ПТП с Временни транзитни номера
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: ПТП с Временни транзитни номера
Ако успее с кола без номера и този случай да се измъкне, значи ще докаже още веднъж, защо в бг всички са невинни.
Иначе някой може и на нормален тон да му обясни, че отвсякъде е незаконен без номера на колата и дефакто да забрави за всякакви подобни питания.
Какво неясно има в цялата ситуация , като човека си е в нарушение отвсякъде
Иначе някой може и на нормален тон да му обясни, че отвсякъде е незаконен без номера на колата и дефакто да забрави за всякакви подобни питания.

bam-bam написа:Ако успее с кола без номера и този случай да се измъкне, значи ще докаже още веднъж, защо в бг всички са невинни.
няма неясно, но няма и лошо да попита

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
най тъпото е,че не е бил виновен и е станало точно пред тях,демек малко преди да паркира и всичко да е ок адски гадно стечение на обстоятелствата,интерсно е как ще приключи това
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ако в полицата по гражданската ти е вписано шасито само, както беше при мен с транзитните, мисля може и да нямаш проблем. Освен ако някъде в клаузите им не е упоменато изрично за валидна регистрация.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
При удар в паркирано състояние на автомобил без регистрация,ми изплатиха сума от гражданската на виновния. / В случай че автомобилът без регистрация не се намира на пътното платно,защото няма право да е там/
Но ПТП в движение с изтекли номера всъщност ти си без регистрация не би трябвало да ти платят!
Но ПТП в движение с изтекли номера всъщност ти си без регистрация не би трябвало да ти платят!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- spifouu
- Потребител
-
- Кара: 535d E60
- Мечтае да кара: Bmw F10 M5
Колеги признавам си вината за номерата и то от цялата ситуация това ме нервира най много,че заради моя глупост,че 4 дена не е изкарах от гаража и на 5-тия точно тая реши да не спре на знака и да ме отнесе..Иначе по гражданска ми е писано само Шасито.. А относно претенцийте на госпожата тя си е признала пред дознатела,че е виновна и не иска дела и т.н
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Преди няколко месеца и мен ме удариха, бях с кола с Български транзитни номера, платиха ми по гражданска отговорност. Снимаха всички документи на колата и старателно провериха до кога са валидни номерата , на талона го пише. Вече всички застрахователи търсят под вола теле ,за да не ти платят, съмнявам се да пропуснат този факт. Още повече, си с немски номера и Българска гражданска. Много е вероятно да ти напишат и акт , мисля, че е 300 -500 лв. и да останеш без книжка. Тези неща се правят на момента и ми е странно, че чакате още.
Последна промяна бабъл на 27 Фев 2016, 9:45, променена общо 1 път
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
kiko написа:най тъпото е,че не е бил виновен и е станало точно пред тях,демек малко преди да паркира и всичко да е ок адски гадно стечение на обстоятелствата,интерсно е как ще приключи това
Как да приключи?
Пари няма да види със сигурност и най-вероятно АУАН за управление на нерегистрирано МПС.

Тя ГО и да е валидна, трябва МПС-то да е регистрирано, да е минало преглед и т.н. Немският ТЮФ как да е валиден, като МПС-то не е регистрирано. Ако си беше с немските номера щеше да е валиден, но щом е снет от отчет в Германия и няма валидни транзитни номера, няма и ТЮФ....
Темата е....

