Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Юли 2011, 16:07

Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Е чакаш да я продадат ли, за да си кажеш - тя била 'убава и нищо й нямало бе :mhihi:
Колегите написаха останалото... По-добре е36 за тия пари, ама с фулл есктри, отколкото пълен сток, ама е46...
Или пък преди фейс-а и т.н.
Ама нее, всеки търси "'убаво и ефтину"... 'Ма нЕмааа... До сега не съм чувал някой човек да е никнал в саксия, пък не знам :lol:
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 15 Юли 2011, 16:09

uCnaHeTcA написа:
Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?

Е чакаш да я продадат ли, за да си кажеш - тя била 'убава и нищо й нямало бе :mhihi:
Колегите написаха останалото... По-добре е36 за тия пари, ама с фулл есктри, отколкото пълен сток, ама е46...
Или пък преди фейс-а и т.н.
Ама нее, всеки търси "'убаво и ефтину"... 'Ма нЕмааа... До сега не съм чувал някой човек да е никнал в саксия, пък не знам :lol:
Успех

е36 за 10 бона? :kuku: :kuku: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Юли 2011, 16:30

:OT: Е хубаво де... Може и е30... Според зависи човека... :mhihi: :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 15 Юли 2011, 16:32

drllxr написа:е36 за 10 бона? :kuku: :kuku: :lol:

Испанеца имаше предвид, че е по-добре Е36 за 6-7к отколкото Е46 за 9-10к и като гледам тази от обявата, май е прав :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Юли 2011, 18:00

Доста се отклонихте :mhihi:
И аз съм за Е30 за 10к :twisted:

Като имаме предвит доста зле направената сервизна книжка, лепенка че е сменено маслото от некви си :mhihi: Взел та купил и некви джанти, че за тая цена не върви.
Кой знае къв кош е била и си е казал айде едни джанти да взема някой може да се върже, нищо че за да си ги ползва джантите трябва да купува гуми :mhihi:

п.с. Всъщност идеята на 16ките не е ли да нямат кой знае какви екстри, да харчат малко и да струват що годе малко?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kereza » 15 Юли 2011, 19:51

K_Ilkov написа:
kereza написа:колеги имам вапраос относно е46 330 хд обслужването колко струва на тази кола кви са му разходите и дали имат някви проблеми 4есто сре6тани

Обслужване е много общо ...
Ползвай търсачката има много писано за проблеми,
чест проблем са носачи тампони
при дизелите в зависимост от състоянието си има също спечифични проблеми
в продава има и цени на части и консумативи, тук има и тема за части
Ако си потърсиш сам ще научиш повече отколкото на готово :yes:

турсил сум секи ден търса но явно не кадето трябва. :mrgreen:
ми примерно филтри масло ремаци горедолу това което се прави наи 4есто и една регистрация в кат колко ще е горе долу :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i N42

Мнение от Mariga » 15 Юли 2011, 21:35

Alexi написа:

колата е 316 а не 318 .. стоковица без грам екстра и с най малкия мотор ,10к са и много . отделно сервизната книжка изглежда фалшива - за 1 година са отбелязани близо 30к пробег но пък за 9 години са минати едва 150к ? по скоро са 250к .

Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор. Не бях забелязал, че книжката е фалшива(това с километрите и ан мен ми се видя стъранно), незснаех че ги правят толкова лесно, все пак работя в сферата с фалшивите пари :D
Хареса ми главно визуално(умирам за черно Е46 фейс), но искам да попитам теб и другите колеги зао колата да е стокова и да няма грам екстри.
Освен мулти волан(който мога да си сложа за 300-350лв), ксенон(не е цифра), подлакътник(евтин е) и кожен(полу-кожено рекато) салон без който мога, защото салона на тази не е лош каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?

п.п. Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение, съгласете се :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 16 Юли 2011, 0:20

Филтрите и маслата - към 400-450лв. с всичко оригинал и през една смяна. Иначе само масла, без горивен и маслен филтър - към 150лв. Ама второто не си е работа.
Маслата се сменят на около 15 000км, според преценката, някой хора се забравят и сменят на 20-25к, аз на 10-12.
Ремъци нямаш толкова да сменяш, това не е жигула. Не знам колко ремъка са при 30-ката, но към 100-120лв. за оригинални сигурно ще отидат.

