Лепене на златен ланец

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Лепене на златен ланец

Мнение от zigo » 29 Мар 2013, 23:32

Колеги препоръчаите някой които може да ми свърши работа добре. На 1-2 звена ланеца се е спукал, от магазина в които го закупихме, ме пратиха при техен маистор тъи като ланеца имал нещо като гаранция, обаче така го направиха че пак е на същото дередже, и предпочитам да си платя и да стане както трябва но не знам къде ? Става въпрос за София.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Лепене на златен ланец

Мнение от bum_bum » 29 Мар 2013, 23:37

:shock: как тъй се пука ланец

Според мен го върни ако може, явно не е много читав.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 29 Мар 2013, 23:45

имах същия проблем даже си изгубих едно звено от него, занеси го на златар арменец не българин или какъвто да е тия са факири със златото и разбират много. Каква ти е плетката? Да не си взел от тия кухите дето само изглежда голям ама е като кашкавал, че те са пълни лайна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Мар 2013, 0:10

bum_bum написа::shock: как тъй се пука ланец

Е как тъй, златото по принцип е мек метал, ама като е във сплав с всевъзможни фъшкии дето да го докарат на вид ама не и на качество става. Често се получава и като е използвано злато от стар претопен елемент и при топенето и отливката има замърсявания.
Но аз принципно не съм златар, просто се интересувам от материали.

Та по въпроса на колегата, незнам с това лепене какво може да се постигне, по принцип не трябва ли да се запои по някакъв начин? Иначе по метода на ВИГ заваряването(аргон) може а се завари всеки метал, ама едва ли някой ше се пробва на злато :mhihi: :mhihi:

Най-добре ако мож го върни...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zigo » 30 Мар 2013, 0:18

BMW_RIDER написа:
bum_bum написа::shock: как тъй се пука ланец

Е как тъй, златото по принцип е мек метал, ама като е във сплав с всевъзможни фъшкии дето да го докарат на вид ама не и на качество става. Често се получава и като е използвано злато от стар претопен елемент и при топенето и отливката има замърсявания.
Но аз принципно не съм златар, просто се интересувам от материали.

Та по въпроса на колегата, незнам с това лепене какво може да се постигне, по принцип не трябва ли да се запои по някакъв начин? Иначе по метода на ВИГ заваряването(аргон) може а се завари всеки метал, ама едва ли някой ше се пробва на злато :mhihi: :mhihi:

Най-добре ако мож го върни...

Е това е проблема, че е купуван миналата година и вече свирено ... В нета съм намирал места дето ги оправят, но искам някъде на сигурно, тъи че ако някои има сигурен човек да казва
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2013, 0:32

Ако имаш документ за покупката гар. срок е 3 години, тъй че с право можеш да им го върнеш да си го лепят, заваряват или квото искат там да си го правят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 30 Мар 2013, 1:27

Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но имам един въпрос свързан със златото.След обработка медицнското злато може ли визуално да се различи от турското дето го продават по нашите бижутерии ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 30 Мар 2013, 2:50

PaCk0o написа:имах същия проблем даже си изгубих едно звено от него, занеси го на златар арменец не българин или какъвто да е тия са факири със златото и разбират много. Каква ти е плетката? Да не си взел от тия кухите дето само изглежда голям ама е като кашкавал, че те са пълни лайна.

Аз съм арменец колега,и потвърждавам думите му !! Занеси го на сънародник,ще останеш доволен :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zigo » 30 Мар 2013, 22:45

Приятели, аз за това пуснах темата, защото не знам къде да отида, и ако познавате някой който работи добре да ме насочите :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 31 Мар 2013, 0:28

младост 1 на пазара с метрото. човека си разбира.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Назад към Извън Темата