Студентски заем!
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Студентски заем!
nik4o написа:Продукта си го плати изцяло,защото банките имат обща система нещо като кредитен регистър и в момента в който ти въведат егн-то ти излизат всички заеми и задължения на куп,но не пише кое към коя банка е и по колко ами общо.Така,че тия пари ще излязат,а е хубаво да си но нула.Аз след обстойното проучване което направих покрай зеама и разговори с познати банкерки избрах цкб за студентски зеам.Но пак ти казвам най-важен е поръчителя.
А доколкото дали си заслужава по-скоро недей,но ако си се решил вече пък какво толко са 1500 пари се изкарват и връщат
Оффтопик:
Ами дано да са я понаправили тази система, защото преди 2-3 години срещу егн казваше само "има/няма" задължение. Стойността и на кой го дължиш не се виждаше - един приятел остана много "приятно" изненадан като му отказаха и след кратко издирване се оказа че няква банка след като си е отворил сметка при тях са му издали дебитна карта без да го уведомят. Та след закриването на сметката картата са я оставили активна и беше на -4 лв от годишни такси.
Няма да ти казвам колко псуване отнесоха и не само тъпата банка а и системата. Защото дори и за -4лв влизаш в графата че имаш неуредени задължения
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.
събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.

Kambe написа:а що не идеш на една бригадка за 4-5 месеца ще изкараш за доста повече от моторетка и няма да имаш заем... аз имам заем от 20 годишен и ти казвам, че хич не е приятно но...
+1
И мен ме гложди да дръпна едни 2к за Е30, че и аз съм буквално като тебе - все не мога на куп да ги събера и ги давам за глезотии, но нейсе

Успех

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
един човек да ме разбере най сетне!
!а от мтел дали излизат!

nik4o написа:Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.
Без да ми се обиждаш, ама първата ти ръка не е много първа явно

От Мтел неплатените сметки няма да ти излязат, но ако изплащаш телефон си "разкрит"

Към момчето, което пусна темата: тези 200лв ще се видят, но зависи от много неща дали са негатив за теб. Не рядко това, че обслужваш редовно задължение, говори добре за кредитната ти култура

И още нещо....не се съпоставяй със жената на колегата. Гаранция, че към теб и нея не се "налага" шаблон. Затова стига пита тука кой какво чул или видял, ами иди и питай за СЕБЕ СИ. Успех!

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
седни си на гъза за един месец и си ги събери. стига глезотийки.

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
имай впредвид, че имаш варианта и да уредиш мотора с продавача на лизинг - ако е съгласен разбира се.
това чрез нотариус, разбира се...за да е чисто и ясно всичко.
това чрез нотариус, разбира се...за да е чисто и ясно всичко.
virtue and tranquillity
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
Мишел написа:nik4o написа:Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.
Без да ми се обиждаш, ама първата ти ръка не е много първа явноПо клоновете нямат достъп до въпросния регистър, така че двете ти момичета няма как да знаят какво и как излиза. Иди до БНБ някой път да си поискаш справка, да видиш сам кое как...всичко си го пише черно на бяло
Няма виза, няма мастер...всички кр.карти, барабар със стокови кредити, джет, ийзи и пр.тъпотии, овърдрафти, лизинги, дори поръчителства (ако се обслужват лошо от титуляра)
От доста повече от година се виждат нещата по този начин. От около година единствено се виждат кредитите към небанкови институции и лошата ти история по погасените задължения
![]()
От Мтел неплатените сметки няма да ти излязат, но ако изплащаш телефон си "разкрит"
Към момчето, което пусна темата: тези 200лв ще се видят, но зависи от много неща дали са негатив за теб. Не рядко това, че обслужваш редовно задължение, говори добре за кредитната ти култура(стига да е редовно, разбира се).
И още нещо....не се съпоставяй със жената на колегата. Гаранция, че към теб и нея не се "налага" шаблон. Затова стига пита тука кой какво чул или видял, ами иди и питай за СЕБЕ СИ. Успех!
Ами не знам как не се вижда като само като се обадих по телефона и без да ходя до БНБ от клон на Уникредит ми каза колко имам да давам в ОББ до еди коя си дада защото исках да го погася предварително а пък от ОББ по тела не искаха да ми кажат ,а държаха да отида до банката.И после след 1 месец като направо отидох с парите да го погася целия си бяха толко задълженията.Та тъка пък нека да не става без ходене до БНБ.Не знам ти с коя банка имаш наблюдения,но в уникредит си им излиза бъди сигурна.

nik4o написа:Мишел написа:nik4o написа:Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.
Без да ми се обиждаш, ама първата ти ръка не е много първа явноПо клоновете нямат достъп до въпросния регистър, така че двете ти момичета няма как да знаят какво и как излиза. Иди до БНБ някой път да си поискаш справка, да видиш сам кое как...всичко си го пише черно на бяло
Няма виза, няма мастер...всички кр.карти, барабар със стокови кредити, джет, ийзи и пр.тъпотии, овърдрафти, лизинги, дори поръчителства (ако се обслужват лошо от титуляра)
От доста повече от година се виждат нещата по този начин. От около година единствено се виждат кредитите към небанкови институции и лошата ти история по погасените задължения
![]()
Към момчето, което пусна темата: тези 200лв ще се видят, но зависи от много неща дали са негатив за теб. Не рядко това, че обслужваш редовно задължение, говори добре за кредитната ти култура(стига да е редовно, разбира се).
Ами не знам как не се вижда като само като се обадих по телефона и без да ходя до БНБ от клон на Уникредит ми каза колко имам да давам в ОББ до еди коя си дада защото исках да го погася предварително а пък от ОББ по тела не искаха да ми кажат ,а държаха да отида до банката.И после след 1 месец като направо отидох с парите да го погася целия си бяха толко задълженията.Та тъка пък нека да не става без ходене до БНБ.Не знам ти с коя банка имаш наблюдения,но в уникредит си им излиза бъди сигурна.

Говорим нещо на различни езици....Ти беше човека, който каза "Но не пише към кой колко, ами общо". В следващия момент казваш "от клон на Уникредит ми каза колко имам да давам в ОББ "

Отделно, че има различни нива на достъп до регистъра, това е платена услуга, за която банките не плащат всичките им служители да си ровичкат.... в пълния си блясък, ако мога така се изразя е достъпен за хората, на които пряко им трябва в работата.
Хубав ден от мен!
(че имам малко работа тука с едни справки

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-

Успех и хубав ден

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3