Малко помощ за мерцедес

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Малко помощ за мерцедес

Мнение от oxam » 26 Окт 2010, 12:24

предварително се извинявам, че питам за помощ за мерцедес в бмв форума, но често казано не ми се регистрира в техния форум само за да моля за помощ там (още повече, че не съм фен чак такъв фен на марката)

с две думи от известно време си губя времето (повече го оправям отколкото карам) с един sl500 от далечната 1991 и преди няколко седмици ми направи проблем с тоците. намерих причиината но ми се иска да проверя още един път всички кабели.

търся диаграма на електрическите връзки за sl500 R129, търсих по разните торенти но засега нищо, а в бг торентите не мога да влизам...има няколко сервизни двд - autodata, star....ако някой ги има, или ги намери отнякъде ще има черпене и бмв списания като се върна по коледа.
Изображение Изображение Изображение Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Малко помощ за мерцедес

Мнение от Kroki » 26 Окт 2010, 12:34

Кажи ми кой модел от всичките е, че се бъркам нещо.
Изображение
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oxam » 26 Окт 2010, 12:51

води се R129 sl500 1991 година, моторът е м119 5.0 в8

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 26 Окт 2010, 12:53

Kroki написа:Кажи ми кой модел от всичките е, че се бъркам нещо.

Нито един от тея :idea:

R129 е модела тва е едно много зло купе или нагелдно:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oxam » 26 Окт 2010, 13:48

това е пациента...ако не ме кефеше на външен вид толкова отдавна да съм го разкарал...в някъв момент е минал през Lorinser - джанти, брони, окачване, цяла генерация с махнати катализатори и разпределителни валове, лупи с ксенони и задни фарове от 99та фейслифта....понавървява (когато не е в бокса :confused: ) все пак имам надежда, че някой ден ще го реставрирам напълно.

benz.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 26 Окт 2010, 14:43

oxam написа:това е пациента...ако не ме кефеше на външен вид толкова отдавна да съм го разкарал...в някъв момент е минал през Lorinser - джанти, брони, окачване, цяла генерация с махнати катализатори и разпределителни валове, лупи с ксенони и задни фарове от 99та фейслифта....понавървява (когато не е в бокса :confused: ) все пак имам надежда, че някой ден ще го реставрирам напълно.

benz.jpg

Не му е само външния вид силата на тоя звяр ;)
Пожелавам колкото може по-скоро да му се радваш както трябва :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Окт 2010, 14:54

тука има един калъф,къде е фен на марката и работи в такъв сервиз,къде са силни на диагностиката.като види темата,ще помогне :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-744 » 26 Окт 2010, 15:34

oxam написа:предварително се извинявам, че питам за помощ за мерцедес в бмв форума, но често казано не ми се регистрира в техния форум само за да моля за помощ там (още повече, че не съм фен чак такъв фен на марката)

с две думи от известно време си губя времето (повече го оправям отколкото карам) с един sl500 от далечната 1991 и преди няколко седмици ми направи проблем с тоците. намерих причиината но ми се иска да проверя още един път всички кабели.

търся диаграма на електрическите връзки за sl500 R129, търсих по разните торенти но засега нищо, а в бг торентите не мога да влизам...има няколко сервизни двд - autodata, star....ако някой ги има, или ги намери отнякъде ще има черпене и бмв списания като се върна по коледа.

Колега защо така не ти се рег.при феновете на Мерцедес?Ние не сме страшни и сме готови винаги ако можем да помогнем.Плюс това там като си напишеш въпроса и ти излиза веднага не се чака като тука одобрение на модератор и така ако има в момента някой във форума който да разбира от модела ти (а то има такива)ще може веднага да ти помогне със съвет.Аз съм фен на мерцедесите от доста години но и бмв-тата ми харесват особенно 7-серия така че въпреки че карам Ес-класа съм се рег.и тука защото тука има много по-разнообразни теми от общ характер,при Мерц.форума си пишем предимно за ремонти и профилактики и все такива тясно специализирани неща.А ако искаш да ползваш търсачката на М.форума дори не е нужно да се регистрираш.Така че питай там ако тука не намериш отговор.И ако може да ти дам съвет.Кабелите на всички мерц.от тези години правят проблем обвивката им буквално се разпада и е добре да ги провериш и изолираш наново защото окъсяват и правят проблеми.П.П.кабелите на Мерц. нарочно са ги правили през деветдесетте години така за да пазят околната среда ако случайно такъв кабел попадне в природата да се разгражда по-бързо изолацията му и да не замърсява.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Окт 2010, 17:10

