Малко помощ за мерцедес
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
Малко помощ за мерцедес
предварително се извинявам, че питам за помощ за мерцедес в бмв форума, но често казано не ми се регистрира в техния форум само за да моля за помощ там (още повече, че не съм фен чак такъв фен на марката)
с две думи от известно време си губя времето (повече го оправям отколкото карам) с един sl500 от далечната 1991 и преди няколко седмици ми направи проблем с тоците. намерих причиината но ми се иска да проверя още един път всички кабели.
търся диаграма на електрическите връзки за sl500 R129, търсих по разните торенти но засега нищо, а в бг торентите не мога да влизам...има няколко сервизни двд - autodata, star....ако някой ги има, или ги намери отнякъде ще има черпене и бмв списания като се върна по коледа.
с две думи от известно време си губя времето (повече го оправям отколкото карам) с един sl500 от далечната 1991 и преди няколко седмици ми направи проблем с тоците. намерих причиината но ми се иска да проверя още един път всички кабели.
търся диаграма на електрическите връзки за sl500 R129, търсих по разните торенти но засега нищо, а в бг торентите не мога да влизам...има няколко сервизни двд - autodata, star....ако някой ги има, или ги намери отнякъде ще има черпене и бмв списания като се върна по коледа.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Малко помощ за мерцедес
Кажи ми кой модел от всичките е, че се бъркам нещо.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- oxam
- младши ентусиаст
-
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Kroki написа:Кажи ми кой модел от всичките е, че се бъркам нещо.
Нито един от тея

R129 е модела тва е едно много зло купе или нагелдно:

- oxam
- младши ентусиаст
-
това е пациента...ако не ме кефеше на външен вид толкова отдавна да съм го разкарал...в някъв момент е минал през Lorinser - джанти, брони, окачване, цяла генерация с махнати катализатори и разпределителни валове, лупи с ксенони и задни фарове от 99та фейслифта....понавървява (когато не е в бокса
) все пак имам надежда, че някой ден ще го реставрирам напълно.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
oxam написа:това е пациента...ако не ме кефеше на външен вид толкова отдавна да съм го разкарал...в някъв момент е минал през Lorinser - джанти, брони, окачване, цяла генерация с махнати катализатори и разпределителни валове, лупи с ксенони и задни фарове от 99та фейслифта....понавървява (когато не е в бокса) все пак имам надежда, че някой ден ще го реставрирам напълно.
Не му е само външния вид силата на тоя звяр

