Лепене на златен ланец
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Лепене на златен ланец
Колеги препоръчаите някой които може да ми свърши работа добре. На 1-2 звена ланеца се е спукал, от магазина в които го закупихме, ме пратиха при техен маистор тъи като ланеца имал нещо като гаранция, обаче така го направиха че пак е на същото дередже, и предпочитам да си платя и да стане както трябва но не знам къде ? Става въпрос за София.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Лепене на златен ланец

Според мен го върни ако може, явно не е много читав.
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
имах същия проблем даже си изгубих едно звено от него, занеси го на златар арменец не българин или какъвто да е тия са факири със златото и разбират много. Каква ти е плетката? Да не си взел от тия кухите дето само изглежда голям ама е като кашкавал, че те са пълни лайна.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bum_bum написа::shock: как тъй се пука ланец
Е как тъй, златото по принцип е мек метал, ама като е във сплав с всевъзможни фъшкии дето да го докарат на вид ама не и на качество става. Често се получава и като е използвано злато от стар претопен елемент и при топенето и отливката има замърсявания.
Но аз принципно не съм златар, просто се интересувам от материали.
Та по въпроса на колегата, незнам с това лепене какво може да се постигне, по принцип не трябва ли да се запои по някакъв начин? Иначе по метода на ВИГ заваряването(аргон) може а се завари всеки метал, ама едва ли някой ше се пробва на злато

Най-добре ако мож го върни...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- zigo
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:bum_bum написа::shock: как тъй се пука ланец
Е как тъй, златото по принцип е мек метал, ама като е във сплав с всевъзможни фъшкии дето да го докарат на вид ама не и на качество става. Често се получава и като е използвано злато от стар претопен елемент и при топенето и отливката има замърсявания.
Но аз принципно не съм златар, просто се интересувам от материали.
Та по въпроса на колегата, незнам с това лепене какво може да се постигне, по принцип не трябва ли да се запои по някакъв начин? Иначе по метода на ВИГ заваряването(аргон) може а се завари всеки метал, ама едва ли някой ше се пробва на злато![]()
Най-добре ако мож го върни...
Е това е проблема, че е купуван миналата година и вече свирено ... В нета съм намирал места дето ги оправят, но искам някъде на сигурно, тъи че ако някои има сигурен човек да казва

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако имаш документ за покупката гар. срок е 3 години, тъй че с право можеш да им го върнеш да си го лепят, заваряват или квото искат там да си го правят.
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но имам един въпрос свързан със златото.След обработка медицнското злато може ли визуално да се различи от турското дето го продават по нашите бижутерии ?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
PaCk0o написа:имах същия проблем даже си изгубих едно звено от него, занеси го на златар арменец не българин или какъвто да е тия са факири със златото и разбират много. Каква ти е плетката? Да не си взел от тия кухите дето само изглежда голям ама е като кашкавал, че те са пълни лайна.
Аз съм арменец колега,и потвърждавам думите му !! Занеси го на сънародник,ще останеш доволен

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- zigo
- младши ентусиаст
-
Приятели, аз за това пуснах темата, защото не знам къде да отида, и ако познавате някой който работи добре да ме насочите 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
младост 1 на пазара с метрото. човека си разбира.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
10 мнения
• Страница 1 от 1