Дограма ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Дограма ?

Мнение от Penchev » 26 Юли 2012, 1:45

overclock написа:Петкамерна пвц Salamander с К стъкло. Нищо не бих променил и ако трябва сега да монтирам дограма 100% ще е същата. Мисля, че и фирмата изпълнител има голяма заслуга за това да остана доволен.

Тук мога да подкрепя на 100% казаното от колегата :yes:
Аз съм много изпатил новодомец , тъй като 3 години след като се нанесох в чисто ново жилище (ново строителство :censored: ) миналото лято изхвърлих абсолютно всичката дограма "де що имаше прозорец и врата" ! Причината беше ,че всичката се беше изкривила нереално , като на едната балконска врата долната част на крилото се беше огънало на бъчва толкова много навътре към стаята ,че се беше образувала близо 10 мм фуга (!) между крилото и касата и при затворена врата от балкона се виждаше паркета в стаята :evil: Апартамента ми е южно изложение , като има няколко прозореца западни.Понеже живея в полите на Витоша и тук атмосферните условия се менят с висока скорост -> докато грее слънце , огрява всичките прозорци и врати през половината или максимум на 2/3 от височината им а като залезе изведнъж бързо захладнява , а в по-голямата част от годината с изключение на лятото и директно застудява.За ветрове и бури няма какво да казвам , тук кварталите под самата Витоша планина са в друга климатична зона и условията са винаги различни от тези в града , така както са и далеч по-сурови.Когато един ден се прибрахме от почивка с жена ми и заварихме как 5 м2 от гипсовата мазилка на тавана във всекидневната беше увиснала и готова да се сгромоляса всеки момент , аз взех кардиналното решение ,че така и така ще правим ремонт на тавана , поне да разхвърляме апартамента и да сменим прозорците.Избор нямахме ,защото жена ми беше бременна , чакахме дете късната есен а с тази адска дограма предходната зима едва стигахме 21 градуса в апартамента -> стойност твърде ниска за нашите тела в къщи :lol: Речено сторено -> разместихме всички мебели , опаковахме всичко в найлони и дойдоха майстори както за тавана , така и за дограмата.Тук като казвам "дограмата" не искам да ви казвам колко време съм чел сайтове , форуми , мнения , разговори с фирми , разглеждане на всевъзможни продукти и по едно време почти се бях навил да търся дограма и монтаж директно от немска фирма (за мен във всяко едно отношение швейцарците са връх ,но при тях цените са главозамайващи и за внос и монтаж на такова чудо от швейцарци не можех и да си помисля).Всичко хубаво , но все пак попаднах на една фирма , които излязоха много коректни хора и които ми препоръчаха точния продукт за моите специфични изисквания и потребности след 2 часова среща в офиса им.За всичкия обем ми направиха 10% отстъпка и отделно ми подариха системи за микро вентилация+маняшки противозломен обков и висока серия дръжки.Спрях се на 8 см. дебел , 5 камерен ПеВеЦе профил "Стрийм лайн" на Саламандър. Остъкленията са тройни като най-външното стъкло е "4 сезона" , средното е бяло а вътрешното "К".Демонтираха турския боклук и монтираха момчетата всичко перфектно , работиха в пълен синхрон с майсторите за тавана + майстора по довършителните работи и всичко приключи много стегнато за нереално къс срок с точност до един ден така както го бях планувал (всички комшии и близки ми се смееха ,че правя кръчмарски сметки и един ремонт винаги продължава повече от заплануваното).Между гипсокартона и тавана сложих 50 мм дебела каменна вата за допълнителна изолация на тавана и помещението , дограмата изолира невероятно околната среда във всяко едно отношение и с бебето тази зима , когато ни трябваше постоянна , мека топлина в цялото жилище постигнахме 25 константни градуса от тавана до пода (хайде на пода не бяха 25 а 24 примерно, но това е пренебрежимо след като миналата зима духаше навсякъде и на ниво един метър над пода разликата беше вероятно над 3 градуса ).
При тази конфигурация профили + стъклопакети + монтаж и захващане с монтажни котви вместо дюбели продупчващи и прекъсващи термо моста , обещания коефициент на топлопренос на новите прозорци като за тухлена стена с 5 см външна изолация се оказаха абсолютно верни - колкото ми бяха топли стените , толкова бяха и стъклопакетите отвътре ! Такъв невероятен ефект се получи ,че зимата два пъти запалих камината , двата пъти трябваше да бягаме от всекидневната с бебето , защото от мощноста и запаса на камерата й в комбинация с тази изолираност на жилището във всекидневната термометъра подмина 34 (!) градуса , имах чувството ,че джапанките ми ставаха на дъвка а кожата по мебелите се разпъваше като тънък найлон :mhihi: Стана ми ясно ,че камината вече остава за красота тъй като е прекалено силна и почти няма вариант като си влезе в работен режим да прави под 30 градуса в стаята ... Външните стъкла са с повърхностна метализация и са буквално огледални , като по този начин отблъскват директните ултравиолетови слънчеви лъчи - в апартамента е по-хладно през лятото а през зимата пак тези стъкла в комбинация с "К" стъклата не позволяват топлината да заминава навън.Убедих се и че дебелата армировка в профилите е наистина страхотна и че самите профили са страхотно твърди и здрави,устойчиви на посукване след като в тези адски жеги и жарещо слънце върху част от прозорците те се отварят и затварят без никакви промени в начина на това , нито разлика в натиска върху дръжките при затваряне и заключване на прозорците и балконските врати.Обратния случай беше адския тест когато навън температурите паднаха около и под -20 градуса а вътре стигнах +34 градуса с помощта на камината и тази разрушителна разлика от невероятните 54 градуса от двете й страни на дограмата не я повредиха , нито изкривиха а тогава сериозно се притесних ,че ще стане голямата беля :!:
По моя препоръка първо един стар апартамент на наша позната се обзаведе с такава дограма а сега моя комшийка в същата сграда ще си смени цялата дограма на мезонета с абсолютно същата.Очаквам и други комшии да се присъединят към нашия "клуб" :mhihi: тъй като всички се чудиха зимата как може у нас да е толкова приятно топло а те не можеха да го постигнат с нищо , дори със същите камини като моята , някои дори с по-малки на площ и кубатура апартаменти ...

Продукта и качествата са наистина невероятни и на всеки с чисто сърце препоръчвам тази дограма :yes:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 26 Юли 2012, 10:54

Ето и малко инфо за стъклопакетите
КОЕФИЦИЕНТИ.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Юли 2012, 12:53

Не искам да изглежда като реклама ,но няма как таблицата с коефициентите на тези стъкла , които аз използвам да я кача за това ще си позволя да дам линк към сайта им по простата причина ,че стойностите , които даде колегата Venkata са различни -> http://pvc-salamander.com/styklopaketi.php

Като дойде време да се поръчват човек трябва да знае какво иска -> да му влиза топлина зимата през стъклата от слънцето а пък да се бори срещу този ефект лятото принудително с климатик , да му е тихо ли или ако живее високо и няма директен шум да не гони нисък шум от околната среда , да се бори всячески срещу вредното слънце , шум от околната среда и да пести целогодишно енергия ,дали апартамента има едновременно южно и северно изложение защото тогава стъклата от двете страни е редно да бъдат различни с различни характеристики и т.н. ...

Това е дълготрайна инвестиция и е редно да се премисли всичко внимателно а не да се взима решение ей така ... Аз много нещо изчетох предварително ,сам прецених какво ни е нужно и когато хората от фирмата ми дадоха същия съвет не се поколебах с поръчката.

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата