Избор на Лаптоп до 1400 лв
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Избор на Лаптоп до 1400 лв
acer написа:
п.с не са инати за SSD, и на 15,000 оборота да е , ssd-то ти е флаш памет и е светкавична и доста по-сигурнаима 120гб на около 130лв и ако го поръчваш лаптопа от някои сайтове може да даприспаднат от харда.. aко се решиш на ssd да е самсунг, лидери са
Не се инатя, просто смятам тия 130 лева са излишни да ги давам при условие че дам 2300 за лаптоп.Самсунг не искам да ги чуя, за мен лично са уникални технологични боклуци с лъскава опаковка и екстри, останах като ...................., когато видях че на ДЕЛЛ-а ми хард диска е Самсунг, все си мислех, че като е Делл ще вкарат малко по-сериозни хардове поне като марка, но явно ниския клас си казва думата от пластмасата до вътрешните неща.Ако знаех че е Самсунг нямаше да го взема в ниаккъв случай този лаптоп.
Да не би Асуса в този ценови сегмент от 2к. нагоре да ползват и те Самсунг?
Последна промяна nov на 30 Окт 2014, 17:03, променена общо 1 път
Най-добре попитай това в сайта от който го купуваш, че ти е важно кой се обслужва по-бързо
макар че роговете се славят с тяхната здравина, оставиш ли геймъра без лаптоп чакай го после да се върне 
едит:
моя SSD е 840 EVO 250гб на Samsung, не знам дали така е дошъл или от лаптоп.бг са го добавили, имат различни конфигурации, но при тях може на която марка искаш да ти сложат.
Иначе 130лв не са малко, но разликата м/ж старият ми лаптоп който беше пак i7 и този, но със ssd е около 10-12 секунди при зареждане на win 8.. също без ssd искаше още около 30-40 секунди като е заредил да тръгнат програмите skype, acrobat, да заработи в нормален ритъм.. избягвах да го изключвам щото общо чакаш над 1 мин.. тази разлика я има и при навигация в самият win.. браузване и т.н. аз лично виждам огромна разлика, ако не бързаш за никъде и си търпелив спести ги
или ако не си колекционер на филми и музика разкарай 1тб да ти приспаднат от цената и сложи 120гб /240 гб ссд, утре ще го ъпгрейднеш или ще си сложиш лан хард

едит:
моя SSD е 840 EVO 250гб на Samsung, не знам дали така е дошъл или от лаптоп.бг са го добавили, имат различни конфигурации, но при тях може на която марка искаш да ти сложат.
Иначе 130лв не са малко, но разликата м/ж старият ми лаптоп който беше пак i7 и този, но със ssd е около 10-12 секунди при зареждане на win 8.. също без ssd искаше още около 30-40 секунди като е заредил да тръгнат програмите skype, acrobat, да заработи в нормален ритъм.. избягвах да го изключвам щото общо чакаш над 1 мин.. тази разлика я има и при навигация в самият win.. браузване и т.н. аз лично виждам огромна разлика, ако не бързаш за никъде и си търпелив спести ги

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Нека някой ме поправи ако греша...но доколкото знам Самсунг произвеждат 50% от матриците за ЛЕД и ЛСД за монитори и телевизори,тоест..може би и екрана ще ти бъде Самсунг 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Пинтев написа:Нека някой ме поправи ако греша...но доколкото знам Самсунг произвеждат 50% от матриците за ЛЕД и ЛСД за монитори и телевизори,тоест..може би и екрана ще ти бъде Самсунг
Самсунг произвеждат почти всички компоненити-от дискове,до матриците на повечето лаптопи,чипове и тн.
Но както за вичко,и тука важи цената на устройството в което ще я сложат.
Ако е висок клас устройство,съответно най-качествените компоненти,ако е нисък клас,после ще се оплаквате че еди кой си производител направил кофти неща,ама има една приказка-"За пет лева петел,за пет лева кукурига"
Преди години правих(ремонтирах) монитори,имаше сони тринитрон тръба в кутия от сони тринитрон оригинално и беше по-скапан от делл кутия,а вътре всичко от сони и кинескопа сони тринитрон.
Едни и също от вътре,но се оказваше че дел са платили повече за техният дел тринитрон и бяха страхотни
Екрана на големият рог е на ChiMei
добър е , но само в класа на TN
Аз лично бих избрал този модел http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... d_120gbssd
- 250лв по-евтин
- много по-добър екран с IPS матрица, а не отживелите TN..
- 4гб рам повече
- наличието на ssd + hdd
- видеокартата е с 4гб рам, G750 е с 2гб
- съвсем малко по-мощен процесор
единственият + на големият рог е че "тялото" е старо и доказано качествено и по-големият екран, а и наличието на cd-dvd
също може би има по-добро охлаждане защото е по-голям, но G55 е също легендарна серия и едва ли са се провалили, изчакай ревю ако искаш него.
п.с прикачвам снимка за сравнение TN матрица вляво срещу IPS вдясно
разбира се от TN до TN и от IPS до IPS има разлика, но като цяло и най-лошата ips е доста по-добра от tn, цветовете са "живи".

