ПТП с Временни транзитни номера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: ПТП с Временни транзитни номера

Мнение от bam-bam » 26 Фев 2016, 22:58

Ако успее с кола без номера и този случай да се измъкне, значи ще докаже още веднъж, защо в бг всички са невинни.
Иначе някой може и на нормален тон да му обясни, че отвсякъде е незаконен без номера на колата и дефакто да забрави за всякакви подобни питания.
Какво неясно има в цялата ситуация , като човека си е в нарушение отвсякъде :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 26 Фев 2016, 23:03

bam-bam написа:Ако успее с кола без номера и този случай да се измъкне, значи ще докаже още веднъж, защо в бг всички са невинни.
Иначе някой може и на нормален тон да му обясни, че отвсякъде е незаконен без номера на колата и дефакто да забрави за всякакви подобни питания.
Какво неясно има в цялата ситуация , като човека си е в нарушение отвсякъде :dunno:

няма неясно, но няма и лошо да попита ;) впечатлих се от експресивността на драго

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Фев 2016, 23:11

най тъпото е,че не е бил виновен и е станало точно пред тях,демек малко преди да паркира и всичко да е ок адски гадно стечение на обстоятелствата,интерсно е как ще приключи това

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Фев 2016, 23:18

Ако в полицата по гражданската ти е вписано шасито само, както беше при мен с транзитните, мисля може и да нямаш проблем. Освен ако някъде в клаузите им не е упоменато изрично за валидна регистрация.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 26 Фев 2016, 23:31

При удар в паркирано състояние на автомобил без регистрация,ми изплатиха сума от гражданската на виновния. / В случай че автомобилът без регистрация не се намира на пътното платно,защото няма право да е там/
Но ПТП в движение с изтекли номера всъщност ти си без регистрация не би трябвало да ти платят!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Мнение от spifouu » 26 Фев 2016, 23:40

Колеги признавам си вината за номерата и то от цялата ситуация това ме нервира най много,че заради моя глупост,че 4 дена не е изкарах от гаража и на 5-тия точно тая реши да не спре на знака и да ме отнесе..Иначе по гражданска ми е писано само Шасито.. А относно претенцийте на госпожата тя си е признала пред дознатела,че е виновна и не иска дела и т.н

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 27 Фев 2016, 9:27

Преди няколко месеца и мен ме удариха, бях с кола с Български транзитни номера, платиха ми по гражданска отговорност. Снимаха всички документи на колата и старателно провериха до кога са валидни номерата , на талона го пише. Вече всички застрахователи търсят под вола теле ,за да не ти платят, съмнявам се да пропуснат този факт. Още повече, си с немски номера и Българска гражданска. Много е вероятно да ти напишат и акт , мисля, че е 300 -500 лв. и да останеш без книжка. Тези неща се правят на момента и ми е странно, че чакате още.
Последна промяна бабъл на 27 Фев 2016, 9:45, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 27 Фев 2016, 9:39

kiko написа:най тъпото е,че не е бил виновен и е станало точно пред тях,демек малко преди да паркира и всичко да е ок адски гадно стечение на обстоятелствата,интерсно е как ще приключи това

Как да приключи?
Пари няма да види със сигурност и най-вероятно АУАН за управление на нерегистрирано МПС. :!:
Тя ГО и да е валидна, трябва МПС-то да е регистрирано, да е минало преглед и т.н. Немският ТЮФ как да е валиден, като МПС-то не е регистрирано. Ако си беше с немските номера щеше да е валиден, но щом е снет от отчет в Германия и няма валидни транзитни номера, няма и ТЮФ....