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:spifouu написа:Колеги признавам си вината за номерата и то от цялата ситуация това ме нервира най много,че заради моя глупост,че 4 дена не е изкарах от гаража и на 5-тия точно тая реши да не спре на знака и да ме отнесе..Иначе по гражданска ми е писано само Шасито.. А относно претенцийте на госпожата тя си е признала пред дознатела,че е виновна и не иска дела и т.н
Според мен, щом тази дулсинея се е признала за виновна - натисни си я ти да ти дава пари кеш за щетите на колата ти. Тя едва ли има мозък и знае за твоите проблеми (изтеклите номера), така че - малко психологически подходи и я ръчка да ти плаща кеш (или в натура, ако ти харесва и си заслужава). Не може да не си и взел координати като телефон/адрес и прочве данни
Най-много някое дело за изнудване да се спретне и то с право.
Все още ли има хора, които просят пари на ръка и такива, които дават..??
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
колега, смятам си си взел поука, надявам се застрахователите да платят за колата, кофти късмет си извадил като цяло.
закона ли?
само глупости написа, момичето си има застраховка, от там нататък застрахователите да се оправят.
Vra4anin написа:.... но това си е една чисто бюрократична простотия.
закона ли?
само глупости написа, момичето си има застраховка, от там нататък застрахователите да се оправят.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Vra4anin написа:Всичко може, само да не те хванатИ човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му (колкото му стиска). Ако му стиска и знае как да си изиграе картите пред тая -ще вземе пари.
Де да знам. При положение, че колегата си има валидна ГО, доказано е, че не е виновен за ПТП-то, не виждам защо да не му изплатят пари и отделно тая хубавица - защо да не си я подпита няма ли да плаща (чупи-купи както се казва). Ок, изтекли са му номерата, но едва преди 4 дни. Не преди 40 или 400 дни - едни кирливи 4 дни. Дет се вика, забравил е за срока и не е погледнал. Не че това го оневинява де.... но това си е една чисто бюрократична простотия. При положение, че колата с този ВИН имаТUV и валидна Г О - не виждам какъв е толкова проблема. ТUV-a - немски сертификат, издаден в Германия, страна в ЕС. България е също в ЕС, следователно всичко трябва да е наред. Но разсъжденията ми може да са логични и правилни само за мен... да видим какво ще стане в крайна сметка.
Това сериозно ли го написа.
Дет викаш забравил, ми всеки от нас като забрави по 1-2 закона така и не ги спазва .. ей ти темата за ония батки,хаос и прочие в държавата.
Е ... голем праз .. майната им на правилата, пък после искате оправия ..
Научете се да си носите последствията за грешките спрямо законите и спрете да хленчите като сополанковци ... ей тогава искайте нормална държава

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
За каква човешка гледна точка говориш, като има неспазване на законите ?
Човека е нямал право да е на улицата !
Проумяваш ли го ... ако той си спазваше закона и не беше на улицата оная патка е нямало да има кой да удари .. примерно.
Той даже и пари иска, че и да си плати щетите и веднага всички почват да го защитават и оправдават ... следващия и той ще реши, че може да кара 1 ден без номера, другия 10 дена ... ей , кво толкова .. няма да ги колим я и така докато някой не убие някой и тогава ще осъзнаеш, защо няма право да е на улицата.
Ако не бъркам като си изряден там граждански поемат нещо при фатален случай, смятай АКО тая беше умряла и той е незаконен ... ще се проклина защо е карал нередовен, не 4 дена, ами 4 стотни от секундата.
Еййй тук е тънкото моментче дето ти убягва май.
Сега искаш махленски да си лафим .. кофти е, жалко за него и е ебаси каръщината, но такъв е живота.
Поемайте си вината като искате да минавате метър.
п.п. всички го правим и аз го правя,но като ме хванат няма да пищя никъде, а ще си платя глоба и т.н и следващия път ще мисля повече преди да го направя ПАК
Човека е нямал право да е на улицата !
Проумяваш ли го ... ако той си спазваше закона и не беше на улицата оная патка е нямало да има кой да удари .. примерно.
Той даже и пари иска, че и да си плати щетите и веднага всички почват да го защитават и оправдават ... следващия и той ще реши, че може да кара 1 ден без номера, другия 10 дена ... ей , кво толкова .. няма да ги колим я и така докато някой не убие някой и тогава ще осъзнаеш, защо няма право да е на улицата.
Ако не бъркам като си изряден там граждански поемат нещо при фатален случай, смятай АКО тая беше умряла и той е незаконен ... ще се проклина защо е карал нередовен, не 4 дена, ами 4 стотни от секундата.
Еййй тук е тънкото моментче дето ти убягва май.
Сега искаш махленски да си лафим .. кофти е, жалко за него и е ебаси каръщината, но такъв е живота.
Поемайте си вината като искате да минавате метър.
п.п. всички го правим и аз го правя,но като ме хванат няма да пищя никъде, а ще си платя глоба и т.н и следващия път ще мисля повече преди да го направя ПАК

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Случая е, както ако беше пил или автоматично става по-виновен от другия.
Това с искането на пари пък е върха, що не ме пита мен някой така...Ще му дам веднага 50ст да си купи една вода.
Разбирам да нямам ГО и да ме плаши някой така и да му дам, но не мого да си представя в този случай с какви очи ще иска пари от виновната девойка.
Това с искането на пари пък е върха, що не ме пита мен някой така...Ще му дам веднага 50ст да си купи една вода.
Разбирам да нямам ГО и да ме плаши някой така и да му дам, но не мого да си представя в този случай с какви очи ще иска пари от виновната девойка.
- spifouu
- Потребител
-
- Кара: 535d E60
- Мечтае да кара: Bmw F10 M5
Благодаря Ви колеги ! Темата е за ключ
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2