Вода в купето - седан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Вода в купето - седан
Колеги малко развитие по темата. Първо смених машинката на прозореца, окза се че са ми сложили джамбазите фейслифтова машинка, която за да се побере вътре са покривили вратата долу малко и са я хванали със свински опашки
. Махнахме я сложихме оригинална. Сега стъклото си пасва перфектно нагоре, след което смених и лайсната между стъклото и вратата в долната му част, няма луфт в момента и е доста добре и върви идеално. Махнах старото лепило, купих болкит и залепих изолацията между кората и вратата с него, изчаках го малко да стегне (20 мин. колата я бях включил да духа на макс вътре), след което го намазах и със силикон! Сега ще паля свещи и дано да не тече вода повеч
. След толкова сваляне и махане на кората, щишките на декоративната лайсна вътре изпускат, някакви съвети от къде мога да набавя нови?
Поздрави

Поздрави
Проблема с гасненето се реши, след като отворихме резервоара и се установи, че помпата не е защракната добре, защракнахме я и е наред. За мое съжаление обаче днес забелязах след големите дъздове че пак влиза вода от тази врата. Чудя се как да процедирам дали да ходя да купя битумна лента или направо да я вкарвам в официален сервиз ( което незнам дали ще реши проблем впредвид колко са компетентни и там) или пък да лепя с нещо друго, моля за съвет или добър сервиз защото прекалено много време вече не мога да се справя с този уж лесен проблем..и жаби ще завъдя накрая
.

Малко развитие по темата. Свалих кората оказа се че тоя болкит нищо не е залепил, както и силикона. Отидох в дарукар взех оригиналната лепка 3 метра. Залепих уплатнението с нея, с помощта на един приятел, нагряхме го после със сешоар, хвана бетон. Ьа всеки случай облепих и хубаво с едно широко тиксо тип пауърбанд от горе. Надявам се да съм решил проблема окончателно. Чакам яки порои и ще споделя крайния резултат.
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Колеги, имах същият проблем с водата. От четене тука разбрах за кората на вратата. Залепих я със същата нова лепка. Пробвах на водоструйка и не тече. Събота и неделя валя дъжд пипам профилактично отзад и пак е влажно, мокро е повече към гърбицата. Тя е мокра само от дясната страна, не и от горе затова елиминирам да тече от духалките, а и те са затворени. Дайте ми насока къде да търся проблема. Мокри коритото на заден десен пасажер.
- StanimirZarkov
- Потребител
-
- Кара: е39 530d manual
- Мечтае да кара: за без пари
- Детайли за колата: прилича на М5 :)
Днес и аз се борих със същия проблем.Свалих кората и залепих изолацията със силикон, защото беше разлепена от долу и вместо водата да се стича през вратата се стичаше между вратата и кората и после в купето. Надявам се това да ми реши проблема !
Ivo.Ganchew написа:Колеги, имах същият проблем с водата. От четене тука разбрах за кората на вратата. Залепих я със същата нова лепка. Пробвах на водоструйка и не тече. Събота и неделя валя дъжд пипам профилактично отзад и пак е влажно, мокро е повече към гърбицата. Тя е мокра само от дясната страна, не и от горе затова елиминирам да тече от духалките, а и те са затворени. Дайте ми насока къде да търся проблема. Мокри коритото на заден десен пасажер.
Здравей колега,
Ако си го залепил добре няма да имаш проблем. Важното е да го пробваш стабилно на мифката преди да си сложил самата кора на вратата, така можеш да си 100% сигурен че не тече изобщо. Аз ги залепих с оригинална лепка от БМВ, сложих по коло 3 метра на врата за по стабилно, след което ги минах и с качествен DUCT TAPE, тествах няколко седмици на пароструйки дъждове с свалени кори карах и най-накрая установих че не тече, профилактично сложих и силикон на водобранната лайсна да поема по малко вода в вратата. Не се притеснявай че е влажно, дунапрена отдолу на моя мокет не може да изъхне напълно целия вече 2-ри месец, въпреки че мокета е сух! Чак сега изсъхна но не изцяло, все още е малко влажно на това място където ти описваш, въпреки че не тече вътре при мен отдавна. Просто самият дунапрен е много дебел и съхне много бавно като е в колата, най-добре е да се извади, но понеже е много играчка аз моя не съм го вадил, почти изсъхна при мен остана съвсем малко от вътрешната страна да изсъхне, аз съм свалил задната седалка и сам го повдигнал отзад с едно пластмасово шише и така карам известно време, тази седмица се надявам да е сухо и топло и да изсъхне вече изцяло, на другите места вече дунапрена ми е напълно сух. Мислех да пъхна един сушоар отдолу но го оставих да изсъхне сам.
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Vladko, пробвах го на автомивка - не тече. Факт е сега отново е мокро след дъждовете. Отворих вратата да проверя да не би да се е разлепила кората, но не! Ходих пак на автомивка, поливах го и аз с маркуча, не тече. Отзад беше изсъхнало, заваля и отново е "гьол"... Има ли някакви тапи отдолу на купето, през които да влиза вода? Нямам възможност сега да я вкарам в гаража на канала, че е пълен с мебели и за това питам. Мокри се само долу коритото и само в дясно, в ляво е сухо. Шибидах нямам. Дайте идеи, моля.
Значи колега, направи следния тест, където свършва кората отдолу под самата врата избърши хубаво със салфетка да е идеално суха. След което я поливай хубаво вратата като я отовриш пробвери дали няма капки там, ако има значи пак си тече. На тази снимка можеш да видиш за кое място говоря -ТУК. Става въпрос точно под самата врата пред ръцете на човека на снимката между двата кръга отдолу на врата, нядявам се че добре го обесних. Там трябва да е напълно сухо колко и вода да изливаш ако има капки значи тече, за да се види точно къде тече махни кората на врътата избърши и ще видиш точно къде тече отново от изолацията, след като поливаш. Направи теста и сподели резултата и аз си мислех че ми тече от друго място докато не стигнах до тоя извод.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2