Забраняват ксеноните менте

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Забраняват ксеноните менте

Мнение от djvisage » 02 Ное 2011, 0:34

Какво мислите за това http://fakti.bg/avto/21355-zabranavat-ksenonite-mente#/
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Забраняват ксеноните менте

Мнение от zzuzi » 02 Ное 2011, 0:39

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=272961
п.п.Баси за 3 часа уревахме целия форум за тея ксенони. :mhihi:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 02 Ное 2011, 1:07

Пълен т@ш@к :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 02 Ное 2011, 1:33

Само дето неразбрах къде в цялата история се говореше за ксенона.Аз доколкото разбирам от видеото онзи льольо си говореше за 64 луксима които ксенон 6000к покриват(влизат в нормите)а аз съм с 8000к и сертификат от сервиз - да ме хванат за крушката докато е гореща :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 02 Ное 2011, 23:31

Твърдо против ксенон на рефлекторен фар!!!
Много бих се радвал и да проверяват как са настроени фаровете на шофьорите..
Има хора, които упорито се опитват да осветят космоса, но успяват едва само да заслепят останалите участници в движението! :banghead:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 03 Ное 2011, 0:35

Няма лупа, няма рефлектор. Ако не са проектирани за ксенонова крушка и в двата случая си нелегален.
Престанете с тая простотия за рефлектора и лупата. Обяснени са нещата в европейската директива 98.
Там в общи линии се казва, че ако искаш да си сложиш афтърмаркет ксенон трябва да си купиш афтърмаркет фарове направени да работят с ксенон крушка.
Обаче тука изниква един въпрос - защо Европа е залята от ксенон системи, които сами по себе си са забранени за монтаж на нормален фар?
Получава се малък парадокс хем не разрешават монтажа на ксенон, хем пък го допускат до свободния пазар.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 03 Ное 2011, 9:27

И как ще разберат дали даден фар е за ксенон,как могат да докажат,че този фар не е за ксенон?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 06 Ное 2011, 19:52

Joro_Paveto написа:Няма лупа, няма рефлектор. Ако не са проектирани за ксенонова крушка и в двата случая си нелегален.
Престанете с тая простотия за рефлектора и лупата. Обяснени са нещата в европейската директива 98.
Там в общи линии се казва, че ако искаш да си сложиш афтърмаркет ксенон трябва да си купиш афтърмаркет фарове направени да работят с ксенон крушка.
Обаче тука изниква един въпрос - защо Европа е залята от ксенон системи, които сами по себе си са забранени за монтаж на нормален фар?
Получава се малък парадокс хем не разрешават монтажа на ксенон, хем пък го допускат до свободния пазар.

Изобщо не съм съгласен с теб! ЗА Забраната съм на "куцо,кьораво,сакато с лада или корса" дето е лепнало ксенон,но не съм съгласен за лупите.Това инжинерно постижение заслепява в пъти по малко от заводски рефлекторен фар с нормална крушка.Да забраняват голия ксенон съм съгласен,но регулиран фар със лупа,ако ще и слънцето да свети вътре незаслепява и грам насрещно каращия.Спрат ли ме за ксенонови светлини,ще чакам да извадят машината за замерване на фаровете и ше им покаже по добра "чупка" от тази показана на машината.
Изображение

Назад към Извън Темата