проблем с е39 520i m54
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- niki3223
- Потребител
-
- Кара: Е39 2002
проблем с е39 520i m54
здравейте колеги,проблема е следния!!Колата е 520 м54(170 коня),значи колата ми гореше много масло(100км-1л.)смених клапан за картерните газове,гарнитура на капака защото имаше лек теч от нея,но не се оправи и дойде момента в който реших да отворя мотора и да му направя лека профилактика като например...смяна биелни лагери,сигменти,гумички на клапаните и т.н!!!Но.....дойде момента в който запалихме мотора.....и какво да чуя повдигачите чаткат,а преди да отворят мотора не можеше да се чуе че работи!!!Майсторите казаха че ще се оправи,били празни повдигачите и след известно време ще се напълнят и аз викам ок.Качвам се аз на колата и без да и давам много газ минах около 120км обаче чаткането си остана!!!!Отивам в сервиза и ми казват че най-вероятно трябва да сменя и повдигачите защото явно някой не иска да се напълни,но не може само 1 затова всичките.....а преди да отворят мотора нито чаткаха нито нищо!!Въпроса ми е дали наистина трябва да ги сменя или да я покарам още малко и да се напълнят повдигачите или да ги сменям????????
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: проблем с е39 520i m54
Тия майстори... сипаха ли и масло
Че и за такъв случай чух след основен ремонт забравили.. в поморие

Че и за такъв случай чух след основен ремонт забравили.. в поморие
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
щом си правил такава генерална ревизия би трябвало и повдигачите да се сменят поне според мен, ако са свалени почистени и върнати може след това вече да не задържат маслото. Преди това може да е нямало проблем преди това защото ако са има ли нагар той да е спомагал за задържане на маслото, а може и в сервиза да са ти сложили други, за да те одерат и да ти ги сменят в последствие 

- niki3223
- Потребител
-
за сервиза съм сигурен,че няма да ме излъжат,днеска говорих с още 2 ма и казаха че трябвало каране,че трудно се пълнели,та засега ще покарам още малко така и ако не се оправи ще сменям повдигачи 

- krisko_520i
- Потребител
-
- Кара: 5 series e39 M52
Здравей колега
знам че не е по темата,но колко ти гори ,аз имам сащата самоче автомат и гори многоо стига и до 17 гратско при положение не в София 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Колега, няма никакъв проблем да смениш само повредения повдигач. Проблемът на някои майстори е, че нямат идея как да установят кой точно повдигач не задържа маслото, което е най-честата хричина за тракането.
Първо обаче трябва да си сигурен дали маслото, което сте налели, е точното за колата, имам предвид като вискозитет най-вече. Ако то е неподходящо, много е вероятно повдигачите да потракват...
Първо обаче трябва да си сигурен дали маслото, което сте налели, е точното за колата, имам предвид като вискозитет най-вече. Ако то е неподходящо, много е вероятно повдигачите да потракват...
- niki3223
- Потребител
-
[quote="krisko_520i"]krisko_520i написа:Здравей колегазнам че не е по темата,но колко ти гори ,аз имам сащата самоче автомат и гори многоо стига и до 17 гратско при положение не в София
Колега не съм е засичал с точност,но ако вярваме на това което показва борда 11,5 от което повечето в града!
- niki3223
- Потребител
-
Z3Ro* написа:Колега, няма никакъв проблем да смениш само повредения повдигач. Проблемът на някои майстори е, че нямат идея как да установят кой точно повдигач не задържа маслото, което е най-честата хричина за тракането.
Не съм сменял марката на маслото в смисъл с каквото си я карах преди това с това е и сега!Иначе маслото е Кастрол 10/40
8 мнения
• Страница 1 от 1