Идиоти на пътя, проклятие или лош късмет ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Идиоти на пътя, проклятие или лош късмет ...

Мнение от Ronka » 28 Сеп 2011, 22:28

acho.rs написа:Ога - на ден в София стават над 100 ПТПта - двиежението е такова . Важното е да няма пострадали - ламарина се прави , застрахователи плащат :yes:

Мда...плащат, ама кой ще ми даде оборотна кола, само защото някой кара и спи, аз да се чудя кво да правя :conf:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 28 Сеп 2011, 22:32

Хората да са живи и здрави майната им на тъпите коли .. :angel:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Сеп 2011, 22:33

ogata написа:Тази вечер са доотворили капака с кози крак и са ми демонтирали изпарителя на газовото и акумулатора :1:
Поне да бяха свалили капака и калниците, че да ми спестят малко работа и да не се налага 2ри оглед :mhihi:

А на тоя дето ги е откраднал му пожелавам, и той да си блъсне колата и някой друг да му ги крадне ;)

на един приятел точно преди 2 дена са се опитали да му отворят капака като са видели, че колата ударена щото и той малко я дрънна отпред. обаче не са успели само са земали една лайстна висяща под капака.
така, че подозирам мангалите, че обикалят и търсят ударени коли къде може да отворят капак и да вземат акумулатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Сеп 2011, 21:58

Четох, четох, четох, че чак се изумих. Наистина при шофиране вниманието на водача е много важно, но преди да кажете на колегата, че трябва повече да внимава, замислял ли се е някой колко е спирачния път при движение в градски условия със скорост 50 км/ч. Около 13м е. При условие, че някой ви отнеме предимството на кръстовище дали няма да се спрете в него? Като говоря за отнемане на предимство имам перд вид, че колата която шофирате е пред самото кръстовище и всеки момент ще навлезе в него. В този момент ви отнемат предимството. Колата която ви отнема предимството е със средна дължина от 3,5м и бързо достига средата на кръстовището. При тази ситуация, колкото и да внимавата, колкото и да се пулите, колкото и добри водачи да се, на 100% ще спрете в колата, която ви е отнела предимството. Това може и да не се случи, но кръстовището трябва да е с широчина поне 40 м, за да има поне 20 м между управляваната от вас кола и тази, която ви е отнела предимството.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 01 Окт 2011, 1:21

Аз по принцип много бръмча градско, не искам да се хваля, ама смятайте, че за седмица минавам по ~550км само градско в Плевен.
Очите ми постоянно шарят в огледалата за задно виждане, по пешеходните пътеки и пътя напред, засега не съм имал никакво ПТП, но съм отървал 2-3 такива, да чукна на дърво.
Един път се движа с 65-70 към 21.30 май месец, идва ми лек десен завой и тамън на излизане от него, отдясно се подава някаква Мазда, която се изнизва бавно в дясна лента, от моя страна никаква реакция - мислех си, че ме е видял.. Да, ама не, пичът тръгна към лявата лента, при което спирачки до долу, ABS-ът веднага се включва да помага, но вече виждам как влизам в него, при което правя пълен ляв и клаксона до долу.. Спрях на има-няма 20см от задната му броня, а онзи се уплаши и се прибра вдясно.. След този случай с повече от 60 в града - никога :no: Даже вечерно време се влача с 30км/ч на темпомат, понеже ми писна от пияни-заляни и кучета :roll:
Другата ми случка беше пак вечерно време, август, във Варна, движа се с 50км/ч по крайбрежната улица, гледам един джип се шмуга от уличката вляво в моята лента и веднага бие спирачки, аз си мислех, че просто намалява, ама пичът решил да спре, за да се качи на бордюра вдясно :roll: Виждайки как ще го цепна отзад, пак спирачки до долу, ABS-ът пак се включва, пак краен ляв и спрях на една боя разстояние от него.. А имаше полиция 30м по-нагоре..
А при внезапни спирания винаги следя този отзад колко е далеч от мен и накъде върви, та да преценя накъде да избягам от този отпред :lol:
Но шоферлъкът се учи с каране, все пак :yes:
Въпреки че някои казват, че шофьор и е*ач не се става, те се раждат :winky: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Окт 2011, 12:40

От вчера съм яхнал рендето на жената, че на моята бензиновата помпа даде фира и ся съм за малко в бокса.
Карам с 35-40, спирам на зелено и знак за предимство да се огледам, щото познайте къв цвят е реното :mhihi:

Правилно - бордо :paranoid: :paranoid:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Окт 2011, 13:13

Вчера ходих до София, принципно обичам карането в София, за 10години живяно там си я поназнайвам, има повече ленти, може да си правиш зиг заг между колите, общо взето фън, за полвин ден каране се нагледах на доста катастрофи и то малоуми, повечето от жени, едни се бяха делнали на ухото където се качваш на царийграско от Н.Вапцаров :shock: , иначе двама малоумници ми поизкараха акъла, един дядка се престрой на царийградско ма до него имаше бус :mhihi: люм в буса, буса да го избегне засече мене, понахраних го малко :mhihi: , после един чичка си мислеше на 3-пъти че ако леко се подава към лентата ще измести някой и ще застане на неговото място, общо взето престрояваше се на магия без да гледа огледала и т.н леко и плавно :lol: бая хора си карат на магия и се чудя как може да има толкова малко катастрофи като цяло!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 01 Окт 2011, 13:46

zBoost написа:
ogata написа:Тази вечер са доотворили капака с кози крак и са ми демонтирали изпарителя на газовото и акумулатора :1:
Поне да бяха свалили капака и калниците, че да ми спестят малко работа и да не се налага 2ри оглед :mhihi:

А на тоя дето ги е откраднал му пожелавам, и той да си блъсне колата и някой друг да му ги крадне ;)

на един приятел точно преди 2 дена са се опитали да му отворят капака като са видели, че колата ударена щото и той малко я дрънна отпред. обаче не са успели само са земали една лайстна висяща под капака.
така, че подозирам мангалите, че обикалят и търсят ударени коли къде може да отворят капак и да вземат акумулатора.

Малко "още по-встрани" от темата... но..
Някой замислял ли се е какво ги правят тея, мародерите в Иран примерно? Жокер- Ви-бокса или нещо подобно, ... дребната престъпност е сведена до минимум.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Окт 2011, 14:58

alx написа:не се сърди, но особено щом си намалил и пак си я ударил челно- или не си намалил или просто си бавен.

няма лошо... доста хора са бавни- включителн една голяма част от хората които си мислят, че могат да карат.

аз лично като видя спряла кола не гледам шофьора й, а гледам гумите дали няма да мръднат- те са първия признак по които можеш да разбереш че една кола тръгва когато ти самия се движиш и нямаш хубава (неподвижна) отправна точка...

Колегата ще те разбере, ама след 10-ина години, като набере стаж. Аз карам сред шофьори, които взимат книжка след 14 (четиринадест) часа практика с инструктор. Занете ли, какво представлява китаец (те доказано нямат периферно зрение) в Додж Караван? А хаитянски циганин в раздрънкана акюра? В БГ е слънце ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 01 Окт 2011, 16:26

И аз не виждам какво толкова се оплаквате... Да караш не е равно на да спиш и само да цъкаш педали и да въртиш волана... Има си някакви ситуации които вие ги наричате критични, но те изобщо не са... Най-ми е смешно като гледам някой с регистрация различна от Софийска, как кара в час пик :mhihi: :oops: (нищо против чужденците, опс тези които не са от София)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Предишна

Назад към Извън Темата