Вода в купето - седан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Вода в купето - седан

Мнение от Vladko » 10 Май 2014, 9:11

Колеги малко развитие по темата. Първо смених машинката на прозореца, окза се че са ми сложили джамбазите фейслифтова машинка, която за да се побере вътре са покривили вратата долу малко и са я хванали със свински опашки :kuku: . Махнахме я сложихме оригинална. Сега стъклото си пасва перфектно нагоре, след което смених и лайсната между стъклото и вратата в долната му част, няма луфт в момента и е доста добре и върви идеално. Махнах старото лепило, купих болкит и залепих изолацията между кората и вратата с него, изчаках го малко да стегне (20 мин. колата я бях включил да духа на макс вътре), след което го намазах и със силикон! Сега ще паля свещи и дано да не тече вода повеч :angel: . След толкова сваляне и махане на кората, щишките на декоративната лайсна вътре изпускат, някакви съвети от къде мога да набавя нови?

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 29 Май 2014, 22:31

Проблема с гасненето се реши, след като отворихме резервоара и се установи, че помпата не е защракната добре, защракнахме я и е наред. За мое съжаление обаче днес забелязах след големите дъздове че пак влиза вода от тази врата. Чудя се как да процедирам дали да ходя да купя битумна лента или направо да я вкарвам в официален сервиз ( което незнам дали ще реши проблем впредвид колко са компетентни и там) или пък да лепя с нещо друго, моля за съвет или добър сервиз защото прекалено много време вече не мога да се справя с този уж лесен проблем..и жаби ще завъдя накрая :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 01 Юни 2014, 17:15

Малко развитие по темата. Свалих кората оказа се че тоя болкит нищо не е залепил, както и силикона. Отидох в дарукар взех оригиналната лепка 3 метра. Залепих уплатнението с нея, с помощта на един приятел, нагряхме го после със сешоар, хвана бетон. Ьа всеки случай облепих и хубаво с едно широко тиксо тип пауърбанд от горе. Надявам се да съм решил проблема окончателно. Чакам яки порои и ще споделя крайния резултат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 16 Юни 2014, 17:11

Колеги, имах същият проблем с водата. От четене тука разбрах за кората на вратата. Залепих я със същата нова лепка. Пробвах на водоструйка и не тече. Събота и неделя валя дъжд пипам профилактично отзад и пак е влажно, мокро е повече към гърбицата. Тя е мокра само от дясната страна, не и от горе затова елиминирам да тече от духалките, а и те са затворени. Дайте ми насока къде да търся проблема. Мокри коритото на заден десен пасажер.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е39 530d manual
Мечтае да кара: за без пари
Детайли за колата: прилича на М5 :)

Мнение от StanimirZarkov » 18 Юни 2014, 21:40

Днес и аз се борих със същия проблем.Свалих кората и залепих изолацията със силикон, защото беше разлепена от долу и вместо водата да се стича през вратата се стичаше между вратата и кората и после в купето. Надявам се това да ми реши проблема !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 23 Юни 2014, 11:21

Ivo.Ganchew написа:Колеги, имах същият проблем с водата. От четене тука разбрах за кората на вратата. Залепих я със същата нова лепка. Пробвах на водоструйка и не тече. Събота и неделя валя дъжд пипам профилактично отзад и пак е влажно, мокро е повече към гърбицата. Тя е мокра само от дясната страна, не и от горе затова елиминирам да тече от духалките, а и те са затворени. Дайте ми насока къде да търся проблема. Мокри коритото на заден десен пасажер.

Здравей колега,

Ако си го залепил добре няма да имаш проблем. Важното е да го пробваш стабилно на мифката преди да си сложил самата кора на вратата, така можеш да си 100% сигурен че не тече изобщо. Аз ги залепих с оригинална лепка от БМВ, сложих по коло 3 метра на врата за по стабилно, след което ги минах и с качествен DUCT TAPE, тествах няколко седмици на пароструйки дъждове с свалени кори карах и най-накрая установих че не тече, профилактично сложих и силикон на водобранната лайсна да поема по малко вода в вратата. Не се притеснявай че е влажно, дунапрена отдолу на моя мокет не може да изъхне напълно целия вече 2-ри месец, въпреки че мокета е сух! Чак сега изсъхна но не изцяло, все още е малко влажно на това място където ти описваш, въпреки че не тече вътре при мен отдавна. Просто самият дунапрен е много дебел и съхне много бавно като е в колата, най-добре е да се извади, но понеже е много играчка аз моя не съм го вадил, почти изсъхна при мен остана съвсем малко от вътрешната страна да изсъхне, аз съм свалил задната седалка и сам го повдигнал отзад с едно пластмасово шише и така карам известно време, тази седмица се надявам да е сухо и топло и да изсъхне вече изцяло, на другите места вече дунапрена ми е напълно сух. Мислех да пъхна един сушоар отдолу но го оставих да изсъхне сам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 23 Юни 2014, 17:07

Vladko, пробвах го на автомивка - не тече. Факт е сега отново е мокро след дъждовете. Отворих вратата да проверя да не би да се е разлепила кората, но не! Ходих пак на автомивка, поливах го и аз с маркуча, не тече. Отзад беше изсъхнало, заваля и отново е "гьол"... Има ли някакви тапи отдолу на купето, през които да влиза вода? Нямам възможност сега да я вкарам в гаража на канала, че е пълен с мебели и за това питам. Мокри се само долу коритото и само в дясно, в ляво е сухо. Шибидах нямам. Дайте идеи, моля.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 23 Юни 2014, 17:52

Значи колега, направи следния тест, където свършва кората отдолу под самата врата избърши хубаво със салфетка да е идеално суха. След което я поливай хубаво вратата като я отовриш пробвери дали няма капки там, ако има значи пак си тече. На тази снимка можеш да видиш за кое място говоря -ТУК. Става въпрос точно под самата врата пред ръцете на човека на снимката между двата кръга отдолу на врата, нядявам се че добре го обесних. Там трябва да е напълно сухо колко и вода да изливаш ако има капки значи тече, за да се види точно къде тече махни кората на врътата избърши и ще видиш точно къде тече отново от изолацията, след като поливаш. Направи теста и сподели резултата и аз си мислех че ми тече от друго място докато не стигнах до тоя извод.

Предишна

Назад към E39