Идиоти на пътя, проклятие или лош късмет ...
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: Идиоти на пътя, проклятие или лош късмет ...
acho.rs написа:Ога - на ден в София стават над 100 ПТПта - двиежението е такова . Важното е да няма пострадали - ламарина се прави , застрахователи плащат
Мда...плащат, ама кой ще ми даде оборотна кола, само защото някой кара и спи, аз да се чудя кво да правя

Много като тебе вече плакаха ...
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Хората да са живи и здрави майната им на тъпите коли .. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ogata написа:Тази вечер са доотворили капака с кози крак и са ми демонтирали изпарителя на газовото и акумулатора![]()
Поне да бяха свалили капака и калниците, че да ми спестят малко работа и да не се налага 2ри оглед
А на тоя дето ги е откраднал му пожелавам, и той да си блъсне колата и някой друг да му ги крадне
на един приятел точно преди 2 дена са се опитали да му отворят капака като са видели, че колата ударена щото и той малко я дрънна отпред. обаче не са успели само са земали една лайстна висяща под капака.
така, че подозирам мангалите, че обикалят и търсят ударени коли къде може да отворят капак и да вземат акумулатора.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Четох, четох, четох, че чак се изумих. Наистина при шофиране вниманието на водача е много важно, но преди да кажете на колегата, че трябва повече да внимава, замислял ли се е някой колко е спирачния път при движение в градски условия със скорост 50 км/ч. Около 13м е. При условие, че някой ви отнеме предимството на кръстовище дали няма да се спрете в него? Като говоря за отнемане на предимство имам перд вид, че колата която шофирате е пред самото кръстовище и всеки момент ще навлезе в него. В този момент ви отнемат предимството. Колата която ви отнема предимството е със средна дължина от 3,5м и бързо достига средата на кръстовището. При тази ситуация, колкото и да внимавата, колкото и да се пулите, колкото и добри водачи да се, на 100% ще спрете в колата, която ви е отнела предимството. Това може и да не се случи, но кръстовището трябва да е с широчина поне 40 м, за да има поне 20 м между управляваната от вас кола и тази, която ви е отнела предимството.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз по принцип много бръмча градско, не искам да се хваля, ама смятайте, че за седмица минавам по ~550км само градско в Плевен.
Очите ми постоянно шарят в огледалата за задно виждане, по пешеходните пътеки и пътя напред, засега не съм имал никакво ПТП, но съм отървал 2-3 такива, да чукна на дърво.
Един път се движа с 65-70 към 21.30 май месец, идва ми лек десен завой и тамън на излизане от него, отдясно се подава някаква Мазда, която се изнизва бавно в дясна лента, от моя страна никаква реакция - мислех си, че ме е видял.. Да, ама не, пичът тръгна към лявата лента, при което спирачки до долу, ABS-ът веднага се включва да помага, но вече виждам как влизам в него, при което правя пълен ляв и клаксона до долу.. Спрях на има-няма 20см от задната му броня, а онзи се уплаши и се прибра вдясно.. След този случай с повече от 60 в града - никога
Даже вечерно време се влача с 30км/ч на темпомат, понеже ми писна от пияни-заляни и кучета
Другата ми случка беше пак вечерно време, август, във Варна, движа се с 50км/ч по крайбрежната улица, гледам един джип се шмуга от уличката вляво в моята лента и веднага бие спирачки, аз си мислех, че просто намалява, ама пичът решил да спре, за да се качи на бордюра вдясно
Виждайки как ще го цепна отзад, пак спирачки до долу, ABS-ът пак се включва, пак краен ляв и спрях на една боя разстояние от него.. А имаше полиция 30м по-нагоре..
А при внезапни спирания винаги следя този отзад колко е далеч от мен и накъде върви, та да преценя накъде да избягам от този отпред
Но шоферлъкът се учи с каране, все пак
Въпреки че някои казват, че шофьор и е*ач не се става, те се раждат

