320d 150кс.
bobiminkov написа:колеги здравеите и благодаря предварително за вниманието. решил сам да се здобия с бмв 320д и се спрях на този екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ама ми се струва на мноко километри но реални че другите по горубляне са на по 120000хл.км и не ми се вразват нещтата и лично мое мнение са много нередовни коли и даржа да си я закупия от човек изказваите мнение и вие като по-вещи и парите добри ли са струва ли си и тн.
ЕИ КОЛЕГИ НИЩО НЕ КАЗАХТЕ
Здравейте отново.
Май и аз се сдобих с желаната кола. Казвам "май" защото я капарирах и през седмицата би трябвало да мога да си я платя и да се сдобия с нея. Когато това стане факт, тогава ще се похваля със сигурност отново.
На бързо забележките, които ще оправям на пръв поглед са следните:
1. Едната ксенонова крушка свети едно по-тъмно към жълто. Предполагам ще трябва да я сменя.
2. На втория ключ не работят бутоните за отключване/заключване. Сега чета и може и да се размина само с процедура по обучние, ама не знам още нищо, ще се види.
3. Трябва да си препрограмирам езика на дисплея на навигацията да е на английски, че този италиански малко зле работата - има избор за италиански, френски и немски (по спомен). От сегашното ми четене разбирам, че има може би някой срещу скромна сума да го направи това и да имам и карта за България.
4. Като пробвах пръскалките за миене на стъклото едната (шофьорската) пръскаше из под нея, все едно маркучето й се е извадило. Не съм гледал повече. Дано да е нещо по-елементарно.
На пръв поглед това бяха забележките, които трябва да отстранявам в бъдеще. Ама повече информация след като взема колата
Ако някой има желание да ми помогне с някои въпроси да му задам, ще бъда изключително благодарен на ЛС да ми даде телефона си, за да питам за някои дребни и сигурно елементарни неща.
п.п. На тази кола рейката отпред ли е
Като залягах да гледам тук там, видях че единия маншон на рейката е скъсан и има изпуснало масло и е омазало малко нещата тук-там.
Май и аз се сдобих с желаната кола. Казвам "май" защото я капарирах и през седмицата би трябвало да мога да си я платя и да се сдобия с нея. Когато това стане факт, тогава ще се похваля със сигурност отново.
На бързо забележките, които ще оправям на пръв поглед са следните:
1. Едната ксенонова крушка свети едно по-тъмно към жълто. Предполагам ще трябва да я сменя.
2. На втория ключ не работят бутоните за отключване/заключване. Сега чета и може и да се размина само с процедура по обучние, ама не знам още нищо, ще се види.
3. Трябва да си препрограмирам езика на дисплея на навигацията да е на английски, че този италиански малко зле работата - има избор за италиански, френски и немски (по спомен). От сегашното ми четене разбирам, че има може би някой срещу скромна сума да го направи това и да имам и карта за България.
4. Като пробвах пръскалките за миене на стъклото едната (шофьорската) пръскаше из под нея, все едно маркучето й се е извадило. Не съм гледал повече. Дано да е нещо по-елементарно.
На пръв поглед това бяха забележките, които трябва да отстранявам в бъдеще. Ама повече информация след като взема колата

Ако някой има желание да ми помогне с някои въпроси да му задам, ще бъда изключително благодарен на ЛС да ми даде телефона си, за да питам за някои дребни и сигурно елементарни неща.
п.п. На тази кола рейката отпред ли е

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Mariga написа:Alexi написа:Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор. Не бях забелязал, че книжката е фалшива(това с километрите и ан мен ми се видя стъранно), незснаех че ги правят толкова лесно, все пак работя в сферата с фалшивите пари![]()
Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение

ксенона не е цифра - ако е някой китайски

аз примерно имам още - шибедах, подгрев на седалки, парктроник, мултиволан,CD, прибиране на огледала, - което нещо ми прави проблеми, но ще го оправя

Taka,че всичко си е пари

а с този слаб мотор

Мечо пух е казал - колкото повече толкова по добре