И да - има доста писано, задълбочи се в търсенето и най-вече в четенето.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Юли 2011, 8:33

Mariga написа:
Alexi написа:

колата е 316 а не 318 .. стоковица без грам екстра и с най малкия мотор ,10к са и много . отделно сервизната книжка изглежда фалшива - за 1 година са отбелязани близо 30к пробег но пък за 9 години са минати едва 150к ? по скоро са 250к .

Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор. Не бях забелязал, че книжката е фалшива(това с километрите и ан мен ми се видя стъранно), незснаех че ги правят толкова лесно, все пак работя в сферата с фалшивите пари :D
Хареса ми главно визуално(умирам за черно Е46 фейс), но искам да попитам теб и другите колеги зао колата да е стокова и да няма грам екстри.
Освен мулти волан(който мога да си сложа за 300-350лв), ксенон(не е цифра), подлакътник(евтин е) и кожен(полу-кожено рекато) салон без който мога, защото салона на тази не е лош каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?

п.п. Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение, съгласете се :)

цитираните от теб екстри са "показни" и не са от особено значение за комфорта .. виж кожен волан и ск. лост ( съвсем други са на пипане а ръцете ти са постоянно там) ,подлакътник ,темпомат , парктроник ,лумбално регулиране на седалките , са доста по ценни .. сензора за дъжд не го подценявай много е удобен .. има и доста други дреболии които точно тази кола няма да ги има ,но най голямата екстра според мен е един по силничък мотор ...то всичко можеш да добавиш но цената ще отиде доста нагоре ,по добре дай парите за по добре оборудвана кола

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Юли 2011, 10:27

Mariga написа:Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор.

Е той мотора на 316i и 318i е един :mhihi:
Има разлика в няколко кончета.

Иначе за черен Е46 седан :yes: В момента имам едно 316i само че преди фейса, дето го продавам, черно с лети джанти, също толкова "постно" като това което си харесал, и гледам постоянно други 46ци... обаче черното си е черно :D
Според мен не е толкова постна колата (като имаме предвит, че е най-слабия модел). Тука всеки говори за некви кожени рекарота, навигации, М пакети обаче половината си карат същите 16ки ;)
За тая кола "най-нужните" екстри са:
- мулти волан много е удобно
- подлакътник също много удобно на дълъг път
- парктроник (заден) хубава екстра за София
- ксенон (кой ли няма вече)
- рекаро, полукожено, ако е кожено да има подгрев
- чейнджър
Общо взето това са екстрите които са минимума и са достатъчни (като изключим рекарото като може и без него да се прежалим), вече всичко нагоре е супер, но да има и по-силен мотор...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i N42

Мнение от Mariga » 16 Юли 2011, 11:19

Bavarcho написа:
Mariga написа:Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор.

Е той мотора на 316i и 318i е един :mhihi:
Има разлика в няколко кончета.

Иначе за черен Е46 седан :yes: В момента имам едно 316i само че преди фейса, дето го продавам, черно с лети джанти, също толкова "постно" като това което си харесал, и гледам постоянно други 46ци... обаче черното си е черно :D
Според мен не е толкова постна колата (като имаме предвит, че е най-слабия модел). Тука всеки говори за некви кожени рекарота, навигации, М пакети обаче половината си карат същите 16ки ;)
За тая кола "най-нужните" екстри са:
- мулти волан много е удобно
- подлакътник също много удобно на дълъг път
- парктроник (заден) хубава екстра за София
- ксенон (кой ли няма вече)
- рекаро, полукожено, ако е кожено да има подгрев
- чейнджър
Общо взето това са екстрите които са минимума и са достатъчни (като изключим рекарото като може и без него да се прежалим), вече всичко нагоре е супер, но да има и по-силен мотор...