Пожелавам колкото може по-скоро да му се радваш както трябва

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тука има един калъф,къде е фен на марката и работи в такъв сервиз,къде са силни на диагностиката.като види темата,ще помогне 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
oxam написа:предварително се извинявам, че питам за помощ за мерцедес в бмв форума, но често казано не ми се регистрира в техния форум само за да моля за помощ там (още повече, че не съм фен чак такъв фен на марката)
Колега защо така не ти се рег.при феновете на Мерцедес?Ние не сме страшни и сме готови винаги ако можем да помогнем.Плюс това там като си напишеш въпроса и ти излиза веднага не се чака като тука одобрение на модератор и така ако има в момента някой във форума който да разбира от модела ти (а то има такива)ще може веднага да ти помогне със съвет.Аз съм фен на мерцедесите от доста години но и бмв-тата ми харесват особенно 7-серия така че въпреки че карам Ес-класа съм се рег.и тука защото тука има много по-разнообразни теми от общ характер,при Мерц.форума си пишем предимно за ремонти и профилактики и все такива тясно специализирани неща.А ако искаш да ползваш търсачката на М.форума дори не е нужно да се регистрираш.Така че питай там ако тука не намериш отговор.И ако може да ти дам съвет.Кабелите на всички мерц.от тези години правят проблем обвивката им буквално се разпада и е добре да ги провериш и изолираш наново защото окъсяват и правят проблеми.П.П.кабелите на Мерц. нарочно са ги правили през деветдесетте години така за да пазят околната среда ако случайно такъв кабел попадне в природата да се разгражда по-бързо изолацията му и да не замърсява.
Прати ми VIN-a на Л.С. ако искаш, ще погледна във WIS/EPC/ASRA-та дали има нещо довечера.
- oxam
- младши ентусиаст
-
BMW-744 написа:Колега защо така не ти се рег.при феновете на Мерцедес?Ние не сме страшни и сме готови винаги ако можем да помогнем.Плюс това там като си напишеш въпроса и ти излиза веднага не се чака като тука одобрение на модератор и така ако има в момента някой във форума който да разбира от модела ти (а то има такива)ще може веднага да ти помогне със съвет.Аз съм фен на мерцедесите от доста години но и бмв-тата ми харесват особенно 7-серия така че въпреки че карам Ес-класа съм се рег.и тука защото тука има много по-разнообразни теми от общ характер,при Мерц.форума си пишем предимно за ремонти и профилактики и все такива тясно специализирани неща.А ако искаш да ползваш търсачката на М.форума дори не е нужно да се регистрираш.Така че питай там ако тука не намериш отговор.И ако може да ти дам съвет.Кабелите на всички мерц.от тези години правят проблем обвивката им буквално се разпада и е добре да ги провериш и изолираш наново защото окъсяват и правят проблеми.П.П.кабелите на Мерц. нарочно са ги правили през деветдесетте години така за да пазят околната среда ако случайно такъв кабел попадне в природата да се разгражда по-бързо изолацията му и да не замърсява.
благодаря за офертата, бих се регнал, но ще ми станат много форумите и засега мерцедесът още не ми е чак такава страст - купих си го пролетта защото ми се караше кабрио лятото и след това се превърна в проект, който не беше предвиден.
проблемът с разпадащите се кабели е от 1993-1995 година, моят е 1991 и няма такива проблеми. по-скоро за мое нещастие случих на майстор-дебил, който от мързел вместо да реши проблема е сложил 25а бушон на мястото на 8а. в резултат на това, сега се занимавам да презапоявам изгорели жици (нещо което грам не ми е работа и не го разбирам, но тук никой не иска да се занимва с тази кола, а и вече нямам доверие на майстори.....пък и честно казано лека полека ми става интересно). вчера ми намериха сервизното ДВД за в124 е500 и тя е със същите кабели/схеми и има всичко което ми трябва (засега)
благодаря на всички отзовали се колеги, този уикенд съм се въоръжил с поялник, жици и много изолирбанд....ще има снимки от резултата

oxam написа:това е пациента...ако не ме кефеше на външен вид толкова отдавна да съм го разкарал...в някъв момент е минал през Lorinser - джанти, брони, окачване, цяла генерация с махнати катализатори и разпределителни валове, лупи с ксенони и задни фарове от 99та фейслифта....понавървява (когато не е в бокса) все пак имам надежда, че някой ден ще го реставрирам напълно.
Колега ако това е SL-ла то изглежда много добре.Аз съм карал такъв 500само че сив и вървеше доста но понеже не съм привърженик на кабриолетите не се интересувам много от тях.А ако имаш търпение да му оправиш проблемите със сигурност при добра поддръжка по-нататък няма да ти създава никакви проблеми.Аз съм имал възможност да карам доста марки и модели (скъпи)автомобили и съм се убедил че колите произведени в диапазона 90-99год са направени от най-качественните материали и са направени да създават удоволствие на шофьора,докато по-новите модели без значение от марката(включително и новите Мерцедеси)са направени да създават удоволствие най-вече на собственниците на сервизи и магазини за рез.части.Така че мога да кажа че твоя модел ще надживее много нови модели и поддръжката му няма да е така скъпа като на новите модели.Успех с ремонта.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- oxam
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:По добре си вземи термошлаух, върши по-добра работа![]()
![]()
това е ясно, поялник, термошлаух и после изолирбанд (все пак първо трябваше да разплета фабричния изолирбанд на дебелия кабелен сноп)

13 мнения
• Страница 1 от 1