Прати ми VIN-a на Л.С. ако искаш, ще погледна във WIS/EPC/ASRA-та дали има нещо довечера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oxam » 27 Окт 2010, 13:26

BMW-744 написа:Колега защо така не ти се рег.при феновете на Мерцедес?Ние не сме страшни и сме готови винаги ако можем да помогнем.Плюс това там като си напишеш въпроса и ти излиза веднага не се чака като тука одобрение на модератор и така ако има в момента някой във форума който да разбира от модела ти (а то има такива)ще може веднага да ти помогне със съвет.Аз съм фен на мерцедесите от доста години но и бмв-тата ми харесват особенно 7-серия така че въпреки че карам Ес-класа съм се рег.и тука защото тука има много по-разнообразни теми от общ характер,при Мерц.форума си пишем предимно за ремонти и профилактики и все такива тясно специализирани неща.А ако искаш да ползваш търсачката на М.форума дори не е нужно да се регистрираш.Така че питай там ако тука не намериш отговор.И ако може да ти дам съвет.Кабелите на всички мерц.от тези години правят проблем обвивката им буквално се разпада и е добре да ги провериш и изолираш наново защото окъсяват и правят проблеми.П.П.кабелите на Мерц. нарочно са ги правили през деветдесетте години така за да пазят околната среда ако случайно такъв кабел попадне в природата да се разгражда по-бързо изолацията му и да не замърсява.

благодаря за офертата, бих се регнал, но ще ми станат много форумите и засега мерцедесът още не ми е чак такава страст - купих си го пролетта защото ми се караше кабрио лятото и след това се превърна в проект, който не беше предвиден.
проблемът с разпадащите се кабели е от 1993-1995 година, моят е 1991 и няма такива проблеми. по-скоро за мое нещастие случих на майстор-дебил, който от мързел вместо да реши проблема е сложил 25а бушон на мястото на 8а. в резултат на това, сега се занимавам да презапоявам изгорели жици (нещо което грам не ми е работа и не го разбирам, но тук никой не иска да се занимва с тази кола, а и вече нямам доверие на майстори.....пък и честно казано лека полека ми става интересно). вчера ми намериха сервизното ДВД за в124 е500 и тя е със същите кабели/схеми и има всичко което ми трябва (засега)
благодаря на всички отзовали се колеги, този уикенд съм се въоръжил с поялник, жици и много изолирбанд....ще има снимки от резултата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-744 » 27 Окт 2010, 13:48

oxam написа:това е пациента...ако не ме кефеше на външен вид толкова отдавна да съм го разкарал...в някъв момент е минал през Lorinser - джанти, брони, окачване, цяла генерация с махнати катализатори и разпределителни валове, лупи с ксенони и задни фарове от 99та фейслифта....понавървява (когато не е в бокса :confused: ) все пак имам надежда, че някой ден ще го реставрирам напълно.

benz.jpg

Колега ако това е SL-ла то изглежда много добре.Аз съм карал такъв 500само че сив и вървеше доста но понеже не съм привърженик на кабриолетите не се интересувам много от тях.А ако имаш търпение да му оправиш проблемите със сигурност при добра поддръжка по-нататък няма да ти създава никакви проблеми.Аз съм имал възможност да карам доста марки и модели (скъпи)автомобили и съм се убедил че колите произведени в диапазона 90-99год са направени от най-качественните материали и са направени да създават удоволствие на шофьора,докато по-новите модели без значение от марката(включително и новите Мерцедеси)са направени да създават удоволствие най-вече на собственниците на сервизи и магазини за рез.части.Така че мога да кажа че твоя модел ще надживее много нови модели и поддръжката му няма да е така скъпа като на новите модели.Успех с ремонта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Окт 2010, 14:27

По добре си вземи термошлаух, върши по-добра работа :yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oxam » 27 Окт 2010, 16:04

_65536_kb_sec_ написа:По добре си вземи термошлаух, върши по-добра работа :yes: :yes: :yes:

това е ясно, поялник, термошлаух и после изолирбанд (все пак първо трябваше да разплета фабричния изолирбанд на дебелия кабелен сноп)

Назад към Извън Темата