Win 98 Xp или Win Vista ?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
///peter написа:pepi_sky написа:С VISTA съм откакто имам лапоп ! В началото ми беше кофти, но после като свикнах! На настолния съм с XP и ми е някак странно с него вече. Вярно, че VISTATA е доста по - голяма от XP-то, но аз нямам никакви проблеми и не мисля да си я сменям. Много хора се оплакват много ми бави ( много това, много онова), еми като купувате гледайте тия параметри бе
А за това с менюто, всичко е въпрос на навик !
В работата съм с виста у нас със "Win 98 XP"![]()
Вистата ми е почти 1 към 1 с XP-то, само кирилицата е различна, но вече свикнах, щото ме мързи да я правя
Евала колега !

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
Няма как да стане, че главно татко и от време на време майками сядат на него. Ако ги сменям щр го направя с визия на виста, нещо все много да ме кефи
Проблема е, че наще ще почнат да ми мрънкат защо така, защо иначе и т.н. ! Аз така или иначе не стоя на него много често. И пак казвам на мен не ми пречи дали на настолния, дали на лаптопа 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Добре де в кой век живеете, хард диска на лаптопа се предполага че е достатъчно голям, жертвай няголко гигабайта и си инсталирай и двете операционни системи на отделния дялове, появява ти се boot мениджър за избор на ОС при всяко пускане на компа, който можеш да настройваш да се логва автоматично в дадена ОС след определен период на изчакване (няколко секунди). Качваш си от всички нужни приложения и на двете ОС и забравяш за избора или или 

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Не се връщайте назад!
Windows XP-година на официално издание 2001! Това означава,че е разработван 99-01!!!Той си умира!!!
Windows Vista/Glista/-само преди две-три години, със своите хардуерни изисквания,които се диктуват от търговските правила!А ТЕ СА!!!!
ХАРДУЕРА ПРИНУЖДАВА СОФТУЕРА ДА ГО НАЛАГА!!!!
Windows XP-година на официално издание 2001! Това означава,че е разработван 99-01!!!Той си умира!!!
Windows Vista/Glista/-само преди две-три години, със своите хардуерни изисквания,които се диктуват от търговските правила!А ТЕ СА!!!!
ХАРДУЕРА ПРИНУЖДАВА СОФТУЕРА ДА ГО НАЛАГА!!!!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Аз съм с Виста на лап топа... Ок си е... Няма начин дет вика Старшия това да не е по-доброто... В офиса съм с XP...

От скромен опит, засега най-добре за работа е XP.
Vista-та е красива шаренийка и приемлива за работа, но след sleep, редовно се получава един скромен гаф да забравя USB портовете и още доста крайно неприятни малки гафчета, които честно ми пречат да работя. Иначе си е ок. Стабилно бачка.
Минавам на XP пак с Office 2007 и това е.
Иначе в личната класация. Mac OS няма стигане

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Dimo написа:Добре де в кой век живеете, хард диска на лаптопа се предполага че е достатъчно голям, жертвай няголко гигабайта и си инсталирай и двете операционни системи на отделния дялове, появява ти се boot мениджър за избор на ОС при всяко пускане на компа, който можеш да настройваш да се логва автоматично в дадена ОС след определен период на изчакване (няколко секунди). Качваш си от всички нужни приложения и на двете ОС и забравяш за избора или или
Същото щях да кажа...
Аз даже едно време реших да разкарам ХП-то за да го заместя с Виста...всичко мина ок..преинстал и инстал на Виста..
Обаче след като почнах да го "упражня" въобще останах с лошо впечатление че параметрите ми са слаби..т.е. има голямо натоварване от колкото с ХП..
Накрая формат и отново ХП...направих сравнение че майкрософт са измислили Виста за да може да потръгне пазара на консумативи като по-големи процесори, рам и т.н. и сами признаха че Вистата е пълна боза пред ХП-то...
Сега съм си инсталирал и Линукс Убунту..и да ви кажа страшно много бързо зарежда страниците..така както съм свикнал при ХП-то уж имам добра скорост но при Убунту имам чувството че скоростта ми е 2-3 пъи по-висока нищо че отчита едно и също...
Накрая си правя извода че Убунту т.е. Линукс е още по-лека ОС от Уиндоус ХП..
При зареждане си ползвам ХП-то поради повечето програми и сървъри на комп-а...но реша ли да вляза само да видя какво има у нета директно още при зареждане насочвам да ми зареди Линукс Убунту...

Re: Win 98 Xp или Win Vista ?
sineok_pi4_ написа:Здравейте колеги,
Преди няколко дни си смених старият лаптоп марка Acer и си взех Sony Vaio -който много си ме кефи .Има страшна резолюция и цветовете сравнен с моя ACER са доста по-ярки и наситени) . Лошото е ,че на новият лаптоп са му вкарали някакъв скапан Win vista, който на мен хич не ми харесва ,а и съм си свикнал с win XP-то . По принцип когато една машина работи с XP-то,зарежда по-бързо от интернета пък и вероятността да пипнеш някой вирус е по-малка -поне такива са мойте наблюдения . Проблема е,че ако взема и на новият си сложа XP , отпадала гаранцията която в случая е 2 години . Според мен това е адски тъпо като условие и не виждам софтуера какво общо има с гаранцията след като нито си тръгнал да го разглобяваш лаптопа на съставните му части нито пък ще си правиш разни експерименти със смяна на частите вътре . И в крайна сметка така и не разбрах чия е тази приумица с това условие за гаранцията ? .....И така някой случайно да може да помогне със съветче как да постъпя ?
Предварително Ви благодаря !
Това е пълна глупост за гаранцията. НЕ отпада които ти го е казал е излъгал, по скоро са имали предвид,че немогат да гарантират,че ще работи всичко под ХП, и може да няма всички драйвъри за ХП.
Иначе вистата и мен си ме дразни и ще скачам направо на 7-ца като му дойде времето

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Вече и свикнах няколко месеца на моя комп с Виста, нямам антивирус даже и всичко е ток засега. Е, имаше известни зависими относно програми, които да ползвам, но свикнах и съм доволен. На втория харддиск имам и ХП, ако ми омръзне Вистата си включвам него 

BMW only!
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Имах служебен лаптоп на Виста и го изтраях точно 2 дни
После си качих ХР и мисля ,че това много по за предпочитане.Има разлика според мен между потребностите на редовия юзер и лакомите за мангизи Майкрософт.

После си качих ХР и мисля ,че това много по за предпочитане.Има разлика според мен между потребностите на редовия юзер и лакомите за мангизи Майкрософт.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Не виждам смисъл да минавате специално на Vista, след като след по-малко от година ще излезе Windows 7, ако бъркам поправете ме 

да ви питам нещо ако случайно ми се наложи да я върна на лаптопа поради някаква причина
Защо на вистата са толкова големи иконите на десктопа? с 10 икони запълваш половината екран - 1280х800
С ХР при тази резолюция мога да разположа поне двойно повече.
Дори само този факт ме кара да гледам на Вистата като някоя шаренийка за деца
Могат ли да се намалят?
Защо на вистата са толкова големи иконите на десктопа? с 10 икони запълваш половината екран - 1280х800
С ХР при тази резолюция мога да разположа поне двойно повече.
Дори само този факт ме кара да гледам на Вистата като някоя шаренийка за деца

Могат ли да се намалят?
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2