Доверен сервиз и каско?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Доверен сервиз и каско?

Мнение от divna_ » 12 Окт 2011, 11:04

Здравейте :)
Интересува ме има ли максимален срок (дни, месеци) в който доверения сервиз трябва да отремонтира автомобила ?

Аватар
Кара: 200CE

Re: Доверен сервиз и каско?

Мнение от Projektzwo » 12 Окт 2011, 11:06

divna_ написа:Здравейте :)
Интересува ме има ли максимален срок (дни, месеци) в който доверения сервиз трябва да отремонтира автомобила ?

не, имаш давност на заведената щета, по каско в повечето случаи е 3год., по ГО - 5год.
Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Окт 2011, 12:11

От датата на издаване на възлагателното писмо автомобила трябва да постъпи за ремонт в срок от 6 месеца, след срока възлагателното писмо трябва да бъде презаверено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от divna_ » 12 Окт 2011, 13:40

BMW///M-ma6inata написа:От датата на издаване на възлагателното писмо автомобила трябва да постъпи за ремонт в срок от 6 месеца, след срока възлагателното писмо трябва да бъде презаверено.

Автомобила е постъпил веднага, но стои в сервиза вече 3 месеца :(
Като чета тук разбирам, че могат да си ме мотаят колкото искат и аз нямам никакви права ...

Благодаря

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 13:43

divna_ написа:
BMW///M-ma6inata написа:От датата на издаване на възлагателното писмо автомобила трябва да постъпи за ремонт в срок от 6 месеца, след срока възлагателното писмо трябва да бъде презаверено.

Автомобила е постъпил веднага, но стои в сервиза вече 3 месеца :( Като ви чета разбирам, че могат да си ме мотаят колкото искат ...

нямаш грижи

писмото се издава за срок от 6 месеца, като предпазна мярка

в момента, в който си оставила колата в сервиза сроковете са си проблем на самия сервиз

ти имаш поръчка за ремонт с фиксирана дата

съжелявам много, че толкова много време колата ти е в сервиз, много тегава работа е това :)
No bling at the Ring

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Окт 2011, 16:42

Ако ремонта е тежък е обяснимо, назначават се допълнителни огледи, поръчки на части, после пак огледи, в последния момент излизат още неща, всичко трябва да се разреши от застрахователя.. за това е забавянето, сервиза няма изгода от това да ти бавят колата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от divna_ » 12 Окт 2011, 17:10

Благодаря , че ме успокоихте малко.
Неприятното в случая е, че сме с една кола вече 3 месеца, а и сега като застудява още повече ще ни е проблем.
Преди 3 седмици казаха, че всички части са при тях и след празниците (22-25 септември) за една седмица ще я сглобят. Днес отиваме и като я видях ми идваше да ревна: разчастена в двора на сервиза... и при въпроса кога? - отговора беше:"след месец , може би, защото имало несъответсвие на някакви части"
както и да е
Въоръжавам се с търпение и надеждата по-скоро да приключи всичко.

Назад към Извън Темата