Аз лично бих избрал този модел http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... d_120gbssd
- 250лв по-евтин
- много по-добър екран с IPS матрица, а не отживелите TN..
- 4гб рам повече
- наличието на ssd + hdd
- видеокартата е с 4гб рам, G750 е с 2гб
- съвсем малко по-мощен процесор
единственият + на големият рог е че "тялото" е старо и доказано качествено и по-големият екран, а и наличието на cd-dvd

също може би има по-добро охлаждане защото е по-голям, но G55 е също легендарна серия и едва ли са се провалили, изчакай ревю ако искаш него.
п.с прикачвам снимка за сравнение TN матрица вляво срещу IPS вдясно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна acer на 30 Окт 2014, 18:10, променена общо 3 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Samsung си продадоха подразделението за "нормални" твърди дискове на Seagate отдавна. В "прясна" техника вече не можеш да видиш такъв диск.
От друга страна Samsung 840EVO SSD в момента нямат аналог като цена/здравина/performance. Не се подлъгвай, че е калпава марката. Колегата ти говореше за SSD-то да ти е Samsung, не лаптопа.
И при 2к+ лева лаптоп SSD е задължителен. От много отдавна дисковете са тясното място в компютрите и какъвто и процесор/рам/видеокарта да наблъскаш, диска остава много бавен, от там машината постоянно се "мотка и влачи". От едно SSD можеш да получиш в пъти повече бързина (при нормална ежедневна работа) от какъвто и да е друг ъпгрейд.
Относно гаранциите...
Подобна гаранция на Dell NBD от друга марка няма да намериш в България. (не и за нормални пари) Да не говорим за международна.
При средния и по-ниския клас лаптопи, това е нещото, което ги отличава един от друг. На Toshiba "No matter what" "гаранцията" също не е лоша идея, макар, че всеки един лаптоп можеш да го застраховаш. На практика тази "гаранция" си е точно застраховка.
HP всичко преди EliteBook не искам да виждам/чувам, но това си е лично мнение изградено в последните 5-6 години...
Виж Latitude E6540, или който и да е друг Latitude, започващ с Е5xxx (среден клас), E6xxx (висок клас), E7xxx (висок клас ultrabook).
От друга страна Samsung 840EVO SSD в момента нямат аналог като цена/здравина/performance. Не се подлъгвай, че е калпава марката. Колегата ти говореше за SSD-то да ти е Samsung, не лаптопа.
И при 2к+ лева лаптоп SSD е задължителен. От много отдавна дисковете са тясното място в компютрите и какъвто и процесор/рам/видеокарта да наблъскаш, диска остава много бавен, от там машината постоянно се "мотка и влачи". От едно SSD можеш да получиш в пъти повече бързина (при нормална ежедневна работа) от какъвто и да е друг ъпгрейд.
Относно гаранциите...
Подобна гаранция на Dell NBD от друга марка няма да намериш в България. (не и за нормални пари) Да не говорим за международна.
При средния и по-ниския клас лаптопи, това е нещото, което ги отличава един от друг. На Toshiba "No matter what" "гаранцията" също не е лоша идея, макар, че всеки един лаптоп можеш да го застраховаш. На практика тази "гаранция" си е точно застраховка.
HP всичко преди EliteBook не искам да виждам/чувам, но това си е лично мнение изградено в последните 5-6 години...
Виж Latitude E6540, или който и да е друг Latitude, започващ с Е5xxx (среден клас), E6xxx (висок клас), E7xxx (висок клас ultrabook).
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Принципно компютърната конфигурация работи със скороста на най-бавния компонент и при огромната преднина на SSD диска е много осезаема разликата за лаптопа, + 1 за SSD диск - не спестявайте точно от него.
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4