Турбокомпресора счупи двигателя на 320Д 150к.с. при ГТП

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Турбокомпресора счупи двигателя на 320Д 150к.с. при ГТП

Мнение от sub_eleven » 05 Фев 2012, 19:19

трябва да се помисли за някакъв периодичен преглед на турбото, защото това си е опасна работа ако ти се случи, особено с автоматик. Замислям се дали да не си хакна един чисто нов колектор с пеперудки и без това не карам много и 80000 едва ли ще ги мина преди да се разделя с колата по една или друга причина.

:?: :?: :?:

И не разбрах при двигател в идеално състояние(който не похарчва масло) пак ли може да се случи този фал след счупване на турбото?

:?: :?: :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 05 Фев 2012, 20:03

Колега, потърси си правата!
Това ако се случи в нормална цивилизована държава, тия от сервиза вярвай ми, че няма да ти дадат ключовете и да ти кажат "колата ти е трошка и се счупи като я форсирахме 20 секунди на празен ход", ми най-малко ще се опитат да се разберат нещо с теб, че да замажат положението и да не се стигне до съд.
Ще ме извинявате, ама човек ако си остави колата на било то ремонт/преглед в сервиз и иде да я вземе и му кажат "еми счупи се, ние не сме отговорни, чао", сервизът няма никаква отговорност? Тва е лудост бе хора.
Колега търси си правата. Най-малкото което трябва да направиш е да се консултираш с адвокат.
Аз даже се питам как въобще можеш първо да мислиш за нов двигател или ремонт....
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 05 Фев 2012, 20:43

Колеги, няма как да вкара толкова масло през турбото... колкото и да е счупено... според мен. За да стане това трябва да си дръпне яко масълце... най вероятно някак си от кулера е влязло ... аз така мисля.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Фев 2012, 21:11

MonsteR написа:Колеги, няма как да вкара толкова масло през турбото... колкото и да е счупено... според мен. За да стане това трябва да си дръпне яко масълце... най вероятно някак си от кулера е влязло ... аз така мисля.

А откъде мислиш, че е маслото в кулера? Точно през турбото си вкарва...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 05 Фев 2012, 22:22

В смисъл естествено че турбото го е вкарало, просто то самото не е счупено... сега вече може и да е...
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Фев 2012, 23:59

Дори чисто нова турбина пропуска по мъничко масълце - просто такава е конструкцията. Вече с времето маслозадържащите втулки се износват и турбината почва да пуска все повече и повече масло - докато се стигне до това, което се е случило с колегата в пункта за ГТП...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Фев 2012, 0:50

Така и не разбрах защо трябва като се минава преглед някъв кретен да сяда в колата и да я форсира ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 06 Фев 2012, 1:09

Jordana написа:Така и не разбрах защо трябва като се минава преглед някъв кретен да сяда в колата и да я форсира ?

Аз стоя отвън в лицето на кретена.
Казвам ти да натиснеш педала на газта докрай и да задържиш колата за 1 секунда в максимални обороти.
Ти какво ще направиш?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Фев 2012, 1:13

Jordana написа:Така и не разбрах защо трябва като се минава преглед някъв кретен да сяда в колата и да я форсира ?

http://www.youtube.com/watch?v=nnf6lzWEvjM
щото процедурата е такава. иди ги питай в англия що така "кретените" правят MOT и в германия TUV.
1 път да имаме прегледи като в белите държави и ви се разпаднаха казаните после пак плюем по тях, пък искаме да имаме държава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Фев 2012, 1:32

zBoost написа:
Jordana написа: и ви се разпаднаха казаните.

:nono: - имаш право - но не написано по този начин :yes: - кво значи казани?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Фев 2012, 1:47

значи замърляна и неподържана кола примерно. щото на българина манталитета му е такъв закво някъв ще ми се качи да ми ръчка мотора, ами така се прави по норматив явно така трябва. ако някой мотор неможе да се развърти до 3-4000 оборота закво говорим? и следователно трябва да им се лепне, че са кретени затова, че си вършат работата? не мисля така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 06 Фев 2012, 3:19

Поредния курник с пръднала турбина... :dunno:
Виновен си е собственика.Какво я бистрите още? :confused:
Тази кола е имала симптоми много преди това...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 06 Фев 2012, 7:50

v_V_v написа:Поредния курник с пръднала турбина... :dunno:
Виновен си е собственика.Какво я бистрите още? :confused:
Тази кола е имала симптоми много преди това...

така ли, защо не споделиш какви са били като знаеш?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 06 Фев 2012, 13:22

бе много ербап всички в тая тема , интересно ми как ще реагира всеки от вас ако е на мястото на колегата :?: :?: :?: кво ще каже бе майната му аз съм си виновен, колата е трошка - съмнявам се. Немога да се сетя за една кола която е на 200 к и всичко да и е наред ама всичко до косъм и едвали всеки си лъска турбината и я ремонтира превантивно на определени километри, да се дават определения като курник и кочини и да се обсъжда манталитета на хора чиито коли не са дори виждани и не се познават лично е меко казано несериозно, глупаво и само по себеси говори за манталитета на тези които дават определения. Вместо да се говорят глупости и да се дават излишни квалификации трябва да се мисли конструктивно.

за мен човека в ГТПто няма как да знае че това ще стане, друг е въпроса дали не се е поолял да форсира бмв тройка за кеф няма как да знаем, има я опцията за скрит дефект, който сее проявил в лош момент.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 06 Фев 2012, 13:37

iv4o9999 написа:.....................

за мен човека в ГТПто няма как да знае че това ще стане..............

Точно за това говорим, изкарахте го кретен, малоумник и какво ли още не. Ами Вие какво ще направите ако се форсира така, няма да я включите на 1-ва и спирачка, че ще се счупи, ми какво тогава ... ? Ще му се примолите да угасне ли или ... Единствения начин да се изгаси такава кола без да се даде на скорост или ако е автомат е със нож да срежеш гумения маркуч на турбото. И не си мисли, че ще ги осъдиш, ще докарат едно вещо лице в съда и като ти направят експертиза на колата и като видят колко масло има по куулера и турбото и ще плащаш съдебни разноски после. Турбото е било пътник, това е! Работника е форсирал малко, колкото да започне процеса и от там нататък се е ошашкал какво да прави, след като не е изгаснала и при ваденето на ключа, единственото което е оставало освен да дойде отстрани да люпи семки е да я даде на скорост.

ПредишнаСледваща

Назад към E46