Проблем с дебитомер и ламбда сонди 528и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с дебитомер и ламбда сонди 528и

Мнение от iskrenchyy » 24 Окт 2013, 17:26

Здравейте колеги имам проблеми с мотора по скоро с дебитомера и ламбда сондите. Първо искам да кажа че мотора е м52б28 единичен ванос края на 97година е колата. Колата има газов инжекцион но проблемите са по осезаеми когато е на газ.
Проблема е там че когато е на място и е изключена от скорост като натисна педала на гаста има някаво минимално забавяне и оборотите почват да се качват но много мудно имам наблюдения над други такива мотори и оборотите значително по бързо се качват.
Също така по време на движение да речем на 3та или на 4та скорост колата не се набира както трябва просто много бавно се качват оборотите след 2000. Струва ми се че двигателя е адски муден, преди това имах е36 323 м52б25 мотор и там оборотите и двигателят бяха значително по пъргави. Проблеми с паленето и мененето на обороти нямам на газ държи 740-50 оборота.
Направи ми впечатление че дори когато е на бензин на ръчкане между светофарите тръгвам от 1ва от 2500-3000 оборота до 6000 оборота когато включа 2ра оборотомера забива на около 4000 и 4500 оборота и застава на едно място докато колата набира километри и след определено време 2 секунди тръгва и отива към 6000 оборота и тогава вече 3та но там няма такива проблеми.
На диганостика излиза някакви грешки в дебитомера, смених дебитомера с работещ + чисто нов гофриран мркуч и отново показва и излизат грешки че постъпва повече въздух.
Ламбда сондите на диганостиката показва че са лениви и почти не си променят стойностите.
Колата е напълно стокова, катализатори всички гърнета са си на мястото.
Когато я взех смених датчик на разпределителния вал с чисто нов оригинален.

Колеги ако имате някакви предложения или менния моля споделете ги. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: Проблем с дебитомер и ламбда сонди 528и

Мнение от patkana1 » 30 Окт 2013, 9:59

Не искам да те подведа нещо колега но и аз съм с 528i и според мен си махни катализаторите,ако са запушени де.Ще усетиш разликата и ще видиш че ще стане доста по пъргава-това относно пъргавината.Щото аз като я взех беше със стоковите катализатори,и отидох да ги сменят със резонантни гърнета и усетих голяма разлика в пъргавината на колата.Стана съвсем малко по-шумна но нищо фрапантно.Така че за този мотор от мен толкова.... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Окт 2013, 10:14

Можеш да разкачиш сондите, които са преди катализаторите, за да видиш дали поведението на колата ще се подобри. Това е лесна проба и ще покаже накъде да се насочиш по-нататък в разследването на дертовете.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от iskrenchyy » 30 Окт 2013, 19:53

Колеги оказа се че при човека който ходех на диагностика изобщо не е показвала каквто трябва. След това отидох при един приятел да я закачим на качествена диагностика, наистина имаше грешки в сондите и дебитомера и неработеха както трябва, изтрихме грешките и показанията на сондите започнаха да се менят и да скачат като луди щом подам газ, дебитомера също! Но неуспях да пробвам колата как е след това защото ден преди да я качим на диагностика замина съединителя и няма как да и дам газ за да видя каква е разликата но определено се усеща по жива колата, тези дни ще сменя съединителя и ще пиша какво се е получило. Междувременно утре имам час за настройка на газта и явно скоро ще се махат катализаторите и ще е мисли някаква генерация действително и аз се съмнявах за тях.

Назад към E39