Крив панел, идеи за ремонт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Крив панел, идеи за ремонт

Мнение от clarcky » 27 Юли 2016, 21:51

Здравейте колеги, пускам темата тук, защото мисля, че най-много хора ще я видят, пък знам, че има хора в форума, който се занимават с това и ще могат да дадат съвет. Та към въпроса: Приятелката и един бакшиш нещо не се разбрали кой от къде да мине, и бакшиша ударил колата отзад :evil: Ще прикача снимки на щетата, и ще помоля за съвет, как да бъде отремонтирана качествено. Искам да уточня, че средствата не са проблем, защто ще взема някой лев от каското, а ще извадя и от джоба, колата се прави с голяма фенщина, и продажба не се планува, докато не почне да привършва петролът на земята :mhihi: Консултирах се с един бояджия, който определено знае какво прави, оправя основно коли за 200-300 000лв, и взима цени от порядъка на 200-230лв на детайл за боя. Мой добър приятел, който е и негов приятел ме прати при него и ми каза цена 430лв за панела и бронята, цената ме устройва, това което ме притеснява е, че каза, че варианта е да се изреже това под стопа, и ще вземе от друго комби, и ще сложи ново парче, обясни ми как ще обработи всичко, така че да няма проблем за вбъдеще, но като чуя за рязане и заварки по колата настръхвам :mhihi: Под бронята няма щети, само видимите от снимката са. Дайте мнения така ли трябва да се направи, че съм в такъв филм, че ще почне да избива ръжда, че се чудя хубавото ми Бмвнце, дали да не ходи на пазара без да го правя даже :mhihi: Благодаря предварително за съветите, Поздрави!
p.s. Не давайте любимите си автомобили на приятелките си :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Крив панел, идеи за ремонт

Мнение от krasi2bmw » 27 Юли 2016, 21:59

IMG_20130706_122253.jpg
Направи това което ти е казал , сьс смяна на здрав детаил от кола донор . При мен сьщото парче под левия стоп , до средата е сменяно / удара е почти идентичен / и обработено както трябва преди 5 години , няма нищо и не си личи нищо . :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 27 Юли 2016, 22:45

clarcky написа:..колата се прави с голяма фенщина, и продажба не се планува, докато не почне да привършва петролът на земята :mhihi:
...че се чудя хубавото ми Бмвнце, дали да не ходи на пазара без да го правя даже

- В смисъл? - смяташ да си потърсиш друга, дето никога не е удряна?

Само като видях снимките, преди да съм прочел за съвета на бояджията, и аз си помислих, че вариантът е с рязане и със смяна на детайла. Такова намачкване, в такова малко пространство не може да се изправи обратно и да стане добре, или поне не е целесъобразно. А и при всички положения намачканото ще бъде застрашено от ръждясване - така че е по-добре е да се завари нов детайл.
Важното е после да се обработи съвестно, така че да не създава проблеми за в бъдеще.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Юли 2016, 0:06

dreadx написа:А и при всички положения намачканото ще бъде застрашено от ръждясване - така че е по-добре е да се завари нов детайл.

А заварките на новия детайл няма да са застрашени, нали :mhihi: И едното и другото вероятно ще бъдат намазани с някакво гадно гумено боди за 5лв (любимия продукт на бг тенекеджия)директно без необходимите грундове :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 28 Юли 2016, 1:54

М10 е съвсем прав! Заварките(прегоряла ламарина) не само са застрашени, ами и в пъти повече от изправяна намачкана ламарина. Всъщност от значение е не толкова кой вариант ще се избере (и двата могат да станат перфектни), колкото от съвестта на тенекеджията, както казва пък dreadx. Хубавото според мен е, че въпросното място си е лесно за правене и не е много податливо на гниене. Според мен автора да не се вживява особено, не е драма, той си знае.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Юли 2016, 19:11

Преди година, комбито на децата пострада по същия начин, само, че от дясно и малко по-сериозно.
Бихме път до Бургас от София, но си заслужаваше. Закараха ни при познат тенекеджия в едно Бургаско село. Момчето с това си вади хляба. Използва нещо, на което му викаше "плотер" или поне аз разбрах така, с електрод и го лепи за ламарината, и с нещо като обратен чук го издърпва. Малко по малко, след около 2 часа беше изпънато перфектно. Взе 30 или 50лв, като на познати, издаде го голо и от там на кит и боя.
По-късно оправя и други щети на друга кола по същия начин, става уникално.
По-запознати да кажат, как се казва "нещото" и къде може да намериш на удобно за теб място.
Рязането и кита са за продаване.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 coupe

Мнение от nikolai4o0 » 31 Юли 2016, 7:07

Уреда се казва "спотер"

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 31 Юли 2016, 15:16

Само че със спотер удареното от снимката в 1-вия пост няма да стане.
Присаждане на парче от друга кола за мен е най-разумният вариант.
При грамотно изпълнение няма да има никакъв проблем за в бъдеще!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 31 Юли 2016, 19:12

Явно има различни мнения, а може би е редно да разгледаме и още един аспект.
Нали сте чували, че ако на някой човек присадят ръка от някой убиец, той също започва да вижда халюцинации и да мисли за убийства. Представяте ли си, ако на колата се падне да присадят панел от някоя рацерска бегачка
- и да започне да върви само напреки с вратите.. ;)
Я по-добре да заложи на сигурното и да си изправи неговите 10 квадратни сантиметра ламарина, от неговата си кола. Особено щом някои колеги смятат, че имало начин да стане перфектно - изправянето..
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Назад към Извън Темата