Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?

Мнение от saleen » 15 Ное 2011, 21:06

Coulthard написа:Първо колата ми никой не знае как е излязла от завода най-малкото ушевият на пътя,

Ми да, той доматите с колците щото ги яде :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 15 Ное 2011, 21:14

saleen написа:
Coulthard написа:Първо колата ми никой не знае как е излязла от завода най-малкото ушевият на пътя,

Ми да, той доматите с колците щото ги яде :mhihi:

ти сериозно ли ???
Тия полицаи дето ме спират с едвам завършено средно образование в някой 3 годишен техникум с по 2-3 години повтаряне, дето собствените си имена едвам ги пишат без правописни грешки..... моля ти се недей, че и младите ги гледам от същият сорт са. Има и умни момчета ма те са за потвърждение на правилото. И да аре кажи ми с какви фарове ми е излязла колата от завода :) и кой ти гарантира че не е няква мега дебела поръчка с разни джаджи дет ги няма в официалната прайслиста... (не е такава, но никой не гарантира че няма такива)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 15 Ное 2011, 21:37

Ами тя колата от завода може да е излязла и на 2 гуми с по 2 болта, има си изисквания как трябва да бъде когато се кара на пътя така, че да отговаря на изискванията, водачът който е нарушител си носи последствията, а не завода производител. Все едно моето Е30 да е с ксенон без лупи и черни джамове и като ме спрат полицаите да казвам "Ама аз така съм я взел, пишете акт на предишния сайбия на хайванчето, щото той ги е слагал тез шукаритетни атрибути" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 15 Ное 2011, 21:42

аз кво говоря ти кво отговаряш.... как ще докажеш че колата ми не е излязла от завода с оригинален ксенон ... ей тва е един много екзистенциален въпрос на който искам да ми дадеш отговор.... :)
П.С. размиваме темата на тва по горе което съм написал то ме интересува някой да го обори тва дето си го говорим ся с теб е бошлаф
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Ное 2011, 22:31

Coulthard написа:ms :) бате ...

щом не съм "чиче" е добре :mhihi:
Нещо не ме разбираш- аз ти казвам, че има точка в закона по която могат да ти го набият дебел, а дали ще стане е друг въпрос... А ти ми обясняваш, че можеш да се измъкнеш щото куките са прости като галош... и накрая и аз, и ти сме прави- точка в закона има, ама можеш лесно да се измъкнеш...
Целта ми не е да споря с теб- идеята ми е да знаят другите, че МОГАТ да ги глобят, а който рискува поне да е предупреден... просто тея истории "в закона никъде НЕ пише за ксенон" са верни, ама това НЕ означава, че е разрешено... просто пише други неща които покриват ксенона...
Мен ме спряха преди няколко дни и ченгето реши да се заяжда щото кенефа свети твърде добре и логично си помисли ония, че съм с ксенон... аз с кеф изслушах глупостите за глоби, спиране от движение, много нерви и пари и му вдигнах капака да види къде са баластите... ама греда- баласти няма, има само от онея ламБи, скъпите, няк'ъв Найтбрейкър май бяха :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 15 Ное 2011, 23:16

ms написа:
"Вида на фара" никак НЕ Е разтегливо понятие за съжаление...

Точно.
По фаровете има буквени означения за какви крушки са направени. На моята кола, която е с Hella, но не е BMW ги има.

Тези за халогенни крушки са означени с :
HR / HC / HCR
А тези с ксенонче с:
DC / DR / DCR

Можете да си ги огледате за такива надписчета, би трябвало всеки фар да ги има някъде по него.

B Fog lamp
C Low (dip) beam headlamp, tungsten filament
R High (main) beam headlamp or driving lamp, tungsten filament
CR Low/high (dip/main) beam headlamp, tungsten filament
HC Low (dip) beam headlamp, halogen
HR High (main) beam headlamp or driving lamp, halogen
HCR Low/high (dip/main) beam headlamp, halogen
DC Low (dip) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon)
DR High (main) beam headlamp or driving lamp, gas discharge (HID Xenon)
DCR Low/high (dip/main) beam headlamp, gas discharge (HID Xenon)
A Front position lamp ("parking lamp", "city light", "sidelight")
RL Daytime Running Lamp ("DRL")
PL Plastic lens (may occur with any of above markings)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Ное 2011, 2:18

Преди точно 20-минути ме спряха КАТ,единя полицаи отиде в астрата да прави справка и с другия се заговорихме за БМВ-та.. Отначалото човека разправяше как некав негов приятел се прее*ал с няк'во Е46,та реших да го питам за тия ксенони и т.н а човека ми каза че от мене чува за такова нещо и аз така --> :shock: Даже пита другия дали знае за такава акция и оня вика "Абе ти луд ли си" :shock: А като му казах за тоя уред за меренето на фаровете ме погледна много странно все едно му говорех на албански.. :mhihi: Или тия бяха не информирани или всичко е с цел "сплашване" ? ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Ное 2011, 2:24

вие се насрахте с тоя ксенон. КАТ ще разберат от вас, че трябва да правят проверки...
Последна промяна b00st на 16 Ное 2011, 16:43, променена общо 1 път

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Ное 2011, 7:50

zBoost написа:вие се насрахте с тоя ксенон. кат ще разберат от вас, че трябва да правят проверки...

К'во неразбра................................ ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 16 Ное 2011, 8:50

Тоя ксенон ще се окаже като зимните гуми преди години, където масово се тръбеше по медиите, че ще се пишат актове през зимния сезон за каране с летни гуми. А накрая какво се оказа - партенка :mhihi:
Последна промяна saleen на 16 Ное 2011, 16:50, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Ное 2011, 16:48

Според мен няма сила, дето да накара хората с ксенонови рефлекторни фарове, да си сложат нормалните ламБи. Уточнявам, рефлекторни фарове, които не са за ксенонова крушка. Както и тия, дето карат с два фара и един халоген, единия фар габарит, другия къси, нерегулуирани и т.н. всевъзможни комбинации. Просто няма такава сила. Родната полициа може всичко друго, но не и да наложи някакви правила. Казвам го с голямо съжаление.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от narf » 16 Ное 2011, 18:05

Все още не.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 26 Ное 2011, 13:31

Elesar74 написа:Според мен няма сила, дето да накара хората с ксенонови рефлекторни фарове, да си сложат нормалните ламБи. Уточнявам, рефлекторни фарове, които не са за ксенонова крушка. Както и тия, дето карат с два фара и един халоген, единия фар габарит, другия къси, нерегулуирани и т.н. всевъзможни комбинации. Просто няма такава сила. Родната полициа може всичко друго, но не и да наложи някакви правила. Казвам го с голямо съжаление.

Tочно , няма ли кардинални решения и строги глоби и наказания :conf: Тури му 1000лв глоба за тея ксенони и ще има управия ама няма кой да го вземе на сериозно. В Европа спират от движение за тея фарове.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата