Избор на Лаптоп до 1400 лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на Лаптоп до 1400 лв

Мнение от nov » 30 Окт 2014, 17:01

acer написа:
п.с не са инати за SSD, и на 15,000 оборота да е , ssd-то ти е флаш памет и е светкавична и доста по-сигурна ;) има 120гб на около 130лв и ако го поръчваш лаптопа от някои сайтове може да даприспаднат от харда.. aко се решиш на ssd да е самсунг, лидери са :)

Не се инатя, просто смятам тия 130 лева са излишни да ги давам при условие че дам 2300 за лаптоп.Самсунг не искам да ги чуя, за мен лично са уникални технологични боклуци с лъскава опаковка и екстри, останах като ...................., когато видях че на ДЕЛЛ-а ми хард диска е Самсунг, все си мислех, че като е Делл ще вкарат малко по-сериозни хардове поне като марка, но явно ниския клас си казва думата от пластмасата до вътрешните неща.Ако знаех че е Самсунг нямаше да го взема в ниаккъв случай този лаптоп.
Да не би Асуса в този ценови сегмент от 2к. нагоре да ползват и те Самсунг?
Последна промяна nov на 30 Окт 2014, 17:03, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Окт 2014, 17:03

Най-добре попитай това в сайта от който го купуваш, че ти е важно кой се обслужва по-бързо ;) макар че роговете се славят с тяхната здравина, оставиш ли геймъра без лаптоп чакай го после да се върне :mhihi:

едит:

моя SSD е 840 EVO 250гб на Samsung, не знам дали така е дошъл или от лаптоп.бг са го добавили, имат различни конфигурации, но при тях може на която марка искаш да ти сложат.
Иначе 130лв не са малко, но разликата м/ж старият ми лаптоп който беше пак i7 и този, но със ssd е около 10-12 секунди при зареждане на win 8.. също без ssd искаше още около 30-40 секунди като е заредил да тръгнат програмите skype, acrobat, да заработи в нормален ритъм.. избягвах да го изключвам щото общо чакаш над 1 мин.. тази разлика я има и при навигация в самият win.. браузване и т.н. аз лично виждам огромна разлика, ако не бързаш за никъде и си търпелив спести ги ;) или ако не си колекционер на филми и музика разкарай 1тб да ти приспаднат от цената и сложи 120гб /240 гб ссд, утре ще го ъпгрейднеш или ще си сложиш лан хард
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 30 Окт 2014, 17:15

Нека някой ме поправи ако греша...но доколкото знам Самсунг произвеждат 50% от матриците за ЛЕД и ЛСД за монитори и телевизори,тоест..може би и екрана ще ти бъде Самсунг ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Окт 2014, 17:29

Пинтев написа:Нека някой ме поправи ако греша...но доколкото знам Самсунг произвеждат 50% от матриците за ЛЕД и ЛСД за монитори и телевизори,тоест..може би и екрана ще ти бъде Самсунг ;)

Самсунг произвеждат почти всички компоненити-от дискове,до матриците на повечето лаптопи,чипове и тн.
Но както за вичко,и тука важи цената на устройството в което ще я сложат.
Ако е висок клас устройство,съответно най-качествените компоненти,ако е нисък клас,после ще се оплаквате че еди кой си производител направил кофти неща,ама има една приказка-"За пет лева петел,за пет лева кукурига"
Преди години правих(ремонтирах) монитори,имаше сони тринитрон тръба в кутия от сони тринитрон оригинално и беше по-скапан от делл кутия,а вътре всичко от сони и кинескопа сони тринитрон.
Едни и също от вътре,но се оказваше че дел са платили повече за техният дел тринитрон и бяха страхотни

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Окт 2014, 17:31

Екрана на големият рог е на ChiMei ;) добър е , но само в класа на TN

Аз лично бих избрал този модел http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... d_120gbssd
- 250лв по-евтин
- много по-добър екран с IPS матрица, а не отживелите TN..
- 4гб рам повече
- наличието на ssd + hdd
- видеокартата е с 4гб рам, G750 е с 2гб
- съвсем малко по-мощен процесор

единственият + на големият рог е че "тялото" е старо и доказано качествено и по-големият екран, а и наличието на cd-dvd ;)
също може би има по-добро охлаждане защото е по-голям, но G55 е също легендарна серия и едва ли са се провалили, изчакай ревю ако искаш него.

п.с прикачвам снимка за сравнение TN матрица вляво срещу IPS вдясно :lol: разбира се от TN до TN и от IPS до IPS има разлика, но като цяло и най-лошата ips е доста по-добра от tn, цветовете са "живи".
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна acer на 30 Окт 2014, 18:10, променена общо 3 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 30 Окт 2014, 17:42

Samsung си продадоха подразделението за "нормални" твърди дискове на Seagate отдавна. В "прясна" техника вече не можеш да видиш такъв диск.
От друга страна Samsung 840EVO SSD в момента нямат аналог като цена/здравина/performance. Не се подлъгвай, че е калпава марката. Колегата ти говореше за SSD-то да ти е Samsung, не лаптопа.
И при 2к+ лева лаптоп SSD е задължителен. От много отдавна дисковете са тясното място в компютрите и какъвто и процесор/рам/видеокарта да наблъскаш, диска остава много бавен, от там машината постоянно се "мотка и влачи". От едно SSD можеш да получиш в пъти повече бързина (при нормална ежедневна работа) от какъвто и да е друг ъпгрейд.
Относно гаранциите...
Подобна гаранция на Dell NBD от друга марка няма да намериш в България. (не и за нормални пари) Да не говорим за международна.
При средния и по-ниския клас лаптопи, това е нещото, което ги отличава един от друг. На Toshiba "No matter what" "гаранцията" също не е лоша идея, макар, че всеки един лаптоп можеш да го застраховаш. На практика тази "гаранция" си е точно застраховка.
HP всичко преди EliteBook не искам да виждам/чувам, но това си е лично мнение изградено в последните 5-6 години...
Виж Latitude E6540, или който и да е друг Latitude, започващ с Е5xxx (среден клас), E6xxx (висок клас), E7xxx (висок клас ultrabook).
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 31 Окт 2014, 9:08

Принципно компютърната конфигурация работи със скороста на най-бавния компонент и при огромната преднина на SSD диска е много осезаема разликата за лаптопа, + 1 за SSD диск - не спестявайте точно от него.

Предишна

Назад към Извън Темата