Темата е.... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Фев 2016, 21:53

Vra4anin написа:
spifouu написа:Колеги признавам си вината за номерата и то от цялата ситуация това ме нервира най много,че заради моя глупост,че 4 дена не е изкарах от гаража и на 5-тия точно тая реши да не спре на знака и да ме отнесе..Иначе по гражданска ми е писано само Шасито.. А относно претенцийте на госпожата тя си е признала пред дознатела,че е виновна и не иска дела и т.н

Според мен, щом тази дулсинея се е признала за виновна - натисни си я ти да ти дава пари кеш за щетите на колата ти. Тя едва ли има мозък и знае за твоите проблеми (изтеклите номера), така че - малко психологически подходи и я ръчка да ти плаща кеш (или в натура, ако ти харесва и си заслужава :mhihi: ). Не може да не си и взел координати като телефон/адрес и прочве данни ;)

Най-много някое дело за изнудване да се спретне и то с право.
Все още ли има хора, които просят пари на ръка и такива, които дават..??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Фев 2016, 1:00

колега, смятам си си взел поука, надявам се застрахователите да платят за колата, кофти късмет си извадил като цяло.

Vra4anin написа:.... но това си е една чисто бюрократична простотия.

закона ли?

само глупости написа, момичето си има застраховка, от там нататък застрахователите да се оправят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 28 Фев 2016, 19:53

Vra4anin написа:Всичко може, само да не те хванат :mhihi: И човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му (колкото му стиска). Ако му стиска и знае как да си изиграе картите пред тая -ще вземе пари.

Де да знам. При положение, че колегата си има валидна ГО, доказано е, че не е виновен за ПТП-то, не виждам защо да не му изплатят пари и отделно тая хубавица - защо да не си я подпита няма ли да плаща (чупи-купи както се казва). Ок, изтекли са му номерата, но едва преди 4 дни. Не преди 40 или 400 дни - едни кирливи 4 дни. Дет се вика, забравил е за срока и не е погледнал. Не че това го оневинява де.... но това си е една чисто бюрократична простотия. При положение, че колата с този ВИН имаТUV и валидна Г О - не виждам какъв е толкова проблема. ТUV-a - немски сертификат, издаден в Германия, страна в ЕС. България е също в ЕС, следователно всичко трябва да е наред. Но разсъжденията ми може да са логични и правилни само за мен... да видим какво ще стане в крайна сметка.

Това сериозно ли го написа.
Дет викаш забравил, ми всеки от нас като забрави по 1-2 закона така и не ги спазва .. ей ти темата за ония батки,хаос и прочие в държавата.
Е ... голем праз .. майната им на правилата, пък после искате оправия ..
Научете се да си носите последствията за грешките спрямо законите и спрете да хленчите като сополанковци ... ей тогава искайте нормална държава :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 28 Фев 2016, 23:20

За каква човешка гледна точка говориш, като има неспазване на законите ?
Човека е нямал право да е на улицата !
Проумяваш ли го ... ако той си спазваше закона и не беше на улицата оная патка е нямало да има кой да удари .. примерно.
Той даже и пари иска, че и да си плати щетите и веднага всички почват да го защитават и оправдават ... следващия и той ще реши, че може да кара 1 ден без номера, другия 10 дена ... ей , кво толкова .. няма да ги колим я и така докато някой не убие някой и тогава ще осъзнаеш, защо няма право да е на улицата.
Ако не бъркам като си изряден там граждански поемат нещо при фатален случай, смятай АКО тая беше умряла и той е незаконен ... ще се проклина защо е карал нередовен, не 4 дена, ами 4 стотни от секундата.
Еййй тук е тънкото моментче дето ти убягва май.

Сега искаш махленски да си лафим .. кофти е, жалко за него и е ебаси каръщината, но такъв е живота.
Поемайте си вината като искате да минавате метър.

п.п. всички го правим и аз го правя,но като ме хванат няма да пищя никъде, а ще си платя глоба и т.н и следващия път ще мисля повече преди да го направя ПАК
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Фев 2016, 23:51

Случая е, както ако беше пил или автоматично става по-виновен от другия.

Това с искането на пари пък е върха, що не ме пита мен някой така...Ще му дам веднага 50ст да си купи една вода.
Разбирам да нямам ГО и да ме плаши някой така и да му дам, но не мого да си представя в този случай с какви очи ще иска пари от виновната девойка.

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Мнение от spifouu » 29 Фев 2016, 0:31

Благодаря Ви колеги ! Темата е за ключ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 29 Фев 2016, 10:24

Е какъв е изходът поне, платиха ли ти някакви щети или не?

Предишна

Назад към Извън Темата