Темпомата не работи ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Темпомата не работи ?
E, то ако спрем да гадаем, ко да праим... 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Може пък темпомата да не ти е вързан въоще. И да иска окабеляване?!
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража

От всичко до тук разбрах, че всъщност може и да нямам темпомат (макар че си мислех, че е стандарт за 525д фейслифт), та за да изключим тази възможност, дали някой би могъл да постне снимка или поне подробно да обясни къде в двигателния отсег се намира самия темпомат и на какво прилича?

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
Като застанеш срещу колата на отворен капак , гледаш от дясната страна малко зад фара има една машинка с едно жило което влиза в нея . Част от машинката е в цилидрична форма. При мен марката е ВДО но при теб може и друго да е - това е темпомата .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
el_nino написа:Като застанеш срещу колата на отворен капак , гледаш от дясната страна малко зад фара има една машинка с едно жило което влиза в нея . Част от машинката е в цилидрична форма. При мен марката е ВДО но при теб може и друго да е - това е темпомата .
Това не е 520, че да е с жило колега! При дизелите и при по-новите бензин педала е с потенциометър

@I.Voykov, на пръв поглед няма как да се разбере дали имаш или нямаш темпомат.Най-лесния начин, за който се сещам е да свалиш кората под волана и да погледнеш, дали в буксата, която идва от волана има жълт/черен кабел.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
mad_presley написа: Това не е 520, че да е с жило колега! При дизелите и при по-новите бензин педала е с потенциометър![]()
Аййй, това 520 се превърна в нарицателно

А по темата, това, което mad_presley каза наистина е най-лесния начин да се провери

- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525tds '98
- Мечтае да кара: F16
Колеги, а каква може да е причината темпомата да работи само от време на време? Абе когато си поиска! Тези машинки на педалите само с натискане на педалите ли могат да се задействат? Ако съм с е***и стелки и постоянно се разместват и се надигат напред и нагоре може ли те нещо да притискат?
- bawdy
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW F07 535d
Здрасти колега. Може и да е от заминаващ си датчик на ABS. При повреден такъв датчик темпомата не работи, а при заминаващ си изключва.
Последна промяна bawdy на 11 Ное 2015, 17:48, променена общо 1 път
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
mad_presley написа:el_nino написа:Като застанеш срещу колата на отворен капак , гледаш от дясната страна малко зад фара има една машинка с едно жило което влиза в нея . Част от машинката е в цилидрична форма. При мен марката е ВДО но при теб може и друго да е - това е темпомата .
Това не е 520, че да е с жило колега! При дизелите и при по-новите бензин педала е с потенциометър![]()
@I.Voykov, на пръв поглед няма как да се разбере дали имаш или нямаш темпомат.Най-лесния начин, за който се сещам е да свалиш кората под волана и да погледнеш, дали в буксата, която идва от волана има жълт/черен кабел.
Пресли,
Моята 540 е с жило

Аз съм с автомат. И от време на време ми работи темпомата, през другото време не работи.
Когато не работи и натисна копчето на арматурното табло, зелената лампичка светва за около минута и след това изгасва. При това положение, няма значение дали пак ще го натискам това копче или не, но повече лампичката не светва. Като загаса колата и я запаля, схемата отново се повтаря.
Някой може ли да ми помогне?
Поздрави,
Сашо.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
xela написа:
Пресли,
Моята 540 е с жило.
Аз съм с автомат. И от време на време ми работи темпомата, през другото време не работи.
Когато не работи и натисна копчето на арматурното табло, зелената лампичка светва за около минута и след това изгасва. При това положение, няма значение дали пак ще го натискам това копче или не, но повече лампичката не светва. Като загаса колата и я запаля, схемата отново се повтаря.
Някой може ли да ми помогне?
Поздрави,
Сашо.
Това с 520-ката беше като нарицателно, както спомена колегата @bmw_n00b (който вече е с 525i)

При твоя случай е трудно, дори невъзможно да се даде дистанционна диагностика. Трябва да се закачи на диагностика и там ще си покаже от къде е проблема, ако не си го решил вече за тези 10 дена от както си писал

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Да, драстични промени се случиха с мойта каляска
от което съм много доволен. Вече си има нови свещи и нов филтър на картерните газове.
@xela - колега, свали копчето за включване и иключване на темпомата и го почисти и пръсни с контактен спрей. Ако не помогне търси слаби връзки и оголени или притиснати жици примерно от ел моторчето към филтъра за купето и под него. Щом ти гасне лампата на таблото проблемът не е от машинките на педалите, тъй като ако е от тях само ще се деактивира темпомата по време на употреба, без да се изключва напълно както при теб се случва. Възможно е да дава на късо някъде и модулът за управление да изключва. Самият модул се намира в калника над мъртвия педал. Същото място като лайтмодула, но отсрещната страна.

@xela - колега, свали копчето за включване и иключване на темпомата и го почисти и пръсни с контактен спрей. Ако не помогне търси слаби връзки и оголени или притиснати жици примерно от ел моторчето към филтъра за купето и под него. Щом ти гасне лампата на таблото проблемът не е от машинките на педалите, тъй като ако е от тях само ще се деактивира темпомата по време на употреба, без да се изключва напълно както при теб се случва. Възможно е да дава на късо някъде и модулът за управление да изключва. Самият модул се намира в калника над мъртвия педал. Същото място като лайтмодула, но отсрещната страна.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Колега, не съм оправил проблема ...
Ще направя това дето си писал и в краен случай на диагностика. Странно ми е защо по някога разоти?
Аз съм с автомат, ако има значдение.
Сашо.
Ще направя това дето си писал и в краен случай на диагностика. Странно ми е защо по някога разоти?
Аз съм с автомат, ако има значдение.
Сашо.
- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
То голям проблем стана с тоз темпомат(aвто пилот).Аз лично не виждам голяма полза от него!Колата си върви чудесно и без него,почти не го ползвам.С 525 tds съм! 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
dmx_525 написа:То голям проблем стана с тоз темпомат(aвто пилот).Аз лично не виждам голяма полза от него!Колата си върви чудесно и без него,почти не го ползвам.С 525 tds съм!
Колега, това че ти не го ползваш и не виждаш полза от дадена екстра, не означава, че другите са като теб. Ако нямаш какво да кажеш по дадена тема, по-добре си спести мнението

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3