Добавка за бензин + стар горивен филтър?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Добавка за бензин + стар горивен филтър?
Искам да си сипя една добавка на Радекс за чистене на клапани, нагари и тн., но ми казаха, че е най-добре да слагам добавки в горивото само след смяна на горивният филтър, тъй като тя щяла да изкара боклуците, които са се насабрали в него и да отидат в двигателя? Има ли такава опасност или да си я сипвам смело? 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Добавка за бензин + стар горивен филтър?
Такива добавки се слагат непосредствено преди да сменяш маслото,защото дори минимални следи от тях,попаднали в маслото,го съсипват!За филтъра не знам!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mit-kong написа:Искам да си сипя една добавка на Радекс за чистене на клапани, нагари и тн., но ми казаха, че е най-добре да слагам добавки в горивото само след смяна на горивният филтър, тъй като тя щяла да изкара боклуците, които са се насабрали в него и да отидат в двигателя? Има ли такава опасност или да си я сипвам смело?
Бих добавил и утайката от резервоара- ето какво има само под помпата, ако се умножи по цялата площ на дъното на резервоара+ наличното във филтъра... Лесно разбираемо и защо колкото е по-добра една добавка, толкова по-лошо ще стане. По принцип алгоритъма за използване на почистващи добавки е да се почисти резервоара, смени филтъра и тогава се слага добавката- вече може и регулярно.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
dr.peshev написа:Такива добавки се слагат непосредствено преди да сменяш маслото,защото дори минимални следи от тях,попаднали в маслото,го съсипват!За филтъра не знам!
+1

4 мнения
• Страница 1 от 1