GPS

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: GPS

Мнение от Elesar74 » 25 Юли 2012, 20:14

Айде не го хвалете толкова тоя Гармин, щото у моето село няма ни една улица в неговата карта(последната), а Ovi Maps ме заведе до номера на къщата ни. Дал съм му адреса на моя блок като Home, води ме три номера(почти 50 m.) по настрани, винаги. Скоро пробвах с блока на нашите, в друг квартал няма да ви казвам къде ме заби, добре че знам къде отивам. И това в града. Primo-то е къде къде по-добро и по-точно, т'ва за Гармин-а е стара слава мисля аз. Имам навигация в колата, имам у телефона - две, имам и китайска, от тех сичките, Гармин-а най не става. То у София и баба знае, ама провинцията...
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

GPS

Мнение от Gqbriel » 25 Юли 2012, 21:28

Всичко е въпрос на карта и за гармина мога да напиша същото обратно,как гармин е класи над примо.Винаги изкача някой и говори за него си и мнението му е закон...кое е това село непознато и коя версуя на картата На гармин и какъв гармин -телефонен?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 25 Юли 2012, 21:38

Няма нужда да му обясняваш.
Има си форуми специално за такива неща и хората са обяснили кое и защо е по-добро.
Тепърва топлата вода няма да я откриваме.
Да сравняваш картите на Примото с Бг картата е леко глупаво ;)
Дай повече подробности, коя карта ползваш на това яко Примо и Гармина, че да светнем хората колко са заблудени :mhihi:
Както го каза, винаги може да има разминаване, но за основните пътища всичко би му било полезно.
Но човека спомена и планини .. сигурно Примото има такава планинска информация ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Юли 2012, 22:49

За тия дето на могат да четат, последната карта за България да уточня, 2012 Q3, за Garmin. И пак за недоразбралите, Garmin XT версия 5.00.50 на Nokia N86. А Примо-то, с Navteq Q1, даже назад с материала.... Всеки сам си прави изводите. Само мога да добавя, мой приятел с Nuvi, пак нова карта, пак същия адрес (моя) и пак 50 м. у лево... И двамата се пулихме дружно. Нейсе. Какво значение има кое село? Как може да се хвалят, че били най-доброто за BG, а в това село да няма кьорава улица, не номер, а в Ovi-то да я има с търсения номер? Съжелявам, че Ovi-то няма камери, честно. Как може да ме води в града, с указан номер на блок, който уж го има на картата(поне излиза че го има) и да ме забива в трета глуха, дори на жената показах и й викам, гледай сега де иска да ме заведе тоя Гармин. Аз на очите си ли ще вярвам или на форумни приказки? А вие, дето ме съветвате да чета форуми, питайте у покета-а за покритието на Гармин и на Navteq, спец. за България. Незнам кой не е чел скоро.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

GPS

Мнение от Gqbriel » 25 Юли 2012, 23:12

Кажи адреса на селото за да се убедим и ние ;)
Изписа ферман може да си прав но даваш едно село за пример,за да няма празни форумни приказки нека да пробваме и ние с неточните устройства и край на цапаниците
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 25 Юли 2012, 23:30

Виж сега пич.
Никой няма да ти каже, че картата на БГ е перфектна и идеална на 100 % или ще е бая луд да го направи.
Ама да те питам, разглеждал ли си 2те карти в мапсорс ?
Навтекската карта се използва и от Гармин, ако не знаеш.
И последната на Европа предполагам ще е с покритието на К1 , в предните им 2 версии бяха еднакви.
Отделно е бая бедна спрямо геотрейдската и много улици и блокове не са сихнронизирани още(преди време обяснявах на един друг такъв като теб с нагледен материал даже ;))
Това Ови, ако беше толко добро, хората отдавна да бяха спрели да си купуват нувита
Хубаво го четеш покета, но си има една темичка там .. вземи разгледай я .. виж какво пишат хората дето наистина разбират и с това се занимават.
Гарминския софт е най-смотан .. поне за мен де, бъговете са му доста .... факт !
Но картата им няма кой да я бие за момента като цялостно покритие и екстри в нея.
Така, че какво се опитваш да ни убедиш ?
Да си сложим Иго за да имаме твоето село ?
Или да си ползваме Ови ...
Не ме карай да се смея ;)
Явно си прочел нещо в ония форум и си го верваш само ти .. поне не пълни на хората главите с глупости.
И там го бяха написали и аз ще ти го кажа .. може би перфектния вариант е Иго с карта на геотрейд .. ама едва ли ще го доживеем това

п.п. така и не ми каза какво правим като идем на планина ?
хубаво си ни натякваш само за твоето село .. ама то в БГ има мнооого села, ако вземем да ги сравняваме , съм убеден, че бая ще загубиш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 26 Юли 2012, 1:19

bam написа:Зависи колко пари ти се дават,че 2 ръка са си около 100+ лв и са модели на годинки.
Това е най-евтиното от новите модели и предполагам ще се поддържа доста време.
http://www.garmin.bg/?s=5&i=392
Иначе ако си запален планинар има и планински модели, но там цените са вече други.

п.п. иначе съм ходил с телефон(5800) в балкана и си е същото .. пътечки и хижи ги има.

Можеш ли да кажеш някой от планинските модели да видя какви са и колко са скъпи?

Този модел дето си показал влиза в бюджета и хубавото, че е нов :yes:

п.п. намерих ги колега, доста по скъпи са и мисля да мина с по евтиния варянт за сега :yes:

лелее по 800/1000 кинта са :lol: но предполагам качеството е много добро и няма забиване или чупене.....
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 26 Юли 2012, 9:17

bam написа:Виж сега пич.
Никой няма да ти каже, че картата на БГ е перфектна и идеална на 100 % или ще е бая луд да го направи.
Ама да те питам, разглеждал ли си 2те карти в мапсорс ?
Навтекската карта се използва и от Гармин, ако не знаеш.
И последната на Европа предполагам ще е с покритието на К1 , в предните им 2 версии бяха еднакви.
Отделно е бая бедна спрямо геотрейдската и много улици и блокове не са сихнронизирани още(преди време обяснявах на един друг такъв като теб с нагледен материал даже ;))
Това Ови, ако беше толко добро, хората отдавна да бяха спрели да си купуват нувита
Хубаво го четеш покета, но си има една темичка там .. вземи разгледай я .. виж какво пишат хората дето наистина разбират и с това се занимават.
Гарминския софт е най-смотан .. поне за мен де, бъговете са му доста .... факт !
Но картата им няма кой да я бие за момента като цялостно покритие и екстри в нея.
Така, че какво се опитваш да ни убедиш ?
Да си сложим Иго за да имаме твоето село ?
Или да си ползваме Ови ...
Не ме карай да се смея ;)

Явно си прочел нещо в ония форум и си го верваш само ти .. поне не пълни на хората главите с глупости.
И там го бяха написали и аз ще ти го кажа .. може би перфектния вариант е Иго с карта на геотрейд .. ама едва ли ще го доживеем това

п.п. така и не ми каза какво правим като идем на планина ?
хубаво си ни натякваш само за твоето село .. ама то в БГ има мнооого села, ако вземем да ги сравняваме , съм убеден, че бая ще загубиш

:clap:

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Юли 2012, 9:32

За съжаление картите на гармин за момента са много по-добри. Все пак се правят от българи, които на всичко отгоре влизат във форумите, четат коментари. Дори новата магистрала е вече нанесена със специална добавка към версията 2012 Q3a, както и редица неточности. Казвам " за съжаление" защото като програма гармин наистина е смотана, но в общия случай е в пъти по-точна и логична като маршрути от навтек. (ovi maps, примо и другите програми използващи техни карти)

Предишна

Назад към Извън Темата