Студентски заем!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Re: Студентски заем!

Мнение от Escape » 09 Ное 2010, 23:01

nik4o написа:Продукта си го плати изцяло,защото банките имат обща система нещо като кредитен регистър и в момента в който ти въведат егн-то ти излизат всички заеми и задължения на куп,но не пише кое към коя банка е и по колко ами общо.Така,че тия пари ще излязат,а е хубаво да си но нула.Аз след обстойното проучване което направих покрай зеама и разговори с познати банкерки избрах цкб за студентски зеам.Но пак ти казвам най-важен е поръчителя.
А доколкото дали си заслужава по-скоро недей,но ако си се решил вече пък какво толко са 1500 пари се изкарват и връщат

Оффтопик:
Ами дано да са я понаправили тази система, защото преди 2-3 години срещу егн казваше само "има/няма" задължение. Стойността и на кой го дължиш не се виждаше - един приятел остана много "приятно" изненадан като му отказаха и след кратко издирване се оказа че няква банка след като си е отворил сметка при тях са му издали дебитна карта без да го уведомят. Та след закриването на сметката картата са я оставили активна и беше на -4 лв от годишни такси.
Няма да ти казвам колко псуване отнесоха и не само тъпата банка а и системата. Защото дори и за -4лв влизаш в графата че имаш неуредени задължения

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 09 Ное 2010, 23:14

Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.:)събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Ное 2010, 23:28

Kambe написа:а що не идеш на една бригадка за 4-5 месеца ще изкараш за доста повече от моторетка и няма да имаш заем... аз имам заем от 20 годишен и ти казвам, че хич не е приятно но...

+1
И мен ме гложди да дръпна едни 2к за Е30, че и аз съм буквално като тебе - все не мога на куп да ги събера и ги давам за глезотии, но нейсе :mhihi:
Успех :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 09 Ное 2010, 23:47

един човек да ме разбере най сетне! :clap: :clap: :clap: !а от мтел дали излизат! :lol: :lol: :lol:
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 09 Ное 2010, 23:52

nik4o написа:Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.:)събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.

Без да ми се обиждаш, ама първата ти ръка не е много първа явно ;) По клоновете нямат достъп до въпросния регистър, така че двете ти момичета няма как да знаят какво и как излиза. Иди до БНБ някой път да си поискаш справка, да видиш сам кое как...всичко си го пише черно на бяло ;) Няма виза, няма мастер...всички кр.карти, барабар със стокови кредити, джет, ийзи и пр.тъпотии, овърдрафти, лизинги, дори поръчителства (ако се обслужват лошо от титуляра) ;) От доста повече от година се виждат нещата по този начин. От около година единствено се виждат кредитите към небанкови институции и лошата ти история по погасените задължения :)
От Мтел неплатените сметки няма да ти излязат, но ако изплащаш телефон си "разкрит" ;)

Към момчето, което пусна темата: тези 200лв ще се видят, но зависи от много неща дали са негатив за теб. Не рядко това, че обслужваш редовно задължение, говори добре за кредитната ти култура ;) (стига да е редовно, разбира се).
И още нещо....не се съпоставяй със жената на колегата. Гаранция, че към теб и нея не се "налага" шаблон. Затова стига пита тука кой какво чул или видял, ами иди и питай за СЕБЕ СИ. Успех! :bchug:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 10 Ное 2010, 2:40

седни си на гъза за един месец и си ги събери. стига глезотийки.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 10 Ное 2010, 3:35

имай впредвид, че имаш варианта и да уредиш мотора с продавача на лизинг - ако е съгласен разбира се.
това чрез нотариус, разбира се...за да е чисто и ясно всичко.
virtue and tranquillity

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nik4o » 10 Ное 2010, 8:28

Мишел написа:
nik4o написа:Със сигурност от около 1година излиза точната сума до няква дата от преди около месец(последната ти вноска).Но не пише към кой колко ами общо.Също така излизат и някой кредитни карти,но мисля че само виза с сигурност не хваща всички.Това е инфо от 1ва ръка.:)събирано благодарение на доброто ми ”познанство"с две момичета работещи по клонове на банки.

Без да ми се обиждаш, ама първата ти ръка не е много първа явно ;) По клоновете нямат достъп до въпросния регистър, така че двете ти момичета няма как да знаят какво и как излиза. Иди до БНБ някой път да си поискаш справка, да видиш сам кое как...всичко си го пише черно на бяло ;) Няма виза, няма мастер...всички кр.карти, барабар със стокови кредити, джет, ийзи и пр.тъпотии, овърдрафти, лизинги, дори поръчителства (ако се обслужват лошо от титуляра) ;) От доста повече от година се виждат нещата по този начин. От около година единствено се виждат кредитите към небанкови институции и лошата ти история по погасените задължения :)
От Мтел неплатените сметки няма да ти излязат, но ако изплащаш телефон си "разкрит" ;)

Към момчето, което пусна темата: тези 200лв ще се видят, но зависи от много неща дали са негатив за теб. Не рядко това, че обслужваш редовно задължение, говори добре за кредитната ти култура ;) (стига да е редовно, разбира се).
И още нещо....не се съпоставяй със жената на колегата. Гаранция, че към теб и нея не се "налага" шаблон. Затова стига пита тука кой какво чул или видял, ами иди и питай за СЕБЕ СИ. Успех! :bchug:

Ами не знам как не се вижда като само като се обадих по телефона и без да ходя до БНБ от клон на Уникредит ми каза колко имам да давам в ОББ до еди коя си дада защото исках да го погася предварително а пък от ОББ по тела не искаха да ми кажат ,а държаха да отида до банката.И после след 1 месец като направо отидох с парите да го погася целия си бяха толко задълженията.Та тъка пък нека да не става без ходене до БНБ.Не знам ти с коя банка имаш наблюдения,но в уникредит си им излиза бъди сигурна.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 10 Ное 2010, 9:25

nik4o написа:
Мишел написа:

Ами не знам как не се вижда като само като се обадих по телефона и без да ходя до БНБ от клон на Уникредит ми каза колко имам да давам в ОББ до еди коя си дада защото исках да го погася предварително а пък от ОББ по тела не искаха да ми кажат ,а държаха да отида до банката.И после след 1 месец като направо отидох с парите да го погася целия си бяха толко задълженията.Та тъка пък нека да не става без ходене до БНБ.Не знам ти с коя банка имаш наблюдения,но в уникредит си им излиза бъди сигурна.

:lol: :lol: :lol:
Говорим нещо на различни езици....Ти беше човека, който каза "Но не пише към кой колко, ами общо". В следващия момент казваш "от клон на Уникредит ми каза колко имам да давам в ОББ " :roll:
Отделно, че има различни нива на достъп до регистъра, това е платена услуга, за която банките не плащат всичките им служители да си ровичкат.... в пълния си блясък, ако мога така се изразя е достъпен за хората, на които пряко им трябва в работата.
Хубав ден от мен!
(че имам малко работа тука с едни справки :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nik4o » 10 Ное 2010, 10:34

:D :D :D Успех със справките,а неяснотата идва от там ,че аз дължах само и единствено пари на ОББ та за това знам на кой са и колко след като ми казаха.Ако имах и други задължения нямаше да знам на кой колко а само общо това се опитвам да обясня.А това кой какви права на достъп има не разбирам аз все пак не съм банков служител и се занимавам с много по различни неща от които разбирам.Но това което го пиша тука във форума съм го изпитал и съм сигурен за него.
Успех и хубав ден :yes:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата