"Счупена" флаш памет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: "Счупена" флаш памет

Мнение от vld » 31 Май 2013, 10:24

няма да стане нищо, миналата седмица и аз имах същата грижа с една PQI и нестана нищо от гореописаните неща, плюс че пробвах и два три специализирани софтуера за рековъри на дискове, както НР формат тул който до сега не ми е давал отказ да поправя преебани флаш памети.
Е явно тоя път просто паметта си е заминала.
Случи ми се след като я включих на един много разжлембен УСБ порт явно не е подал правилно напрежение на паметта.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Май 2013, 11:35

кофти работа са тия флашки, а да се скапе така изведнъж е доста гадно
Да използвам темата да попитам, каква може да е причината микро сд картите да искат формат след добавяне или премахване на файлове през четец за микро сд карти? Дали юсб порта е виновен, четеца или пък самия уиндос 7 ?
До сега винаги съм ги изваждал както ми падне и нищо не се е случвало, сега спецаиално натискам "Изхвърли" или там както беше и пак има проблеми?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 31 Май 2013, 11:44

Пробвай да я форматираш един път и виж дали ще продължи да иска същото. Случвало ми се е същото и с флашка и с карта. След формат обикновено спира да пита.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Май 2013, 11:55

© написа:кофти работа са тия флашки, а да се скапе така изведнъж е доста гадно
Да използвам темата да попитам, каква може да е причината микро сд картите да искат формат след добавяне или премахване на файлове през четец за микро сд карти? Дали юсб порта е виновен, четеца или пък самия уиндос 7 ?
До сега винаги съм ги изваждал както ми падне и нищо не се е случвало, сега спецаиално натискам "Изхвърли" или там както беше и пак има проблеми?

седмицата понякога прави тая мизерия,дори и с външни дискове (на мен така с диск 500 гигабайта),дори и да ти предложи,не се съгласявай а опитай "поправяне"

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Май 2013, 13:25

Форматирал съм ги много пъти вече :mhihi: Лошото е, че почти не останаха компютри под ХР и форматирането става все по-често.
А да държиш архиви на всяка карта на диска не е много приятно :kuku:
Е поне разбрах, че ако аз съм псувал карти по 16-32гб, то има и хора изгорели с по 500гб, всъщност това ми е доста трудно да си го помисля :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Май 2013, 14:58

Флашките са една марка - San Disk. Имат доживотна гаранция, или там колкото. Често казано никога не съм имал изгоряла тяхна памет.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 31 Май 2013, 17:41

San Disk имат един досаден софтуер, който се стартира при вкарване на флашката в компютъра и някои антивирусни го засичат като вирус. Имах една такава и така и не успях да го махна и да си ползвам целия капацитет на флашката.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата