Ремонт на спукани стъкла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Ремонт на спукани стъкла

Мнение от dblos » 27 Яну 2016, 11:34

Здравейте,

От доста време на сам забелязвам се предлага услуга по ремонт на спукани стъкла,люспи, драскотини.
Предполагам има колеги между нас на които се е налагало да се отремонтира някоя люспа което в голяма степан е по-добрия вариант от смяна на цяло стъкло.
Ще се радвам тези от вас които са ползвали такава услуга да споделят впечатления след ремонта, къде може да ползваме услугата и къде не.

темата е инциирана от това,че ми се налага да оправя 2 много малки люспи на предно стъкло, поради което се опитавам да се ориентирам към правилния сервиз.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Re: Ремонт на спукани стъкла

Мнение от shopa_bs » 27 Яну 2016, 12:51

Здравей колега,
когато взех колата имаше лека пукнатина(люспа) на предното стъкло. Карах няколко месеца така и нямах никакви проблеми. Позаинтересувах се и прочетох мнения, че може полицията да се заяде и да спре колата от движение или с течение на времето (особено зимата при температурни промени студено вън, топло вътре), пукнатината да се разшири и да се наложи смяна на стъклото. Затова реших да пробвам с ремонт ( потърсих нещо на близо и попаднах на http://spukanostaklo.com/). Резултатът е, че пукнатината малко се поскри (не се вижда толкова много, но пак се забелязва), стъклото е гладко, не се усеща на допир и за година и половина не се е променило положението. Цената беше около 20-30лв, а процедурата трае около 20-30 мин. Ако не си перфекционист или нямаш излишни пари е добро решение, според мен дори по-добро от китайско стъкло. Разбира се ново оригинално си е най-добре :)
ASC off -> FUN on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 27 Яну 2016, 13:17

И аз съм ползвал услугите на колегата от линка няколко пъти. Идеята е веднага след появата на люспа да се залепи тиксо от горе за да не влиза мърсотията. В този случай става идеално и незабележимо. Ако люспата е стара и е влезнала вече мърсотията вътре, остава забележима след ремонта, но пък лепенето си заслужава така или иначе!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 27 Яну 2016, 13:27

Точно преди два дена ползвах услугите на едно момче в София. Доволен съм.цената е30лв.ако имаш интерес ще изпратя данни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 27 Яну 2016, 15:30

Ползвал съм услугите на колегата от спукано стъкло. За малки пресни люспи става, не е перфектно, но става трайно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 06 Фев 2016, 18:17

От личен опит и разговори с хора от бая време в занаята - ако е спукано скоро няма проблем люспата/звездичката се скрива без никакви следи, но ако е от преди врдме и вече се е замърсило от трафик/чистачки/дъжд и т.н. няма как да стаме без да си личи.

Аз преди вфеме карах зад някакъв камион и от гумите му хвръкна камъче и ми направи звездичка на стъклото. Спрях веднага и покрих звездичката с изолирбанд - на следващия ден при стъкларя свалихме лепенката, почистихме внимателно с кореселин и спирт и после стана безупречно, с фенерче под какви ли не ъгли го светих -никакви следи.
Така и си я продадих няколко години по-късно колата.

Ако искаш координати на сервиз в софия - пиши ми 1 лс.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 06 Фев 2016, 18:32

Някои от тези фирми премахват ли следи по предното стъкло от камъчета или леки драскотини?
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Фев 2016, 21:47

С лепене на стъкла съм пробвал доста пъти, стъклото ще се спука след лепене, ама от друго камъче, на друго място. :mhihi: Залепеното ще надживее стъклото. Това ако позволява лепене. Трябва да се види от стъклар какво е точно поражението и ако позволява се прави. Имам вече с години залепени стъкла, едното си стои все така, другото както казах се спука, ама на друго място и докато се наканя да го залепя, се разшири доволно от парното. :mhihi: Сега чакам да сменя стъклото, но чакам поне април, да не е толкова студено и да стане както трябва, понеже нямам възможност колата ми да спи в сервиза и все нощуват вън след интервенция. Сменил съм вече няколко стъкла и още толкова съм залепил, заслужава си! :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Назад към Извън Темата