Очите ми постоянно шарят в огледалата за задно виждане, по пешеходните пътеки и пътя напред, засега не съм имал никакво ПТП, но съм отървал 2-3 такива, да чукна на дърво.
Един път се движа с 65-70 към 21.30 май месец, идва ми лек десен завой и тамън на излизане от него, отдясно се подава някаква Мазда, която се изнизва бавно в дясна лента, от моя страна никаква реакция - мислех си, че ме е видял.. Да, ама не, пичът тръгна към лявата лента, при което спирачки до долу, ABS-ът веднага се включва да помага, но вече виждам как влизам в него, при което правя пълен ляв и клаксона до долу.. Спрях на има-няма 20см от задната му броня, а онзи се уплаши и се прибра вдясно.. След този случай с повече от 60 в града - никога

Другата ми случка беше пак вечерно време, август, във Варна, движа се с 50км/ч по крайбрежната улица, гледам един джип се шмуга от уличката вляво в моята лента и веднага бие спирачки, аз си мислех, че просто намалява, ама пичът решил да спре, за да се качи на бордюра вдясно

А при внезапни спирания винаги следя този отзад колко е далеч от мен и накъде върви, та да преценя накъде да избягам от този отпред

Но шоферлъкът се учи с каране, все пак

Въпреки че някои казват, че шофьор и е*ач не се става, те се раждат

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
От вчера съм яхнал рендето на жената, че на моята бензиновата помпа даде фира и ся съм за малко в бокса.
Карам с 35-40, спирам на зелено и знак за предимство да се огледам, щото познайте къв цвят е реното
Правилно - бордо

Карам с 35-40, спирам на зелено и знак за предимство да се огледам, щото познайте къв цвят е реното

Правилно - бордо

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Вчера ходих до София, принципно обичам карането в София, за 10години живяно там си я поназнайвам, има повече ленти, може да си правиш зиг заг между колите, общо взето фън, за полвин ден каране се нагледах на доста катастрофи и то малоуми, повечето от жени, едни се бяха делнали на ухото където се качваш на царийграско от Н.Вапцаров
, иначе двама малоумници ми поизкараха акъла, един дядка се престрой на царийградско ма до него имаше бус
люм в буса, буса да го избегне засече мене, понахраних го малко
, после един чичка си мислеше на 3-пъти че ако леко се подава към лентата ще измести някой и ще застане на неговото място, общо взето престрояваше се на магия без да гледа огледала и т.н леко и плавно
бая хора си карат на магия и се чудя как може да има толкова малко катастрофи като цяло!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
zBoost написа:ogata написа:Тази вечер са доотворили капака с кози крак и са ми демонтирали изпарителя на газовото и акумулатора![]()
Поне да бяха свалили капака и калниците, че да ми спестят малко работа и да не се налага 2ри оглед
А на тоя дето ги е откраднал му пожелавам, и той да си блъсне колата и някой друг да му ги крадне
на един приятел точно преди 2 дена са се опитали да му отворят капака като са видели, че колата ударена щото и той малко я дрънна отпред. обаче не са успели само са земали една лайстна висяща под капака.
така, че подозирам мангалите, че обикалят и търсят ударени коли къде може да отворят капак и да вземат акумулатора.
Малко "още по-встрани" от темата... но..
Някой замислял ли се е какво ги правят тея, мародерите в Иран примерно? Жокер- Ви-бокса или нещо подобно, ... дребната престъпност е сведена до минимум.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
alx написа:не се сърди, но особено щом си намалил и пак си я ударил челно- или не си намалил или просто си бавен.
няма лошо... доста хора са бавни- включителн една голяма част от хората които си мислят, че могат да карат.
аз лично като видя спряла кола не гледам шофьора й, а гледам гумите дали няма да мръднат- те са първия признак по които можеш да разбереш че една кола тръгва когато ти самия се движиш и нямаш хубава (неподвижна) отправна точка...
Колегата ще те разбере, ама след 10-ина години, като набере стаж. Аз карам сред шофьори, които взимат книжка след 14 (четиринадест) часа практика с инструктор. Занете ли, какво представлява китаец (те доказано нямат периферно зрение) в Додж Караван? А хаитянски циганин в раздрънкана акюра? В БГ е слънце ...
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
И аз не виждам какво толкова се оплаквате... Да караш не е равно на да спиш и само да цъкаш педали и да въртиш волана... Има си някакви ситуации които вие ги наричате критични, но те изобщо не са... Най-ми е смешно като гледам някой с регистрация различна от Софийска, как кара в час пик
(нищо против чужденците, опс тези които не са от София)

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4