Темпомата не работи ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Re: Темпомата не работи ?

Мнение от bmw_n00b » 14 Яну 2010, 0:11

E, то ако спрем да гадаем, ко да праим... :mhihi:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Яну 2010, 6:57

Може пък темпомата да не ти е вързан въоще. И да иска окабеляване?!

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 17 Фев 2010, 11:57

:oops: Срам не срам бах забравил за тази тема :oops:

От всичко до тук разбрах, че всъщност може и да нямам темпомат (макар че си мислех, че е стандарт за 525д фейслифт), та за да изключим тази възможност, дали някой би могъл да постне снимка или поне подробно да обясни къде в двигателния отсег се намира самия темпомат и на какво прилича?
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 320i Convertible '87

Мнение от el_nino » 17 Фев 2010, 12:13

Като застанеш срещу колата на отворен капак , гледаш от дясната страна малко зад фара има една машинка с едно жило което влиза в нея . Част от машинката е в цилидрична форма. При мен марката е ВДО но при теб може и друго да е - това е темпомата .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Фев 2010, 12:25

el_nino написа:Като застанеш срещу колата на отворен капак , гледаш от дясната страна малко зад фара има една машинка с едно жило което влиза в нея . Част от машинката е в цилидрична форма. При мен марката е ВДО но при теб може и друго да е - това е темпомата .

Това не е 520, че да е с жило колега! При дизелите и при по-новите бензин педала е с потенциометър ;)

@I.Voykov, на пръв поглед няма как да се разбере дали имаш или нямаш темпомат.Най-лесния начин, за който се сещам е да свалиш кората под волана и да погледнеш, дали в буксата, която идва от волана има жълт/черен кабел.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 17 Фев 2010, 13:28

mad_presley написа: Това не е 520, че да е с жило колега! При дизелите и при по-новите бензин педала е с потенциометър ;)

Аййй, това 520 се превърна в нарицателно :mhihi: :mhihi: :mhihi: Сега си чакам новите уплътнения и ще има BOOST на VANOS-a

А по темата, това, което mad_presley каза наистина е най-лесния начин да се провери :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525tds '98
Мечтае да кара: F16

Мнение от yordanzhelev » 28 Юни 2010, 17:34

Колеги, а каква може да е причината темпомата да работи само от време на време? Абе когато си поиска! Тези машинки на педалите само с натискане на педалите ли могат да се задействат? Ако съм с е***и стелки и постоянно се разместват и се надигат напред и нагоре може ли те нещо да притискат?

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW F07 535d

Мнение от bawdy » 29 Юни 2010, 9:07

Здрасти колега. Може и да е от заминаващ си датчик на ABS. При повреден такъв датчик темпомата не работи, а при заминаващ си изключва.
Последна промяна bawdy на 11 Ное 2015, 17:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 30 Юни 2010, 18:12

mad_presley написа:
el_nino написа:Като застанеш срещу колата на отворен капак , гледаш от дясната страна малко зад фара има една машинка с едно жило което влиза в нея . Част от машинката е в цилидрична форма. При мен марката е ВДО но при теб може и друго да е - това е темпомата .

Това не е 520, че да е с жило колега! При дизелите и при по-новите бензин педала е с потенциометър ;)

@I.Voykov, на пръв поглед няма как да се разбере дали имаш или нямаш темпомат.Най-лесния начин, за който се сещам е да свалиш кората под волана и да погледнеш, дали в буксата, която идва от волана има жълт/черен кабел.

Пресли,
Моята 540 е с жило :).

Аз съм с автомат. И от време на време ми работи темпомата, през другото време не работи.

Когато не работи и натисна копчето на арматурното табло, зелената лампичка светва за около минута и след това изгасва. При това положение, няма значение дали пак ще го натискам това копче или не, но повече лампичката не светва. Като загаса колата и я запаля, схемата отново се повтаря.

Някой може ли да ми помогне?

Поздрави,
Сашо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 09 Юли 2010, 2:07

xela написа:
Пресли,
Моята 540 е с жило :).

Аз съм с автомат. И от време на време ми работи темпомата, през другото време не работи.

Когато не работи и натисна копчето на арматурното табло, зелената лампичка светва за около минута и след това изгасва. При това положение, няма значение дали пак ще го натискам това копче или не, но повече лампичката не светва. Като загаса колата и я запаля, схемата отново се повтаря.

Някой може ли да ми помогне?

Поздрави,
Сашо.

Това с 520-ката беше като нарицателно, както спомена колегата @bmw_n00b (който вече е с 525i) :D

При твоя случай е трудно, дори невъзможно да се даде дистанционна диагностика. Трябва да се закачи на диагностика и там ще си покаже от къде е проблема, ако не си го решил вече за тези 10 дена от както си писал :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 09 Юли 2010, 8:42

Да, драстични промени се случиха с мойта каляска :mhihi: от което съм много доволен. Вече си има нови свещи и нов филтър на картерните газове.

@xela - колега, свали копчето за включване и иключване на темпомата и го почисти и пръсни с контактен спрей. Ако не помогне търси слаби връзки и оголени или притиснати жици примерно от ел моторчето към филтъра за купето и под него. Щом ти гасне лампата на таблото проблемът не е от машинките на педалите, тъй като ако е от тях само ще се деактивира темпомата по време на употреба, без да се изключва напълно както при теб се случва. Възможно е да дава на късо някъде и модулът за управление да изключва. Самият модул се намира в калника над мъртвия педал. Същото място като лайтмодула, но отсрещната страна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 09 Юли 2010, 10:43

Колега, не съм оправил проблема ...

Ще направя това дето си писал и в краен случай на диагностика. Странно ми е защо по някога разоти?

Аз съм с автомат, ако има значдение.

Сашо.

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Мнение от dmx_525 » 09 Юли 2010, 15:14

То голям проблем стана с тоз темпомат(aвто пилот).Аз лично не виждам голяма полза от него!Колата си върви чудесно и без него,почти не го ползвам.С 525 tds съм! :wave:
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 09 Юли 2010, 18:39

dmx_525 написа:То голям проблем стана с тоз темпомат(aвто пилот).Аз лично не виждам голяма полза от него!Колата си върви чудесно и без него,почти не го ползвам.С 525 tds съм! :wave:

Колега, това че ти не го ползваш и не виждаш полза от дадена екстра, не означава, че другите са като теб. Ако нямаш какво да кажеш по дадена тема, по-добре си спести мнението ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39