Турбокомпресора счупи двигателя на 320Д 150к.с. при ГТП
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Турбокомпресора счупи двигателя на 320Д 150к.с. при ГТП
трябва да се помисли за някакъв периодичен преглед на турбото, защото това си е опасна работа ако ти се случи, особено с автоматик. Замислям се дали да не си хакна един чисто нов колектор с пеперудки и без това не карам много и 80000 едва ли ще ги мина преди да се разделя с колата по една или друга причина.
И не разбрах при двигател в идеално състояние(който не похарчва масло) пак ли може да се случи този фал след счупване на турбото?

И не разбрах при двигател в идеално състояние(който не похарчва масло) пак ли може да се случи този фал след счупване на турбото?

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Колега, потърси си правата!
Това ако се случи в нормална цивилизована държава, тия от сервиза вярвай ми, че няма да ти дадат ключовете и да ти кажат "колата ти е трошка и се счупи като я форсирахме 20 секунди на празен ход", ми най-малко ще се опитат да се разберат нещо с теб, че да замажат положението и да не се стигне до съд.
Ще ме извинявате, ама човек ако си остави колата на било то ремонт/преглед в сервиз и иде да я вземе и му кажат "еми счупи се, ние не сме отговорни, чао", сервизът няма никаква отговорност? Тва е лудост бе хора.
Колега търси си правата. Най-малкото което трябва да направиш е да се консултираш с адвокат.
Аз даже се питам как въобще можеш първо да мислиш за нов двигател или ремонт....
Това ако се случи в нормална цивилизована държава, тия от сервиза вярвай ми, че няма да ти дадат ключовете и да ти кажат "колата ти е трошка и се счупи като я форсирахме 20 секунди на празен ход", ми най-малко ще се опитат да се разберат нещо с теб, че да замажат положението и да не се стигне до съд.
Ще ме извинявате, ама човек ако си остави колата на било то ремонт/преглед в сервиз и иде да я вземе и му кажат "еми счупи се, ние не сме отговорни, чао", сервизът няма никаква отговорност? Тва е лудост бе хора.
Колега търси си правата. Най-малкото което трябва да направиш е да се консултираш с адвокат.
Аз даже се питам как въобще можеш първо да мислиш за нов двигател или ремонт....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колеги, няма как да вкара толкова масло през турбото... колкото и да е счупено... според мен. За да стане това трябва да си дръпне яко масълце... най вероятно някак си от кулера е влязло ... аз така мисля.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
MonsteR написа:Колеги, няма как да вкара толкова масло през турбото... колкото и да е счупено... според мен. За да стане това трябва да си дръпне яко масълце... най вероятно някак си от кулера е влязло ... аз така мисля.
А откъде мислиш, че е маслото в кулера? Точно през турбото си вкарва...
Si non confectus, non reficiat.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
В смисъл естествено че турбото го е вкарало, просто то самото не е счупено... сега вече може и да е...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дори чисто нова турбина пропуска по мъничко масълце - просто такава е конструкцията. Вече с времето маслозадържащите втулки се износват и турбината почва да пуска все повече и повече масло - докато се стигне до това, което се е случило с колегата в пункта за ГТП...
Si non confectus, non reficiat.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Така и не разбрах защо трябва като се минава преглед някъв кретен да сяда в колата и да я форсира ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:Така и не разбрах защо трябва като се минава преглед някъв кретен да сяда в колата и да я форсира ?
Аз стоя отвън в лицето на кретена.
Казвам ти да натиснеш педала на газта докрай и да задържиш колата за 1 секунда в максимални обороти.
Ти какво ще направиш?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Jordana написа:Така и не разбрах защо трябва като се минава преглед някъв кретен да сяда в колата и да я форсира ?
http://www.youtube.com/watch?v=nnf6lzWEvjM
щото процедурата е такава. иди ги питай в англия що така "кретените" правят MOT и в германия TUV.
1 път да имаме прегледи като в белите държави и ви се разпаднаха казаните после пак плюем по тях, пък искаме да имаме държава.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
zBoost написа:Jordana написа: и ви се разпаднаха казаните.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
значи замърляна и неподържана кола примерно. щото на българина манталитета му е такъв закво някъв ще ми се качи да ми ръчка мотора, ами така се прави по норматив явно така трябва. ако някой мотор неможе да се развърти до 3-4000 оборота закво говорим? и следователно трябва да им се лепне, че са кретени затова, че си вършат работата? не мисля така.
Поредния курник с пръднала турбина...
Виновен си е собственика.Какво я бистрите още?
Тази кола е имала симптоми много преди това...

Виновен си е собственика.Какво я бистрите още?

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
v_V_v написа:Поредния курник с пръднала турбина...![]()
Виновен си е собственика.Какво я бистрите още?![]()
така ли, защо не споделиш какви са били като знаеш?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
бе много ербап всички в тая тема , интересно ми как ще реагира всеки от вас ако е на мястото на колегата
кво ще каже бе майната му аз съм си виновен, колата е трошка - съмнявам се. Немога да се сетя за една кола която е на 200 к и всичко да и е наред ама всичко до косъм и едвали всеки си лъска турбината и я ремонтира превантивно на определени километри, да се дават определения като курник и кочини и да се обсъжда манталитета на хора чиито коли не са дори виждани и не се познават лично е меко казано несериозно, глупаво и само по себеси говори за манталитета на тези които дават определения. Вместо да се говорят глупости и да се дават излишни квалификации трябва да се мисли конструктивно.
за мен човека в ГТПто няма как да знае че това ще стане, друг е въпроса дали не се е поолял да форсира бмв тройка за кеф няма как да знаем, има я опцията за скрит дефект, който сее проявил в лош момент.

за мен човека в ГТПто няма как да знае че това ще стане, друг е въпроса дали не се е поолял да форсира бмв тройка за кеф няма как да знаем, има я опцията за скрит дефект, който сее проявил в лош момент.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
iv4o9999 написа:.....................
за мен човека в ГТПто няма как да знае че това ще стане..............
Точно за това говорим, изкарахте го кретен, малоумник и какво ли още не. Ами Вие какво ще направите ако се форсира така, няма да я включите на 1-ва и спирачка, че ще се счупи, ми какво тогава ... ? Ще му се примолите да угасне ли или ... Единствения начин да се изгаси такава кола без да се даде на скорост или ако е автомат е със нож да срежеш гумения маркуч на турбото. И не си мисли, че ще ги осъдиш, ще докарат едно вещо лице в съда и като ти направят експертиза на колата и като видят колко масло има по куулера и турбото и ще плащаш съдебни разноски после. Турбото е било пътник, това е! Работника е форсирал малко, колкото да започне процеса и от там нататък се е ошашкал какво да прави, след като не е изгаснала и при ваденето на ключа, единственото което е оставало освен да дойде отстрани да люпи семки е да я даде на скорост.