Хелий ...... в гумите
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Да дам мнение макарче не съм специалист.
- . Хелият е скъп. (предполагам)
- Преди време бяхме решили да вдигаме едно знаме с балони пълни с хелий. Оказа се, че за знаме което тежи 100-тина грама бяха нужни около 130 балона. С две думи Едва ли подемната сила на хелия е толкова голяма, че да окаже влияние върху колата.
- Не съм много наясно, но дали хелия не е запалим?
- Преди време бяхме решили да вдигаме едно знаме с балони пълни с хелий. Оказа се, че за знаме което тежи 100-тина грама бяха нужни около 130 балона. С две думи Едва ли подемната сила на хелия е толкова голяма, че да окаже влияние върху колата.
Хунта написа:Да дам мнение макарче не съм специалист.
Не съм сигурен дали е скъп. Хелият не е лесно запалим, за разлика от водорода. И освен това, хелият в гумата, евентуално, ще се компресира. Но знам ли...
- pantata
- младши ентусиаст
-
Дали хелий дали азот при тех го има тва че наляганиата по трудно се променят. Или с въздух или с азот хелий особена разлика нема
Vra4anin написа:Да допълня: друго нещо което се оказа при топка напълнена с въздух и такава с хелий: с хелий, топката при изтрелване е с по-колеблива траектория, т.е. - лети по-нависоко, но същевременно пада на по-малко разтояние, защото няма силата да се "бори" със съпротивлението на въздуха, докато топката напълена с въздух лети на по-ниско, но по-далече (защото е по-тежка).
Пусни бойлера, бате...

F = m.a
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Бях прочел някъде,че хелий се използва в Ф1 при помпане на гуми.Но целта на помпането на гумата не с въздух,а с азот или други инертни газове е запазване на горе долу константно налягане в гумата.Иначе е вярно че теглото на колелото оказва влияние на вървеж,но тука по-скоро се търси снижаване на теглото посредством супер леки материали като магнезий и берилий(само в Ф1,че е ужасно скъп)
OPASNO LUD написа:Бях прочел някъде,че хелий се използва в Ф1 при помпане на гуми.Но целта на помпането на гумата не с въздух,а с азот или други инертни газове е запазване на горе долу константно налягане в гумата.Иначе е вярно че теглото на колелото оказва влияние на вървеж,но тука по-скоро се търси снижаване на теглото посредством супер леки материали като магнезий и берилий(само в Ф1,че е ужасно скъп)
За Ф1 има един малко по-различен газ,пак е хелии но с някакви други параметри(ако мога така да го кажа) имам една брошурка,ако я намеря ще я сканирам и кача тук.
8 мнения
• Страница 1 от 1