Тромава под 3000 r.pm.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Апр 2009, 21:33

Е трябва първо да пристигне де, то Щатите да не са на 200км :D
Като пристигне, като намеря майстор с инструмент за зацепване на ванос и като го сменя, ще пиша, няма да ви оставя в невидение ;)

Поне може да сте сигурни, че ще съм напълно откровен.Ако нищо не става, няма да ви излъжа :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 24 Апр 2009, 19:56

Ти ще си откровен,ама има и един друг фактор самовнушението :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Апр 2009, 20:47

signala написа:Ти ще си откровен,ама има и един друг фактор самовнушението :)

Вярвай ми, при мен такова животно няма ;)
Вчера ходих да се чипосвам и мога да ти кажа съвсем чистосърдечно, че да слагаш чип на 520 е чиста загуба на време и пари.Абсолютно никаква разлика (или ако има е едва, едва, едва забележима).Та от сега на татък, който ми каже, че е сложил чип на Е39 520 и е усетил разлика, спокойно мога да му кажа, че или си самовнушава или си търси оправдание за дадените пари :D
Както казва един член на форума, който се занимава с такива работи, да слагаш чип на атмосферка е като просто да вземеш парите на човека и нищо да не правиш :mhihi:

Както и да е, днес пристигнаха въпросните О-ринги (два комплекта):
Изображение Изображение

В комплекта има по два О-ринга, но така и не разбрах втория за какво е, защото не видях къде се слага споредописанието за монтаж :roll:

Сега, понеже знам, че има много готини колеги от Добрич в нашия форум, някой от тях ако има инструмент за зацепване на ванос и има желание да услужи, ще съм му много благодарен.Интервенцията най-вероятно ще става в Добрич, също при наш колега, но го няма този инструмент за зацепването.

На етикета на О-рингите пише, че трябва да се минат 200мили или 320км градско каране, за да се очупи О-ринга и да се почувства ефекта, така че ще трябва да почакате още малко за резултата :D

Аз лично продължавам да съм скептичен, но ако има някакъв ефект, дори и минимален, все ще е нещо.

bmw_n00b написа:Ами нали колегата NAPSTERS, който ги е сменял, каза че са 2 един върху друг :) В онази късна вечер си чел през редовете ;)

Да, прав си, чел съм му редовете явно :uups:
Последна промяна mad_presley на 24 Апр 2009, 20:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 24 Апр 2009, 20:56

Ами нали колегата NAPSTERS, който ги е сменял, каза че са 2 един върху друг :) В онази късна вечер си чел през редовете ;)
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 24 Апр 2009, 22:46

батенца защо се занимавате вие със.....
нали разбрахте, че след Нова Година живи и здрави, пада акциза, и ще има бая бензинови резачки на цената на 520 ;)
ах как си мечтаем за едно СКРОМНО 540 4.4 , може и да е на газ че звер голем :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 24 Апр 2009, 22:51

Не знам само 520-ките какво ще ги правим :mhihi: Те и сега не могат да се продадат на прилична цена, а за после идея си нямам :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 24 Апр 2009, 22:53

ми момента е сега, аз така си мисля, защото след НГ да продадеш 520, ще си е чиста доза късмет ,и то пак ще е за без пари

а тогава пък да продадеш тдс требва да се прекръстиш после, ест. че всеки ще предпочете бензинов звер със Газов ИНЖ. пред дизел на 1 милион ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 24 Апр 2009, 22:58

mad_presley написа:
signala написа:Ти ще си откровен,ама има и един друг фактор самовнушението :)

Вярвай ми, при мен такова животно няма ;)
Вчера ходих да се чипосвам и мога да ти кажа съвсем чистосърдечно, че да слагаш чип на 520 е чиста загуба на време и пари.Абсолютно никаква разлика (или ако има е едва, едва, едва забележима).Та от сега на татък, който ми каже, че е сложил чип на Е39 520 и е усетил разлика, спокойно мога да му кажа, че или си самовнушава или си търси оправдание за дадените пари :D
Както казва един член на форума, който се занимава с такива работи, да слагаш чип на атмосферка е като просто да вземеш парите на човека и нищо да не правиш :mhihi:

Както и да е, днес пристигнаха въпросните О-ринги (два комплекта):
Изображение Изображение

В комплекта има по два О-ринга, но така и не разбрах втория за какво е, защото не видях къде се слага споредописанието за монтаж :roll:

Сега, понеже знам, че има много готини колеги от Добрич в нашия форум, някой от тях ако има инструмент за зацепване на ванос и има желание да услужи, ще съм му много благодарен.Интервенцията най-вероятно ще става в Добрич, също при наш колега, но го няма този инструмент за зацепването.

На етикета на О-рингите пише, че трябва да се минат 200мили или 320км градско каране, за да се очупи О-ринга и да се почувства ефекта, така че ще трябва да почакате още малко за резултата :D

Аз лично продължавам да съм скептичен, но ако има някакъв ефект, дори и минимален, все ще е нещо.

bmw_n00b написа:Ами нали колегата NAPSTERS, който ги е сменял, каза че са 2 един върху друг :) В онази късна вечер си чел през редовете ;)

Да, прав си, чел съм му редовете явно :uups:

mad_presley, какви коне стана колата след чипа. Въртящтия момент повиши ли се и с колко? Каква цена излезна? И мен ми е влезнало в главата да слагам чип нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 24 Апр 2009, 22:59

Звер да :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 25 Апр 2009, 1:32

twake написа:mad_presley, какви коне стана колата след чипа. Въртящтия момент повиши ли се и с колко? Каква цена излезна? И мен ми е влезнало в главата да слагам чип нещо.

Колега, чел си между редовете 8)
Конете си останаха на поляната, а въртящия момент така се завъртя, че бързо върна чипа от където го е взел :mhihi:

BMW-E39 написа:ми момента е сега, аз така си мисля, защото след НГ да продадеш 520, ще си е чиста доза късмет ,и то пак ще е за без пари

а тогава пък да продадеш тдс требва да се прекръстиш после, ест. че всеки ще предпочете бензинов звер със Газов ИНЖ. пред дизел на 1 милион ;)

То пък като падне акциза и ще се засилят хората да внасят 540 или М-ки :roll:
Една читава 540 2001-02 от германия излиза 25-30К лв, за поддръжка и данък въобще няма да споменавам.
Струва ми се много бързо забравихте какво стана с цените на колите, като отпадна митото, да ви припомня, стана едно нищо :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 25 Апр 2009, 9:15

колега какво очакваш от 520 автомат.. с чип без, мислим е само загуба на време и пари
един приятел има 525д 02' с ръчни, и беше карал скоро същата като неговата но автомат, и вика много спъната работа
сметаи тогава какво остава за 520 автомат

а си мислим че след НГ 520 ще бъдат заменени поне със 528
защо не и с 540, тука в софия кои ти плаща данък на колата колега, излагаш се .. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashobs » 25 Апр 2009, 10:24

според мене падне ли акциза набързо евтините оферти на всяко едно БМВ ще се оберат било то 528 535 или 540 където за около 4 евро горе доло може да влезеш в хубава кола а за М5-ците сега кам 12 -14 евро има много добри но са малко на брой .. то стига 10 такива М-ки да се купят от българите и другите остават на по 16 18 евро ..а германците като видят че има интерес по-голям към мощните им коли няма да ги пускат на такива цени каквито са до сега :)
Мое мнение
Поздрави :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Апр 2009, 17:30

оооо супер, дошли са, тази седмица ще има ъпдейт :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 28 Апр 2009, 9:44

Днеска май трябва да има включване тука, въпреки че за достоверен резултат трябваше към 200 мили да се минат след смяната.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 28 Апр 2009, 14:06

Чакаме ... :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39