Съвет за дипломна работа - турбо с променлива геометрия
Модератор: Общи модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Съвет за дипломна работа - турбо с променлива геометрия
Трябва да правя дипломна работа. Мисля да ставам инжинерче
. Специалността ми е "Автоматика, информационна и управляваща техника".
Идеята ми е да направя проект за смяна на обикновено турбо с такова с променлива геометрия и съответно управлението му.
Нуждая се от съвети от по-знаещите от мен.
Попринцип мисля да направя 318тдс с турбо от 320д е46.
Проблема е че е46-цата се управлява с вакум.
От къде бих могъл да взема вакум от тдс-а и съответно от къде идва вакума при е46.
Освен това не ми е ясно според какви стойности се управлява турбината - от дебита на изгорелите газове или от оборотите на автомобила, или може би от нещо друго.
Според вас възможна ли е тази гимнастика и ако е ще съм благодарен на всякаква информация и съвети от вас.
А ако нещата се получат обещавам да постна цялата дипломна тук.
PS. Този Pressure converter N1 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... o_charger/ какво представлява и на какъв принцип работи

Идеята ми е да направя проект за смяна на обикновено турбо с такова с променлива геометрия и съответно управлението му.
Нуждая се от съвети от по-знаещите от мен.
Попринцип мисля да направя 318тдс с турбо от 320д е46.
Проблема е че е46-цата се управлява с вакум.
От къде бих могъл да взема вакум от тдс-а и съответно от къде идва вакума при е46.
Освен това не ми е ясно според какви стойности се управлява турбината - от дебита на изгорелите газове или от оборотите на автомобила, или може би от нещо друго.
Според вас възможна ли е тази гимнастика и ако е ще съм благодарен на всякаква информация и съвети от вас.
А ако нещата се получат обещавам да постна цялата дипломна тук.
PS. Този Pressure converter N1 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... o_charger/ какво представлява и на какъв принцип работи
1 мнение
• Страница 1 от 1