Добавка за бензин + стар горивен филтър?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Добавка за бензин + стар горивен филтър?

Мнение от mit-kong » 22 Ное 2015, 10:23

Искам да си сипя една добавка на Радекс за чистене на клапани, нагари и тн., но ми казаха, че е най-добре да слагам добавки в горивото само след смяна на горивният филтър, тъй като тя щяла да изкара боклуците, които са се насабрали в него и да отидат в двигателя? Има ли такава опасност или да си я сипвам смело? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Добавка за бензин + стар горивен филтър?

Мнение от dr.peshev » 22 Ное 2015, 10:41

Такива добавки се слагат непосредствено преди да сменяш маслото,защото дори минимални следи от тях,попаднали в маслото,го съсипват!За филтъра не знам!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Ное 2015, 15:10

mit-kong написа:Искам да си сипя една добавка на Радекс за чистене на клапани, нагари и тн., но ми казаха, че е най-добре да слагам добавки в горивото само след смяна на горивният филтър, тъй като тя щяла да изкара боклуците, които са се насабрали в него и да отидат в двигателя? Има ли такава опасност или да си я сипвам смело? :dunno:

Бих добавил и утайката от резервоара- ето какво има само под помпата, ако се умножи по цялата площ на дъното на резервоара+ наличното във филтъра... Лесно разбираемо и защо колкото е по-добра една добавка, толкова по-лошо ще стане. По принцип алгоритъма за използване на почистващи добавки е да се почисти резервоара, смени филтъра и тогава се слага добавката- вече може и регулярно.

Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 22 Ное 2015, 15:24

dr.peshev написа:Такива добавки се слагат непосредствено преди да сменяш маслото,защото дори минимални следи от тях,попаднали в маслото,го съсипват!За филтъра не знам!

+1 :yes: така също употребата да добавки трябва да е свързана с интензивно шофиране и използване на автомобила.

Назад към Извън Темата