Ремонт на спукани стъкла
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Ремонт на спукани стъкла
Здравейте,
От доста време на сам забелязвам се предлага услуга по ремонт на спукани стъкла,люспи, драскотини.
Предполагам има колеги между нас на които се е налагало да се отремонтира някоя люспа което в голяма степан е по-добрия вариант от смяна на цяло стъкло.
Ще се радвам тези от вас които са ползвали такава услуга да споделят впечатления след ремонта, къде може да ползваме услугата и къде не.
темата е инциирана от това,че ми се налага да оправя 2 много малки люспи на предно стъкло, поради което се опитавам да се ориентирам към правилния сервиз.
От доста време на сам забелязвам се предлага услуга по ремонт на спукани стъкла,люспи, драскотини.
Предполагам има колеги между нас на които се е налагало да се отремонтира някоя люспа което в голяма степан е по-добрия вариант от смяна на цяло стъкло.
Ще се радвам тези от вас които са ползвали такава услуга да споделят впечатления след ремонта, къде може да ползваме услугата и къде не.
темата е инциирана от това,че ми се налага да оправя 2 много малки люспи на предно стъкло, поради което се опитавам да се ориентирам към правилния сервиз.
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
Re: Ремонт на спукани стъкла
Здравей колега,
когато взех колата имаше лека пукнатина(люспа) на предното стъкло. Карах няколко месеца така и нямах никакви проблеми. Позаинтересувах се и прочетох мнения, че може полицията да се заяде и да спре колата от движение или с течение на времето (особено зимата при температурни промени студено вън, топло вътре), пукнатината да се разшири и да се наложи смяна на стъклото. Затова реших да пробвам с ремонт ( потърсих нещо на близо и попаднах на http://spukanostaklo.com/). Резултатът е, че пукнатината малко се поскри (не се вижда толкова много, но пак се забелязва), стъклото е гладко, не се усеща на допир и за година и половина не се е променило положението. Цената беше около 20-30лв, а процедурата трае около 20-30 мин. Ако не си перфекционист или нямаш излишни пари е добро решение, според мен дори по-добро от китайско стъкло. Разбира се ново оригинално си е най-добре
когато взех колата имаше лека пукнатина(люспа) на предното стъкло. Карах няколко месеца така и нямах никакви проблеми. Позаинтересувах се и прочетох мнения, че може полицията да се заяде и да спре колата от движение или с течение на времето (особено зимата при температурни промени студено вън, топло вътре), пукнатината да се разшири и да се наложи смяна на стъклото. Затова реших да пробвам с ремонт ( потърсих нещо на близо и попаднах на http://spukanostaklo.com/). Резултатът е, че пукнатината малко се поскри (не се вижда толкова много, но пак се забелязва), стъклото е гладко, не се усеща на допир и за година и половина не се е променило положението. Цената беше около 20-30лв, а процедурата трае около 20-30 мин. Ако не си перфекционист или нямаш излишни пари е добро решение, според мен дори по-добро от китайско стъкло. Разбира се ново оригинално си е най-добре

ASC off -> FUN on
И аз съм ползвал услугите на колегата от линка няколко пъти. Идеята е веднага след появата на люспа да се залепи тиксо от горе за да не влиза мърсотията. В този случай става идеално и незабележимо. Ако люспата е стара и е влезнала вече мърсотията вътре, остава забележима след ремонта, но пък лепенето си заслужава така или иначе!
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Точно преди два дена ползвах услугите на едно момче в София. Доволен съм.цената е30лв.ако имаш интерес ще изпратя данни.
Ползвал съм услугите на колегата от спукано стъкло. За малки пресни люспи става, не е перфектно, но става трайно.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
От личен опит и разговори с хора от бая време в занаята - ако е спукано скоро няма проблем люспата/звездичката се скрива без никакви следи, но ако е от преди врдме и вече се е замърсило от трафик/чистачки/дъжд и т.н. няма как да стаме без да си личи.
Аз преди вфеме карах зад някакъв камион и от гумите му хвръкна камъче и ми направи звездичка на стъклото. Спрях веднага и покрих звездичката с изолирбанд - на следващия ден при стъкларя свалихме лепенката, почистихме внимателно с кореселин и спирт и после стана безупречно, с фенерче под какви ли не ъгли го светих -никакви следи.
Така и си я продадих няколко години по-късно колата.
Ако искаш координати на сервиз в софия - пиши ми 1 лс.
Аз преди вфеме карах зад някакъв камион и от гумите му хвръкна камъче и ми направи звездичка на стъклото. Спрях веднага и покрих звездичката с изолирбанд - на следващия ден при стъкларя свалихме лепенката, почистихме внимателно с кореселин и спирт и после стана безупречно, с фенерче под какви ли не ъгли го светих -никакви следи.
Така и си я продадих няколко години по-късно колата.
Ако искаш координати на сервиз в софия - пиши ми 1 лс.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Някои от тези фирми премахват ли следи по предното стъкло от камъчета или леки драскотини?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
С лепене на стъкла съм пробвал доста пъти, стъклото ще се спука след лепене, ама от друго камъче, на друго място.
Залепеното ще надживее стъклото. Това ако позволява лепене. Трябва да се види от стъклар какво е точно поражението и ако позволява се прави. Имам вече с години залепени стъкла, едното си стои все така, другото както казах се спука, ама на друго място и докато се наканя да го залепя, се разшири доволно от парното.
Сега чакам да сменя стъклото, но чакам поне април, да не е толкова студено и да стане както трябва, понеже нямам възможност колата ми да спи в сервиза и все нощуват вън след интервенция. Сменил съм вече няколко стъкла и още толкова съм залепил, заслужава си! 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
8 мнения
• Страница 1 от 1