Забраняват ксеноните менте
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Забраняват ксеноните менте
Какво мислите за това http://fakti.bg/avto/21355-zabranavat-ksenonite-mente#/
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Re: Забраняват ксеноните менте
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=272961
п.п.Баси за 3 часа уревахме целия форум за тея ксенони.
п.п.Баси за 3 часа уревахме целия форум за тея ксенони.

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Пълен т@ш@к 

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Само дето неразбрах къде в цялата история се говореше за ксенона.Аз доколкото разбирам от видеото онзи льольо си говореше за 64 луксима които ксенон 6000к покриват(влизат в нормите)а аз съм с 8000к и сертификат от сервиз - да ме хванат за крушката докато е гореща 

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Твърдо против ксенон на рефлекторен фар!!!
Много бих се радвал и да проверяват как са настроени фаровете на шофьорите..
Има хора, които упорито се опитват да осветят космоса, но успяват едва само да заслепят останалите участници в движението!
Много бих се радвал и да проверяват как са настроени фаровете на шофьорите..
Има хора, които упорито се опитват да осветят космоса, но успяват едва само да заслепят останалите участници в движението!

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Няма лупа, няма рефлектор. Ако не са проектирани за ксенонова крушка и в двата случая си нелегален.
Престанете с тая простотия за рефлектора и лупата. Обяснени са нещата в европейската директива 98.
Там в общи линии се казва, че ако искаш да си сложиш афтърмаркет ксенон трябва да си купиш афтърмаркет фарове направени да работят с ксенон крушка.
Обаче тука изниква един въпрос - защо Европа е залята от ксенон системи, които сами по себе си са забранени за монтаж на нормален фар?
Получава се малък парадокс хем не разрешават монтажа на ксенон, хем пък го допускат до свободния пазар.
Престанете с тая простотия за рефлектора и лупата. Обяснени са нещата в европейската директива 98.
Там в общи линии се казва, че ако искаш да си сложиш афтърмаркет ксенон трябва да си купиш афтърмаркет фарове направени да работят с ксенон крушка.
Обаче тука изниква един въпрос - защо Европа е залята от ксенон системи, които сами по себе си са забранени за монтаж на нормален фар?
Получава се малък парадокс хем не разрешават монтажа на ксенон, хем пък го допускат до свободния пазар.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
И как ще разберат дали даден фар е за ксенон,как могат да докажат,че този фар не е за ксенон?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Joro_Paveto написа:Няма лупа, няма рефлектор. Ако не са проектирани за ксенонова крушка и в двата случая си нелегален.
Изобщо не съм съгласен с теб! ЗА Забраната съм на "куцо,кьораво,сакато с лада или корса" дето е лепнало ксенон,но не съм съгласен за лупите.Това инжинерно постижение заслепява в пъти по малко от заводски рефлекторен фар с нормална крушка.Да забраняват голия ксенон съм съгласен,но регулиран фар със лупа,ако ще и слънцето да свети вътре незаслепява и грам насрещно каращия.Спрат ли ме за ксенонови светлини,ще чакам да извадят машината за замерване на фаровете и ше им покаже по добра "чупка" от тази показана на машината.
8 мнения
• Страница 1 от 1