Win 98 Xp или Win Vista ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 26 Фев 2009, 16:03

///peter написа:
pepi_sky написа:С VISTA съм откакто имам лапоп ! В началото ми беше кофти, но после като свикнах :D ! На настолния съм с XP и ми е някак странно с него вече. Вярно, че VISTATA е доста по - голяма от XP-то, но аз нямам никакви проблеми и не мисля да си я сменям. Много хора се оплакват много ми бави ( много това, много онова), еми като купувате гледайте тия параметри бе :) А за това с менюто, всичко е въпрос на навик ! :D

В работата съм с виста у нас със "Win 98 XP" :mhihi:
Вистата ми е почти 1 към 1 с XP-то, само кирилицата е различна, но вече свикнах, щото ме мързи да я правя :mhihi:

Евала колега ! :yes: При мен менютата са различни, но не ми е проблем ! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Фев 2009, 16:08

Ами оправи ги де :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 26 Фев 2009, 16:45

Няма как да стане, че главно татко и от време на време майками сядат на него. Ако ги сменям щр го направя с визия на виста, нещо все много да ме кефи :D Проблема е, че наще ще почнат да ми мрънкат защо така, защо иначе и т.н. ! Аз така или иначе не стоя на него много често. И пак казвам на мен не ми пречи дали на настолния, дали на лаптопа :D

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Фев 2009, 16:46

Ами имате юзъри, направи си твой и прави каквото искаш :)

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 26 Фев 2009, 16:48

хакинтош е истината :weed: :bowdown:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 26 Фев 2009, 21:05

Добре де в кой век живеете, хард диска на лаптопа се предполага че е достатъчно голям, жертвай няголко гигабайта и си инсталирай и двете операционни системи на отделния дялове, появява ти се boot мениджър за избор на ОС при всяко пускане на компа, който можеш да настройваш да се логва автоматично в дадена ОС след определен период на изчакване (няколко секунди). Качваш си от всички нужни приложения и на двете ОС и забравяш за избора или или :winky:
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 26 Фев 2009, 22:31

Не се връщайте назад!

Windows XP-година на официално издание 2001! Това означава,че е разработван 99-01!!!Той си умира!!!

Windows Vista/Glista/-само преди две-три години, със своите хардуерни изисквания,които се диктуват от търговските правила!А ТЕ СА!!!!

ХАРДУЕРА ПРИНУЖДАВА СОФТУЕРА ДА ГО НАЛАГА!!!! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Фев 2009, 23:32

Аз съм с Виста на лап топа... Ок си е... Няма начин дет вика Старшия това да не е по-доброто... В офиса съм с XP...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Фев 2009, 23:37

:)
От скромен опит, засега най-добре за работа е XP.
Vista-та е красива шаренийка и приемлива за работа, но след sleep, редовно се получава един скромен гаф да забравя USB портовете и още доста крайно неприятни малки гафчета, които честно ми пречат да работя. Иначе си е ок. Стабилно бачка.

Минавам на XP пак с Office 2007 и това е.

Иначе в личната класация. Mac OS няма стигане ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 26 Фев 2009, 23:51

Dimo написа:Добре де в кой век живеете, хард диска на лаптопа се предполага че е достатъчно голям, жертвай няголко гигабайта и си инсталирай и двете операционни системи на отделния дялове, появява ти се boot мениджър за избор на ОС при всяко пускане на компа, който можеш да настройваш да се логва автоматично в дадена ОС след определен период на изчакване (няколко секунди). Качваш си от всички нужни приложения и на двете ОС и забравяш за избора или или :winky:

Същото щях да кажа...
Аз даже едно време реших да разкарам ХП-то за да го заместя с Виста...всичко мина ок..преинстал и инстал на Виста..
Обаче след като почнах да го "упражня" въобще останах с лошо впечатление че параметрите ми са слаби..т.е. има голямо натоварване от колкото с ХП..
Накрая формат и отново ХП...направих сравнение че майкрософт са измислили Виста за да може да потръгне пазара на консумативи като по-големи процесори, рам и т.н. и сами признаха че Вистата е пълна боза пред ХП-то...
Сега съм си инсталирал и Линукс Убунту..и да ви кажа страшно много бързо зарежда страниците..така както съм свикнал при ХП-то уж имам добра скорост но при Убунту имам чувството че скоростта ми е 2-3 пъи по-висока нищо че отчита едно и също...
Накрая си правя извода че Убунту т.е. Линукс е още по-лека ОС от Уиндоус ХП..
При зареждане си ползвам ХП-то поради повечето програми и сървъри на комп-а...но реша ли да вляза само да видя какво има у нета директно още при зареждане насочвам да ми зареди Линукс Убунту... ;)

ентусиаст
Аватар

Re: Win 98 Xp или Win Vista ?

Мнение от AcOrP » 27 Фев 2009, 1:03

sineok_pi4_ написа:Здравейте колеги,
Преди няколко дни си смених старият лаптоп марка Acer и си взех Sony Vaio -който много си ме кефи .Има страшна резолюция и цветовете сравнен с моя ACER са доста по-ярки и наситени :)) . Лошото е ,че на новият лаптоп са му вкарали някакъв скапан Win vista, който на мен хич не ми харесва ,а и съм си свикнал с win XP-то . По принцип когато една машина работи с XP-то,зарежда по-бързо от интернета пък и вероятността да пипнеш някой вирус е по-малка -поне такива са мойте наблюдения . Проблема е,че ако взема и на новият си сложа XP , отпадала гаранцията която в случая е 2 години . Според мен това е адски тъпо като условие и не виждам софтуера какво общо има с гаранцията след като нито си тръгнал да го разглобяваш лаптопа на съставните му части нито пък ще си правиш разни експерименти със смяна на частите вътре . И в крайна сметка така и не разбрах чия е тази приумица с това условие за гаранцията ? .....И така някой случайно да може да помогне със съветче как да постъпя ?
Предварително Ви благодаря !

Това е пълна глупост за гаранцията. НЕ отпада които ти го е казал е излъгал, по скоро са имали предвид,че немогат да гарантират,че ще работи всичко под ХП, и може да няма всички драйвъри за ХП.
Иначе вистата и мен си ме дразни и ще скачам направо на 7-ца като му дойде времето :) Ехх БМВ 7-ма серия Win 7 направо съм на 7-мото небе :)

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Фев 2009, 2:44

Вече и свикнах няколко месеца на моя комп с Виста, нямам антивирус даже и всичко е ток засега. Е, имаше известни зависими относно програми, които да ползвам, но свикнах и съм доволен. На втория харддиск имам и ХП, ако ми омръзне Вистата си включвам него :mhihi:
BMW only!

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 27 Фев 2009, 8:37

Имах служебен лаптоп на Виста и го изтраях точно 2 дни :mhihi:
После си качих ХР и мисля ,че това много по за предпочитане.Има разлика според мен между потребностите на редовия юзер и лакомите за мангизи Майкрософт.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2009, 10:06

Не виждам смисъл да минавате специално на Vista, след като след по-малко от година ще излезе Windows 7, ако бъркам поправете ме :D

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Фев 2009, 10:50

да ви питам нещо ако случайно ми се наложи да я върна на лаптопа поради някаква причина
Защо на вистата са толкова големи иконите на десктопа? с 10 икони запълваш половината екран - 1280х800
С ХР при тази резолюция мога да разположа поне двойно повече.
Дори само този факт ме кара да гледам на Вистата като някоя шаренийка за деца :help: :mhihi:
Могат ли да се намалят?

Предишна

Назад към Извън Темата