Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Coulthard написа:Първо колата ми никой не знае как е излязла от завода най-малкото ушевият на пътя,
Ми да, той доматите с колците щото ги яде

Никой не мое ма връне на селу!
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
saleen написа:Coulthard написа:Първо колата ми никой не знае как е излязла от завода най-малкото ушевият на пътя,
Ми да, той доматите с колците щото ги яде
ти сериозно ли ???
Тия полицаи дето ме спират с едвам завършено средно образование в някой 3 годишен техникум с по 2-3 години повтаряне, дето собствените си имена едвам ги пишат без правописни грешки..... моля ти се недей, че и младите ги гледам от същият сорт са. Има и умни момчета ма те са за потвърждение на правилото. И да аре кажи ми с какви фарове ми е излязла колата от завода

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ами тя колата от завода може да е излязла и на 2 гуми с по 2 болта, има си изисквания как трябва да бъде когато се кара на пътя така, че да отговаря на изискванията, водачът който е нарушител си носи последствията, а не завода производител. Все едно моето Е30 да е с ксенон без лупи и черни джамове и като ме спрат полицаите да казвам "Ама аз така съм я взел, пишете акт на предишния сайбия на хайванчето, щото той ги е слагал тез шукаритетни атрибути" 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
аз кво говоря ти кво отговаряш.... как ще докажеш че колата ми не е излязла от завода с оригинален ксенон ... ей тва е един много екзистенциален въпрос на който искам да ми дадеш отговор.... 
П.С. размиваме темата на тва по горе което съм написал то ме интересува някой да го обори тва дето си го говорим ся с теб е бошлаф

П.С. размиваме темата на тва по горе което съм написал то ме интересува някой да го обори тва дето си го говорим ся с теб е бошлаф
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Coulthard написа:msбате ...
щом не съм "чиче" е добре

Нещо не ме разбираш- аз ти казвам, че има точка в закона по която могат да ти го набият дебел, а дали ще стане е друг въпрос... А ти ми обясняваш, че можеш да се измъкнеш щото куките са прости като галош... и накрая и аз, и ти сме прави- точка в закона има, ама можеш лесно да се измъкнеш...
Целта ми не е да споря с теб- идеята ми е да знаят другите, че МОГАТ да ги глобят, а който рискува поне да е предупреден... просто тея истории "в закона никъде НЕ пише за ксенон" са верни, ама това НЕ означава, че е разрешено... просто пише други неща които покриват ксенона...
Мен ме спряха преди няколко дни и ченгето реши да се заяжда щото кенефа свети твърде добре и логично си помисли ония, че съм с ксенон... аз с кеф изслушах глупостите за глоби, спиране от движение, много нерви и пари и му вдигнах капака да види къде са баластите... ама греда- баласти няма, има само от онея ламБи, скъпите, няк'ъв Найтбрейкър май бяха

ms написа:
"Вида на фара" никак НЕ Е разтегливо понятие за съжаление...
Точно.
По фаровете има буквени означения за какви крушки са направени. На моята кола, която е с Hella, но не е BMW ги има.
Тези за халогенни крушки са означени с :
HR / HC / HCR
А тези с ксенонче с:
DC / DR / DCR
Можете да си ги огледате за такива надписчета, би трябвало всеки фар да ги има някъде по него.
B Fog lamp
C Low (dip) beam headlamp, tungsten filament
R High (main) beam headlamp or driving lamp, tungsten filament
CR Low/high (dip/main) beam headlamp, tungsten filament
HC Low (dip) beam headlamp, halogen
HR High (main) beam headlamp or driving lamp, halogen
HCR Low/high (dip/main) beam headlamp, halogen
DC Low (dip) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon)
DR High (main) beam headlamp or driving lamp, gas discharge (HID Xenon)
DCR Low/high (dip/main) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon)
A Front position lamp ("parking lamp", "city light", "sidelight")
RL Daytime Running Lamp ("DRL")
PL Plastic lens (may occur with any of above markings)
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Преди точно 20-минути ме спряха КАТ,единя полицаи отиде в астрата да прави справка и с другия се заговорихме за БМВ-та.. Отначалото човека разправяше как некав негов приятел се прее*ал с няк'во Е46,та реших да го питам за тия ксенони и т.н а човека ми каза че от мене чува за такова нещо и аз така -->
Даже пита другия дали знае за такава акция и оня вика "Абе ти луд ли си"
А като му казах за тоя уред за меренето на фаровете ме погледна много странно все едно му говорех на албански..
Или тия бяха не информирани или всичко е с цел "сплашване" ? 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
вие се насрахте с тоя ксенон. КАТ ще разберат от вас, че трябва да правят проверки...
Последна промяна b00st на 16 Ное 2011, 16:43, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
zBoost написа:вие се насрахте с тоя ксенон. кат ще разберат от вас, че трябва да правят проверки...
К'во неразбра................................

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- saleen
- старши ентусиаст
-
Тоя ксенон ще се окаже като зимните гуми преди години, където масово се тръбеше по медиите, че ще се пишат актове през зимния сезон за каране с летни гуми. А накрая какво се оказа - партенка 

Последна промяна saleen на 16 Ное 2011, 16:50, променена общо 1 път
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Според мен няма сила, дето да накара хората с ксенонови рефлекторни фарове, да си сложат нормалните ламБи. Уточнявам, рефлекторни фарове, които не са за ксенонова крушка. Както и тия, дето карат с два фара и един халоген, единия фар габарит, другия къси, нерегулуирани и т.н. всевъзможни комбинации. Просто няма такава сила. Родната полициа може всичко друго, но не и да наложи някакви правила. Казвам го с голямо съжаление.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Elesar74 написа:Според мен няма сила, дето да накара хората с ксенонови рефлекторни фарове, да си сложат нормалните ламБи. Уточнявам, рефлекторни фарове, които не са за ксенонова крушка. Както и тия, дето карат с два фара и един халоген, единия фар габарит, другия къси, нерегулуирани и т.н. всевъзможни комбинации. Просто няма такава сила. Родната полициа може всичко друго, но не и да наложи някакви правила. Казвам го с голямо съжаление.
Tочно , няма ли кардинални решения и строги глоби и наказания