Тромава под 3000 r.pm.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Е трябва първо да пристигне де, то Щатите да не са на 200км
Като пристигне, като намеря майстор с инструмент за зацепване на ванос и като го сменя, ще пиша, няма да ви оставя в невидение
Поне може да сте сигурни, че ще съм напълно откровен.Ако нищо не става, няма да ви излъжа

Като пристигне, като намеря майстор с инструмент за зацепване на ванос и като го сменя, ще пиша, няма да ви оставя в невидение

Поне може да сте сигурни, че ще съм напълно откровен.Ако нищо не става, няма да ви излъжа

- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
signala написа:Ти ще си откровен,ама има и един друг фактор самовнушението
Вярвай ми, при мен такова животно няма

Вчера ходих да се чипосвам и мога да ти кажа съвсем чистосърдечно, че да слагаш чип на 520 е чиста загуба на време и пари.Абсолютно никаква разлика (или ако има е едва, едва, едва забележима).Та от сега на татък, който ми каже, че е сложил чип на Е39 520 и е усетил разлика, спокойно мога да му кажа, че или си самовнушава или си търси оправдание за дадените пари

Както казва един член на форума, който се занимава с такива работи, да слагаш чип на атмосферка е като просто да вземеш парите на човека и нищо да не правиш

Както и да е, днес пристигнаха въпросните О-ринги (два комплекта):

В комплекта има по два О-ринга, но така и не разбрах втория за какво е, защото не видях къде се слага споредописанието за монтаж

Сега, понеже знам, че има много готини колеги от Добрич в нашия форум, някой от тях ако има инструмент за зацепване на ванос и има желание да услужи, ще съм му много благодарен.Интервенцията най-вероятно ще става в Добрич, също при наш колега, но го няма този инструмент за зацепването.
На етикета на О-рингите пише, че трябва да се минат 200мили или 320км градско каране, за да се очупи О-ринга и да се почувства ефекта, така че ще трябва да почакате още малко за резултата

Аз лично продължавам да съм скептичен, но ако има някакъв ефект, дори и минимален, все ще е нещо.
bmw_n00b написа:Ами нали колегата NAPSTERS, който ги е сменял, каза че са 2 един върху другВ онази късна вечер си чел през редовете
Да, прав си, чел съм му редовете явно

Последна промяна mad_presley на 24 Апр 2009, 20:57, променена общо 1 път
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Ами нали колегата NAPSTERS, който ги е сменял, каза че са 2 един върху друг
В онази късна вечер си чел през редовете 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
батенца защо се занимавате вие със.....
нали разбрахте, че след Нова Година живи и здрави, пада акциза, и ще има бая бензинови резачки на цената на 520
ах как си мечтаем за едно СКРОМНО 540 4.4 , може и да е на газ че звер голем
нали разбрахте, че след Нова Година живи и здрави, пада акциза, и ще има бая бензинови резачки на цената на 520

ах как си мечтаем за едно СКРОМНО 540 4.4 , може и да е на газ че звер голем

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Не знам само 520-ките какво ще ги правим
Те и сега не могат да се продадат на прилична цена, а за после идея си нямам 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
ми момента е сега, аз така си мисля, защото след НГ да продадеш 520, ще си е чиста доза късмет ,и то пак ще е за без пари
а тогава пък да продадеш тдс требва да се прекръстиш после, ест. че всеки ще предпочете бензинов звер със Газов ИНЖ. пред дизел на 1 милион
а тогава пък да продадеш тдс требва да се прекръстиш после, ест. че всеки ще предпочете бензинов звер със Газов ИНЖ. пред дизел на 1 милион

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
mad_presley написа:signala написа:Ти ще си откровен,ама има и един друг фактор самовнушението
Вярвай ми, при мен такова животно няма![]()
Вчера ходих да се чипосвам и мога да ти кажа съвсем чистосърдечно, че да слагаш чип на 520 е чиста загуба на време и пари.Абсолютно никаква разлика (или ако има е едва, едва, едва забележима).Та от сега на татък, който ми каже, че е сложил чип на Е39 520 и е усетил разлика, спокойно мога да му кажа, че или си самовнушава или си търси оправдание за дадените пари![]()
Както казва един член на форума, който се занимава с такива работи, да слагаш чип на атмосферка е като просто да вземеш парите на човека и нищо да не правиш![]()
Както и да е, днес пристигнаха въпросните О-ринги (два комплекта):![]()
В комплекта има по два О-ринга, но така и не разбрах втория за какво е, защото не видях къде се слага споредописанието за монтаж
Сега, понеже знам, че има много готини колеги от Добрич в нашия форум, някой от тях ако има инструмент за зацепване на ванос и има желание да услужи, ще съм му много благодарен.Интервенцията най-вероятно ще става в Добрич, също при наш колега, но го няма този инструмент за зацепването.
На етикета на О-рингите пише, че трябва да се минат 200мили или 320км градско каране, за да се очупи О-ринга и да се почувства ефекта, така че ще трябва да почакате още малко за резултата![]()
Аз лично продължавам да съм скептичен, но ако има някакъв ефект, дори и минимален, все ще е нещо.bmw_n00b написа:Ами нали колегата NAPSTERS, който ги е сменял, каза че са 2 един върху другВ онази късна вечер си чел през редовете
Да, прав си, чел съм му редовете явно
mad_presley, какви коне стана колата след чипа. Въртящтия момент повиши ли се и с колко? Каква цена излезна? И мен ми е влезнало в главата да слагам чип нещо.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
twake написа:mad_presley, какви коне стана колата след чипа. Въртящтия момент повиши ли се и с колко? Каква цена излезна? И мен ми е влезнало в главата да слагам чип нещо.
Колега, чел си между редовете

Конете си останаха на поляната, а въртящия момент така се завъртя, че бързо върна чипа от където го е взел

BMW-E39 написа:ми момента е сега, аз така си мисля, защото след НГ да продадеш 520, ще си е чиста доза късмет ,и то пак ще е за без пари
То пък като падне акциза и ще се засилят хората да внасят 540 или М-ки

Една читава 540 2001-02 от германия излиза 25-30К лв, за поддръжка и данък въобще няма да споменавам.
Струва ми се много бързо забравихте какво стана с цените на колите, като отпадна митото, да ви припомня, стана едно нищо

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
колега какво очакваш от 520 автомат.. с чип без, мислим е само загуба на време и пари
един приятел има 525д 02' с ръчни, и беше карал скоро същата като неговата но автомат, и вика много спъната работа
сметаи тогава какво остава за 520 автомат
а си мислим че след НГ 520 ще бъдат заменени поне със 528
защо не и с 540, тука в софия кои ти плаща данък на колата колега, излагаш се ..
един приятел има 525д 02' с ръчни, и беше карал скоро същата като неговата но автомат, и вика много спъната работа
сметаи тогава какво остава за 520 автомат
а си мислим че след НГ 520 ще бъдат заменени поне със 528
защо не и с 540, тука в софия кои ти плаща данък на колата колега, излагаш се ..

според мене падне ли акциза набързо евтините оферти на всяко едно БМВ ще се оберат било то 528 535 или 540 където за около 4 евро горе доло може да влезеш в хубава кола а за М5-ците сега кам 12 -14 евро има много добри но са малко на брой .. то стига 10 такива М-ки да се купят от българите и другите остават на по 16 18 евро ..а германците като видят че има интерес по-голям към мощните им коли няма да ги пускат на такива цени каквито са до сега
Мое мнение
Поздрави

Мое мнение
Поздрави

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Днеска май трябва да има включване тука, въпреки че за достоверен резултат трябваше към 200 мили да се минат след смяната.