Абсолютно! Търся точо това което си описал(с тези екстри), само че 143к.с. след фейса. Просто това го гледам и реших да попитам за мненията ви. Спира ме това че е толкова малък мотора и знам че след някой месец или година ще ме е яд че не съм си купил по-големия мотор и сам направил компроми с себе си.
Пуснал съм и тема в купува(за 143к.с.) така че очаквам предложения, ако някой е готов да се раздели с колата си :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 16 Юли 2011, 13:31

Bavarcho написа:За тая кола "най-нужните" екстри са:
-

Браво! :yes: Точно тези екстри и аз щях да изброя (с тиренца пак) и ти видях поста. Вече сме като машини :mhihi:
Бих добавил и хубави джанти, защото много отварят колата и придобива съвсем друг вид (тази от обявата май върви с някви не лоши).

Mariga написа: каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?

Колега въпроса е, че тука сме ентусиасти и знаем всичките екстри, които се предлагат за моделите. Много се смеем на обяви или колеги, които казват колата е със всички екстри, а пък тя гола като циганска каручка :mhihi: Вярно е, че повечето от екстрите можеш да ги добавиш, но колкото повече ги има фабрично, толкова по-малко имаш за надграждане. И най-вече, както те посъветваха, замисли се за по-голям мотор (6-так) за да усетиш наистина какво е БМВ.
:driving:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 320d 150кс.

Мнение от bobiminkov » 16 Юли 2011, 17:44

bobiminkov написа:колеги здравеите и благодаря предварително за вниманието. решил сам да се здобия с бмв 320д и се спрях на този екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ама ми се струва на мноко километри но реални че другите по горубляне са на по 120000хл.км и не ми се вразват нещтата и лично мое мнение са много нередовни коли и даржа да си я закупия от човек изказваите мнение и вие като по-вещи и парите добри ли са струва ли си и тн.

ЕИ КОЛЕГИ НИЩО НЕ КАЗАХТЕ

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 16 Юли 2011, 20:32

Здравейте отново.

Май и аз се сдобих с желаната кола. Казвам "май" защото я капарирах и през седмицата би трябвало да мога да си я платя и да се сдобия с нея. Когато това стане факт, тогава ще се похваля със сигурност отново.
На бързо забележките, които ще оправям на пръв поглед са следните:
1. Едната ксенонова крушка свети едно по-тъмно към жълто. Предполагам ще трябва да я сменя.
2. На втория ключ не работят бутоните за отключване/заключване. Сега чета и може и да се размина само с процедура по обучние, ама не знам още нищо, ще се види.
3. Трябва да си препрограмирам езика на дисплея на навигацията да е на английски, че този италиански малко зле работата - има избор за италиански, френски и немски (по спомен). От сегашното ми четене разбирам, че има може би някой срещу скромна сума да го направи това и да имам и карта за България.
4. Като пробвах пръскалките за миене на стъклото едната (шофьорската) пръскаше из под нея, все едно маркучето й се е извадило. Не съм гледал повече. Дано да е нещо по-елементарно.

На пръв поглед това бяха забележките, които трябва да отстранявам в бъдеще. Ама повече информация след като взема колата :)

Ако някой има желание да ми помогне с някои въпроси да му задам, ще бъда изключително благодарен на ЛС да ми даде телефона си, за да питам за някои дребни и сигурно елементарни неща.

п.п. На тази кола рейката отпред ли е :lol: Като залягах да гледам тук там, видях че единия маншон на рейката е скъсан и има изпуснало масло и е омазало малко нещата тук-там.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 16 Юли 2011, 20:59

Mariga написа:
Alexi написа:

Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение :nono: ,удобни са :idea:
ксенона не е цифра - ако е някой китайски :mhihi: , иначе хубав с лупи си е пак цифра ;)
аз примерно имам още - шибедах, подгрев на седалки, парктроник, мултиволан,CD, прибиране на огледала, - което нещо ми прави проблеми, но ще го оправя :banghead: .....
Taka,че всичко си е пари 8) после да наливаш.
а с този слаб мотор :no: няма да усетиш - ''Радостта от шофирането'' на БМВ :D ;)
Мечо пух е казал - колкото повече толкова по добре :yes: :D

ПредишнаСледваща

Назад към E46