Хелий ...... в гумите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юли 2006, 9:32

Целта е да ИМАШ сцепление, не да си го губиш. Хелият в гумите ще компенсира част от теглото на колата, като по този начин ще загуби сцепление. Но в разни частни случай може да бъде полезно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Хунта » 26 Юли 2006, 9:39

Да дам мнение макарче не съм специалист.

- . Хелият е скъп. (предполагам)
- Преди време бяхме решили да вдигаме едно знаме с балони пълни с хелий. Оказа се, че за знаме което тежи 100-тина грама бяха нужни около 130 балона. С две думи Едва ли подемната сила на хелия е толкова голяма, че да окаже влияние върху колата.
- Не съм много наясно, но дали хелия не е запалим?

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юли 2006, 9:45

Хунта написа:Да дам мнение макарче не съм специалист.

- . Хелият е скъп. (предполагам)
- Преди време бяхме решили да вдигаме едно знаме с балони пълни с хелий. Оказа се, че за знаме което тежи 100-тина грама бяха нужни около 130 балона. С две думи Едва ли подемната сила на хелия е толкова голяма, че да окаже влияние върху колата.
- Не съм много наясно, но дали хелия не е запалим?

Не съм сигурен дали е скъп. Хелият не е лесно запалим, за разлика от водорода. И освен това, хелият в гумата, евентуално, ще се компресира. Но знам ли...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 26 Юли 2006, 9:47

Дали хелий дали азот при тех го има тва че наляганиата по трудно се променят. Или с въздух или с азот хелий особена разлика нема

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юли 2006, 9:55

Е те тия американци всеки път откриват топлата вода!!!!!
Много ясно, че въздуха има тегло и много ясно, че хелият и водорода като се натъпчат ще намалят теглото... то просто колко акъл трябва и колко 7ми клас образование за това?
Въпросът е дали тези промени ще окажат реално въздействие.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юли 2006, 10:10

Vra4anin написа:Да допълня: друго нещо което се оказа при топка напълнена с въздух и такава с хелий: с хелий, топката при изтрелване е с по-колеблива траектория, т.е. - лети по-нависоко, но същевременно пада на по-малко разтояние, защото няма силата да се "бори" със съпротивлението на въздуха, докато топката напълена с въздух лети на по-ниско, но по-далече (защото е по-тежка).

Пусни бойлера, бате... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

F = m.a

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 31 Юли 2006, 21:55

Бях прочел някъде,че хелий се използва в Ф1 при помпане на гуми.Но целта на помпането на гумата не с въздух,а с азот или други инертни газове е запазване на горе долу константно налягане в гумата.Иначе е вярно че теглото на колелото оказва влияние на вървеж,но тука по-скоро се търси снижаване на теглото посредством супер леки материали като магнезий и берилий(само в Ф1,че е ужасно скъп)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 31 Юли 2006, 21:57

OPASNO LUD написа:Бях прочел някъде,че хелий се използва в Ф1 при помпане на гуми.Но целта на помпането на гумата не с въздух,а с азот или други инертни газове е запазване на горе долу константно налягане в гумата.Иначе е вярно че теглото на колелото оказва влияние на вървеж,но тука по-скоро се търси снижаване на теглото посредством супер леки материали като магнезий и берилий(само в Ф1,че е ужасно скъп)

За Ф1 има един малко по-различен газ,пак е хелии но с някакви други параметри(ако мога така да го кажа) имам една брошурка,ако я намеря ще я сканирам и кача тук.
Изображение

Назад към Извън Темата