Доверен сервиз и каско?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
Доверен сервиз и каско?
Здравейте 
Интересува ме има ли максимален срок (дни, месеци) в който доверения сервиз трябва да отремонтира автомобила ?

Интересува ме има ли максимален срок (дни, месеци) в който доверения сервиз трябва да отремонтира автомобила ?
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Доверен сервиз и каско?
divna_ написа:Здравейте
не, имаш давност на заведената щета, по каско в повечето случаи е 3год., по ГО - 5год.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
От датата на издаване на възлагателното писмо автомобила трябва да постъпи за ремонт в срок от 6 месеца, след срока възлагателното писмо трябва да бъде презаверено.
- divna_
- младши ентусиаст
-
BMW///M-ma6inata написа:От датата на издаване на възлагателното писмо автомобила трябва да постъпи за ремонт в срок от 6 месеца, след срока възлагателното писмо трябва да бъде презаверено.
Автомобила е постъпил веднага, но стои в сервиза вече 3 месеца

Като чета тук разбирам, че могат да си ме мотаят колкото искат и аз нямам никакви права ...
Благодаря
divna_ написа:BMW///M-ma6inata написа:От датата на издаване на възлагателното писмо автомобила трябва да постъпи за ремонт в срок от 6 месеца, след срока възлагателното писмо трябва да бъде презаверено.
Автомобила е постъпил веднага, но стои в сервиза вече 3 месецаКато ви чета разбирам, че могат да си ме мотаят колкото искат ...
нямаш грижи
писмото се издава за срок от 6 месеца, като предпазна мярка
в момента, в който си оставила колата в сервиза сроковете са си проблем на самия сервиз
ти имаш поръчка за ремонт с фиксирана дата
съжелявам много, че толкова много време колата ти е в сервиз, много тегава работа е това

No bling at the Ring
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Ако ремонта е тежък е обяснимо, назначават се допълнителни огледи, поръчки на части, после пак огледи, в последния момент излизат още неща, всичко трябва да се разреши от застрахователя.. за това е забавянето, сервиза няма изгода от това да ти бавят колата
- divna_
- младши ентусиаст
-
Благодаря , че ме успокоихте малко.
Неприятното в случая е, че сме с една кола вече 3 месеца, а и сега като застудява още повече ще ни е проблем.
Преди 3 седмици казаха, че всички части са при тях и след празниците (22-25 септември) за една седмица ще я сглобят. Днес отиваме и като я видях ми идваше да ревна: разчастена в двора на сервиза... и при въпроса кога? - отговора беше:"след месец , може би, защото имало несъответсвие на някакви части"
както и да е
Въоръжавам се с търпение и надеждата по-скоро да приключи всичко.
Неприятното в случая е, че сме с една кола вече 3 месеца, а и сега като застудява още повече ще ни е проблем.
Преди 3 седмици казаха, че всички части са при тях и след празниците (22-25 септември) за една седмица ще я сглобят. Днес отиваме и като я видях ми идваше да ревна: разчастена в двора на сервиза... и при въпроса кога? - отговора беше:"след месец , може би, защото имало несъответсвие на някакви части"
както и да е
Въоръжавам се с търпение и надеждата по-скоро да приключи всичко.
7 мнения
• Страница 1 от 1