GPS
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: GPS
Айде не го хвалете толкова тоя Гармин, щото у моето село няма ни една улица в неговата карта(последната), а Ovi Maps ме заведе до номера на къщата ни. Дал съм му адреса на моя блок като Home, води ме три номера(почти 50 m.) по настрани, винаги. Скоро пробвах с блока на нашите, в друг квартал няма да ви казвам къде ме заби, добре че знам къде отивам. И това в града. Primo-то е къде къде по-добро и по-точно, т'ва за Гармин-а е стара слава мисля аз. Имам навигация в колата, имам у телефона - две, имам и китайска, от тех сичките, Гармин-а най не става. То у София и баба знае, ама провинцията...
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
GPS
Всичко е въпрос на карта и за гармина мога да напиша същото обратно,как гармин е класи над примо.Винаги изкача някой и говори за него си и мнението му е закон...кое е това село непознато и коя версуя на картата На гармин и какъв гармин -телефонен?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Няма нужда да му обясняваш.
Има си форуми специално за такива неща и хората са обяснили кое и защо е по-добро.
Тепърва топлата вода няма да я откриваме.
Да сравняваш картите на Примото с Бг картата е леко глупаво
Дай повече подробности, коя карта ползваш на това яко Примо и Гармина, че да светнем хората колко са заблудени
Както го каза, винаги може да има разминаване, но за основните пътища всичко би му било полезно.
Но човека спомена и планини .. сигурно Примото има такава планинска информация ?
Има си форуми специално за такива неща и хората са обяснили кое и защо е по-добро.
Тепърва топлата вода няма да я откриваме.
Да сравняваш картите на Примото с Бг картата е леко глупаво

Дай повече подробности, коя карта ползваш на това яко Примо и Гармина, че да светнем хората колко са заблудени

Както го каза, винаги може да има разминаване, но за основните пътища всичко би му било полезно.
Но човека спомена и планини .. сигурно Примото има такава планинска информация ?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
За тия дето на могат да четат, последната карта за България да уточня, 2012 Q3, за Garmin. И пак за недоразбралите, Garmin XT версия 5.00.50 на Nokia N86. А Примо-то, с Navteq Q1, даже назад с материала.... Всеки сам си прави изводите. Само мога да добавя, мой приятел с Nuvi, пак нова карта, пак същия адрес (моя) и пак 50 м. у лево... И двамата се пулихме дружно. Нейсе. Какво значение има кое село? Как може да се хвалят, че били най-доброто за BG, а в това село да няма кьорава улица, не номер, а в Ovi-то да я има с търсения номер? Съжелявам, че Ovi-то няма камери, честно. Как може да ме води в града, с указан номер на блок, който уж го има на картата(поне излиза че го има) и да ме забива в трета глуха, дори на жената показах и й викам, гледай сега де иска да ме заведе тоя Гармин. Аз на очите си ли ще вярвам или на форумни приказки? А вие, дето ме съветвате да чета форуми, питайте у покета-а за покритието на Гармин и на Navteq, спец. за България. Незнам кой не е чел скоро.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
GPS
Кажи адреса на селото за да се убедим и ние 
Изписа ферман може да си прав но даваш едно село за пример,за да няма празни форумни приказки нека да пробваме и ние с неточните устройства и край на цапаниците

Изписа ферман може да си прав но даваш едно село за пример,за да няма празни форумни приказки нека да пробваме и ние с неточните устройства и край на цапаниците
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Виж сега пич.
Никой няма да ти каже, че картата на БГ е перфектна и идеална на 100 % или ще е бая луд да го направи.
Ама да те питам, разглеждал ли си 2те карти в мапсорс ?
Навтекската карта се използва и от Гармин, ако не знаеш.
И последната на Европа предполагам ще е с покритието на К1 , в предните им 2 версии бяха еднакви.
Отделно е бая бедна спрямо геотрейдската и много улици и блокове не са сихнронизирани още(преди време обяснявах на един друг такъв като теб с нагледен материал даже
)
Това Ови, ако беше толко добро, хората отдавна да бяха спрели да си купуват нувита
Хубаво го четеш покета, но си има една темичка там .. вземи разгледай я .. виж какво пишат хората дето наистина разбират и с това се занимават.
Гарминския софт е най-смотан .. поне за мен де, бъговете са му доста .... факт !
Но картата им няма кой да я бие за момента като цялостно покритие и екстри в нея.
Така, че какво се опитваш да ни убедиш ?
Да си сложим Иго за да имаме твоето село ?
Или да си ползваме Ови ...
Не ме карай да се смея
Явно си прочел нещо в ония форум и си го верваш само ти .. поне не пълни на хората главите с глупости.
И там го бяха написали и аз ще ти го кажа .. може би перфектния вариант е Иго с карта на геотрейд .. ама едва ли ще го доживеем това
п.п. така и не ми каза какво правим като идем на планина ?
хубаво си ни натякваш само за твоето село .. ама то в БГ има мнооого села, ако вземем да ги сравняваме , съм убеден, че бая ще загубиш
Никой няма да ти каже, че картата на БГ е перфектна и идеална на 100 % или ще е бая луд да го направи.
И последната на Европа предполагам ще е с покритието на К1 , в предните им 2 версии бяха еднакви.
Отделно е бая бедна спрямо геотрейдската и много улици и блокове не са сихнронизирани още(преди време обяснявах на един друг такъв като теб с нагледен материал даже

Това Ови, ако беше толко добро, хората отдавна да бяха спрели да си купуват нувита
Хубаво го четеш покета, но си има една темичка там .. вземи разгледай я .. виж какво пишат хората дето наистина разбират и с това се занимават.
Гарминския софт е най-смотан .. поне за мен де, бъговете са му доста .... факт !
Но картата им няма кой да я бие за момента като цялостно покритие и екстри в нея.
Не ме карай да се смея

Явно си прочел нещо в ония форум и си го верваш само ти .. поне не пълни на хората главите с глупости.
И там го бяха написали и аз ще ти го кажа .. може би перфектния вариант е Иго с карта на геотрейд .. ама едва ли ще го доживеем това
хубаво си ни натякваш само за твоето село .. ама то в БГ има мнооого села, ако вземем да ги сравняваме , съм убеден, че бая ще загубиш
bam написа:Зависи колко пари ти се дават,че 2 ръка са си около 100+ лв и са модели на годинки.
Това е най-евтиното от новите модели и предполагам ще се поддържа доста време.
http://www.garmin.bg/?s=5&i=392
Иначе ако си запален планинар има и планински модели, но там цените са вече други.
п.п. иначе съм ходил с телефон(5800) в балкана и си е същото .. пътечки и хижи ги има.
Можеш ли да кажеш някой от планинските модели да видя какви са и колко са скъпи?
Този модел дето си показал влиза в бюджета и хубавото, че е нов

п.п. намерих ги колега, доста по скъпи са и мисля да мина с по евтиния варянт за сега

лелее по 800/1000 кинта са

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
bam написа:Виж сега пич.
Отделно е бая бедна спрямо геотрейдската и много улици и блокове не са сихнронизирани още(преди време обяснявах на един друг такъв като теб с нагледен материал даже)
Не ме карай да се смея

За съжаление картите на гармин за момента са много по-добри. Все пак се правят от българи, които на всичко отгоре влизат във форумите, четат коментари. Дори новата магистрала е вече нанесена със специална добавка към версията 2012 Q3a, както и редица неточности. Казвам " за съжаление" защото като програма гармин наистина е смотана, но в общия случай е в пъти по-точна и логична като маршрути от навтек. (ovi maps, примо и другите програми използващи техни карти)
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2